Anasayfa
18 Ocak 2024, 7:51
Sohbet
Yönetici

Beyaz horoz beslemek ve hikmetleri

Beyaz horoz beslemek ve hikmetleri

anzerbali
merhaba arkadaşlar araniza yeni katildim sizlerle paylasmak istedigim horozun evde beslenmesi konusudur lütfen bunu okuduktan sonra bilmeyen arkadaşlarınızla paylasin.
peygamberimiz söyle buyurmuslar,Beyaz horoz benim en doğru arkadaşim ve sevgili dostumdur. O Cebräil in de dostudur. O horoz,benim düsmanim olan seytanin düsmanidir,Beslendigi evin sahibini,coluk cocuklarini ve hatta cevresindeki dokuz ev halkini da korur.
Ancak bu beyaz horozda aranacak olan sart,saf beyaz olmasidir.Onda hiç bir benegin olmamasi gerekir.Eger ibigi kinali olup gül ibikli olursa,bu horozun faydasi coook olur.sevgili Peygamberimiz bu konuda söyle buyurmus: Catal ibikli beyaz horoz ,benim habibim ve sevdigimdir.Benim habibim Cebrail"n bile sevdigidir.Bulundugu evin sagindan ,solundan dört,önünden dört ve arkasindan dört olmak üzere toplam alti evi içindekilerle birlikte tehlikelerden ve afetlerden korur.
peygamber efendimiz buyurmuslar ki,beyaz horoz besleyen kimseler üc seyden korunurlar:
1 SEYTANIN SERRINDEN,
2BÜYÜCÜNÜN SERRINDEN,
3KAHININ SERRINDEN.
YANLIZ BEYAZ HOROZ BESLEYENLER ONU KESMEKTEN sakinmalidirlar,cünkü fethül kadir,de bu isi deneyenler söyle anlatmistir,Beyaz horoz kesen kimsenin hali üzüntülerden uzak olmaz.
peygamber efendimiz buyuruyor ki
ALLAH üc sesi sever
1 KURANI KERIM OKUYANIN SESINI SEVER RAZI OLUR
2HOROZ SESINI SEVER RAZI OLUR
3SEHER VAKTINDE ISTIGFAR EDEN MÜ-MIN KULUNUN SESINI SEVER RAZI OLUR
Evet arkadaşlar bu horozu peygamber efendimiz nasıl sevmis nasıl görmüs isteyen olursa anlatirim sevgilerimle


Cevap: Beyaz horoz beslemek ve hikmetleri

imam
Beyaz horoz hakkındaki hadislerin kaynağı nedir?

Horoz Öterken

Allah’ın fazlından istekte bulunur.


Cevap: Beyaz horoz beslemek ve hikmetleri

anzerbali
Peygamber efendimiz söyle anlatiyor,1kat semaya ciktiginda,ben horoz seklinde bir melek gördüm,cok büyük basi vardi.Öyle ki,bu bas Ars-I Ala ile bir olmustur.Ayaklari yedi kat yerden daha da asagi.iki kanadi vardi.Bu kanatlari actigi zaman,bütün dogu ile batiyi kapsardi. Omelegin makami SIDRETÜL.O melegin vucudu beyaz inciden,ibikleri kirmizi yakuttan yaratilmisti.peygamber efendimiz – cebrail"e bunun ne oldugunu sormus ,oda bunun Ars-in horozu oldugunu söylemis.Gece karanlik bastigi zaman dünya semasina iner.Gecenin ücte biri gectikten sonra kanatlarini cirpip ,(Sübhanel melikil kuddüsi,Sübhanel kebiril mütteäli la ilahe illa hüvel hayyül kayyum)
Anlami-Mukaddes olan yüce Allah,bütün noksanlardan uzaktir.Her seyden ulu ve büyük olan Hz. Allah,bütün noksan sifatlardan münezzehtir.Ondan baska ilah yoktur.Onun hayati ve kiyami ebedidir diyerek tespih eder.

Hani ibadet edenler?Namaza kalkacak olan kimseler kalsinlar diye seslenir.Onun bu sesini insanlardan ve cinlerden baska bütün yaratiklar isitir.Yeryüzünde ki horozlar onun sesini isitince,hemen ötüp insanlara o melegin haberini bildirirler.Gecenin ücte ikisi gectigi zaman o melek tekrar kanatlarini cirpip söyle seslenir:
Hani günahlarinin affini isteyenler?Hani alemlerin Rabbi olan Hz. Allah"a ihtiyaclari ve istekleri olanlar?Kalkip istigfar etsinler,dileklerinizi arz etsinler Yüce yaratana. Onun bu nidasini isiten horozlar,hemen ötüp insanlara haber verirler.Bundan sonra tanyeri agardiginda o melek tekrar kanatlarini cirpar ve söyle der:Bundan sonra gafiler kalksinlar.Hem de üzerlerinde bir yigin günahlar oldugu halde .O Horoz seklindeki melek bunlari söyledikten sonra makamina yükselip gider bir dahiki geceye kadar.Cebrail bunlari söyledikten sonra Ey allah-in Resulü! Bu durum böyle kiyamete kadar sürüp gider der peygamberimize. iste bunun kaynagi sevgili arkadaşim …beyaz horozun o melege benzemesidir.Sevgilerimle

Okudunuz mu?  Yetim kardeşler ile ilgili şiir

Cevap: Beyaz horoz beslemek ve hikmetleri

özlem56
kardeşim bu hadis uydurmadır. lütfen dikkat edelim.


anzerbali
özlem kardesim uydurma oldugunu nerden anladiniz ?Peygamber efenndimiz semaya yükselmemismidir cehennem ve cenneti görmemismidir !


anelka_1907
hadis sahih değildir. sahih hadis olabilmesi için;

Adalet ve zabt özelliklerini taşıyan râvîler tarafından muttasıl bir isnatla rivâyet edilen, şaz ve illetli olmayan hadislere denir. Bu tarife göre sahih hadiste şu beş şartın bulunması gerektiği anlaşılmaktadır.
Senedi muttasıl olmalıdır. Yani baştan sona kadar senette bulunan her râvînin, hadisi bizzat hocasından görüşerek almış olması gerekir. Bu durum hadisin kesin rivâyet sıygaları ile aktarılmasını zorunlu kılar. Kesin rivâyet sıygaları, hadisin beş duyu ile alındığını ifade eden lafızlardır.
Râvîler adaletli olmalıdırlar. Adalet, râvînin her türlü günahtan ve mürüvvete aykırı olan hallerden uzak olması demektir. Buna göre râvî takvalı olmalıdır. Her türlü şirk, fısk, bid’at ve küçük günahlardan sakınmalıdır. Muttakî olduğu bilinmeyen râvînin hadisi sahih olmaz.
Râvîler zabt sahibi olmalıdırlar. Zabt, râvînin gaflet içerisinde olmayıp, uyanık ve dikkatli olması; hadisi ezbere rivâyet ediyorsa istediği anda okuyabilecek ve hatasız aktarabilecek şekilde ezberlemesi; kitaptan rivâyet ediyorsa, hadisi aldığı andan itibaren başkasına aktarana kadar değişikliğe uğratmadan koruyabilmesi; mana ile rivâyet ediyorsa, manayı bozacak durumları bilmesi demektir. Zabt niteliğini taşımayan râvînin hadisi sahih olmaz.
Hadis şaz olmamalıdır. Şaz hadis, sika bir râvînin, kendisinden daha sika bir râvînin rivâyetine veya kendi derecesindeki birden çok sika râvînin ortak rivâyetlerine aykırı olarak rivâyet ettiği hadisdir. Bu durumda daha güvenilir olan râvînin ya da güvenilir olan râvîlerin ortak rivâyeti tercih olunur. Bunlara aykırı olan şaz rivâyet ise sahih olma özelliğini kaybeder.
Hadis illetli olmamalıdır. İllet, hadisi çoğu kere zayıflığa götüren, zor anlaşılabilen kusurdur. Bu kusur tespit edilince hadis sahih olmaktan çıkar. İllet hadisin senedinde veya metninde olabilir. İlletli hadise muallel hadis denir.
Sahih hadisler kendi aralarında ikiye ayrılır; a) Sahih li-zâtihi: Sahih hadiste bulunması gereken şartları en üstün derecede kendisinde taşıyan hadislere denir. Bu tür bir hadisin sıhhati için destekleyici bir isnada ihtiyacı yoktur. b) Sahih li-gayrihi: Sahih hadiste bulunması gerekli olan şartları en üstün derecede kendisinde bulundurmadığından, aslında hasen olduğu halde, başka isnadlarla desteklendiği için sahih rütbesine yükselen hadise denir. Hadislerin bir üst dereceye yükselmeleri şahid ve mütâbî denen destekleyici hadisler sayesinde olur.
Hadis usulü ilmine göre yukarıda kısaca açıklanan beş şartı taşıyan hadis sahihtir. Bazen bir hadisin sahih olup olmadığı hadisçiler arasında tartışmalı olabilir. Bunun sebebi, sahih hadiste bulunması gereken şartların farklı olarak değerlendirilmesidir.
Sahih hadisin hükmü: Âlimler, ibadet, muamelat gibi bütün dini hükümlerde sahih hadisin delil olduğunu ve onunla amel etmenin gerekli olduğunu ittifakla kabul etmişlerdir. İnanç esaslarında ancak mütevatir hadis delil olur.
Sahih hadislerin isnâdında yer alan râvîlerin adalet ve zabt özellikleri ile sıhhatte esas alınan diğer niteliklerin farklı düzeylerde olması nedeniyle, sahih hadisler kendi aralarında derecelendirilmiştir. Sahih hadislerin sıhhatteki üstünlükleri açısından sıralamaları şöyledir:
Birinci Derece: Buhârî ve Müslim’in birlikte rivâyet ettikleri (muttefekun aleyh olan) hadisler.
İkinci Derece: Buhârî’nin rivâyet ettiği Müslim’in rivâyet etmediği hadisler.
Üçüncü Derece: Müslim’in rivâyet edip, Buhârî’nin rivâyet etmediği hadisler.
Dördüncü Derece: Buhârî ve Müslim’in ortaya koyduğu sıhhat şartlarına uygun olan hadisler.
Beşinci Derece: Buhârî’nin sıhhat şartlarına uygun olan hadisler.
Altıncı Derece: Müslim’in sıhhat şartlarına uygun olan hadisler.
Yedinci derece: Buhârî ya da Müslim’in sıhhat şartlarına uygun olmadığı halde, diğer muteber hadis âlimlerince sahih kabul edilerek rivâyet edilen hadisler.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz hicri takvime göre hangi ayda doğdu ?

diyanet.gov.tr den alıntıdır.


anzerbali
sevgili arkadaşim ben Allah rizasi için bilgileri paylastim buna inanip inanmamak sizlerin karraridir benim elimdeki kitap çok eski bir kitaptir herkeste bulunmayan bir kitaptir bunun aynisini bulmaniz çok zordur bu kitabida yazan uyduruk kuyturuk bir kisi degildir gayet bilgili bir zatir ve kendisi istanbul vaizlerinden bir degerli büyügümüzdü,senin bile bilmedigin seyler vardir bu kitapta onun için diyanet bunu böyle yazmis bu doğru bu yanlis yalan demeden önce kaynaklari arastirin,siz galiba yanlis anladiniz yazdiklarimi baslik nedir neyi özet gecmisim onun kaynagi na bakin Ars-in melegi varmidir Neye benzemektedir peygamber efendimiz bu melek hakinda neler anlatmistir birazda bu konuda sitlerde arastirma yapin alinti yapin saygilar…


rana
yahu kardesim konuscaksan eğer Allah Resulü adina birseyler söyliceksen kaynakli konus, yoksa vebalinde kalirsiniz Allah muhafaza..
hadi o çok güvendiginiz kitap hicte güvenilir degilse ve sizi sapitmaya yöneltiyorsa??
arastirip kaynaklari incelemeden bu böyledir isteyen inansin istemeyen inanmasin diyip sumak doğru degildir.

Okudunuz mu?  Muvelledun ne demek ?

anzerbali
saptirma ya yönelik ne var yazdiklarimda sana soruyorum peygamber efendimiz cebraile semaya yükselmemismidir bu mu saptirma peygamber efendimiz cenneti cehnnemi görmemismidir bu mu saptirma peygamber efendimiz Cebraile ne oldugunu sorup cebrailde Ars-in horzunun oldugunu söylemesimi saptirma horozlarin ötüp insanlari uyandirmadigimi saptirma Arsin meleginin semaya inerken bu sözü zikretmesi,(Sübhanel melikil kuddüsi,Sübhanel kebiril mütteäli la ilahe illa hüvel hayyül kayyum) budami saptirma ozaman git bu yazdigim in saptirmami olup olmadigin anlamina bak ve bu anlami acikla ondan sonra saptirma hurafe vebal de cünkü senin bu konusman vebalin ta ötesindedir ben bilgi paylastim sonuna kadarda bu bilgimin hem önünde hem arkasindayim…


imam
Hadis / Peygamber sozu denilen her sözün, hadis kitabıni ve numarasi vermek gerekir.
Yöntem budur bal kardeş 🙂


anzerbali
Peygamberimizin hadisesi bende onu yazdim bu kitabin numarsi yoktur zira bu kitap 34 yasindadir bal kardes


Şema
Kardeş her konuda hadis paylaşıyorsun ama kaynak vermiyorsun
Bu olmaz yanlış bir yöntemdir


anzerbali
Sizlere ben inanamiyorum yok yalan yok dolan yok saptirma,geneleme konusuyorum inernete her yazilani her söylenene inaniyorsunuz televzyontaki duyulara göre biseyler yaziyosunuz bunlar doğru da benim yazdiklarim yanlis bana konusan yazan arkadaşlarda alintiyla cevap veriyolar yani neten yani duyumlar kendi bildiklriniz yokmu arkadaşlar görende buraya sizi baska seylere tehvsik ediyorum sanir ben buraya peygamber efendimizin hadiselerini yazdim ne kadar yargiliyci miletiz yanlis olan nedirrrrrrr neye yalan dolan diyorsunuz bunu anlatin siz yazin


anzerbali
Tam Peygamberler tarihi ve bu kitabin 34 yasinda olmasi eski bulamasin varmi bu kitap sizde bulun bu kitabi semaya cikip peygamber efendimizin cebraile bu melegi sorup ;Cebrail inde bu melegin Ars-IN melegi oldugunu söylemesi neyin pesindesiniz sizler gücünüze zorunuza giden ne yanlis nerde hata nerde eski kitap nadir bir kitap kaynagi bu kaynak kaynak tuturdunuz ,,,la havle vela kuvvete illa billahil aliyyül aziym

Okudunuz mu?  Dinin insana katkısı nedir?

Şema
Kardeş kusura bakma dini eğitimin yok anlamıyorsun.
Bu siteye biri bir söz yazıp bu hadisler derse hadisin geçtiği hadis kitabının adını ve hadis numarasını vermek zorundadır.
Forum 1. Kuralı budur.


anzerbali
dini egitim nedir kardes ögretsene bir sevab islersin imami olmam gerek hafizmi olmam gerek kurani kerimi su gibi okummi gerek nedir sizler sadece meyva veren agclari taslayin sizin dini egtiminiz bumu acaba taslamak yargilamak


anzerbali
Formun kurali kitabin adi ni vermek demisin yazdik ayrica böyle bir kurali ben okumadim buraya girerken herkez dini sohbetlerini yazoiyor hikayelerini anlatiyor sitenizde bir sürü salavat yazan konular var bunlarinda kaynagini soruyomusunuz sizin maksadiniz tas atmak ben Allah’a haval ediyorum din bilgin yok , yakistirmalarda bulnuyorsun sen benim din bilgimi nerden biliyorsun beynimin içindemisin— (Allah herkesin kalbine göre versiN ne veriyorsa )arkadaşim….


rana
kardesim bu öfke neden?
forumda hadislerde gözlerden kacmadigi sürece hep kaynakli paylasimlarda bulunuyor ve buna önem veriliyor burda..
baska forumalrda herkes hikayeler anlatiyor olabilir ama burda egerki efendimiz hakkinda bir şey anlatiliyorsa kaynak belirlemek en dogrusu ve en güzelidir..

Alevilerin de Cem ayinlerinde horoz kurban ettiklerini duydum. Hatta Alevi kültüründe horoz adamaya Cebrail adadım derlermiş. Bunu az önce okudum.

azeribali, karsinizdaki insanin hele burdaki görevlilerin hepsi çok degerli insanlar, hepsi ilmi zengin insanlar, hocadirlar, onlarin cevaplarindan nasiplen derim, evet bir şey okumus olabilirsin ve paylastin, bunun yanlis oldugunu söyleyen veya kaynak isteyene bu sekilde cevap vermen hicte yakisir kalmaz ve biraz olsun dogrumu acaba bunlarin dedikleri diyip bir kitaba baka kalmadi, bir arastir derim..

< Yalnızlıktan şikâyet edenlere bir çift güvercin edinmelerini tavsiye edecek kadar insan hayatında hayvana ehemmiyet veren sünnetin telkîn ve te’sirleriyle "kedi, güvercin ve horozdan hâlî olan hânenin mâmur olmayacağı" "beyaz horozun evkât-ı salavâtı ve gayret ve şecâat ve sehâvet ve kesret-i cimâı tâlîm gibi beş hasleti bulunduğu" şeklinde hayvanlarla ilgili muhtelif inançlar ahlâk kitaplarımıza girmiştir.

sorularla islamiye >

(forum kurallarinda arka arkaya mesaj yazmak yasak oldugu yaziyor ve eğer bir foruma giriyorsak kurallarini okuyup uymamiz gerek..)

Okudunuz mu?  Uzun süredir mast yapmamak

anzerbali
Ben peygamber efendimizin 1.kat semaya yükselip o semada melegi görmesini ve bu melegin Ars´IN melegi oldugunu ve bu melegin horoza benzedigini alatigini anlatiyordum ama siz konuyu nasıl bir bakis acisiyla konu almisiniz aleviydi adakti ,..Sitenizdeki insanlar insan biz neyiz budurumda bizden farklari nedir bana öfkeli demsiniz öfgeli taraf sizin tarafinz actigim konuyu, nerellere getirdiniz neler yazdiniz dini bilgin yok kitap yalan dolan uydurma sizler bilim irfan sahibi olsaydiniz böyle ön yargili böyle konulari saptirmazdinizbilgin kisiyiz diyorsunuz 1.kat semayi bilmiyorsunuz horozu konu almisiniz gidiyorsunuz ben aciklamasini yapmasam haklisinz diycem kayitlardan dsilin üyeligimi iptal edin mümkün oldugu kadarda herkesi bu soite hakinda uyaracagim Tek diyecegim sizleri Allah islah etsin


rana
sanirim paylastiginiz ilk hadisleri kendiniz okumadiniz .
selametle…


anelka_1907
Tam peygamberler tarihi diye bir kitap sahih hadis için kaynak olamaz. İstiyorsa bu kitap 1 asırlık olsun.
saygı ve selamlarımı sunarım.


anzerbali
kardesim bu öfke neden?
forumda hadislerde gözlerden kacmadigi sürece hep kaynakli paylasimlarda bulunuyor ve buna önem veriliyor burda
baska forumalrda herkes hikayeler anlatiyor olabilir ama burda egerki efendimiz hakkinda bir şey anlatiliyorsa kaynak belirlemek en dogrusu ve en güzelidir

Alevilerin de Cem ayinlerinde horoz kurban ettiklerini duydum. Hatta Alevi kültüründe horoz adamaya Cebrail adadım derlermiş. Bunu az önce okudum.

azeribali, karsinizdaki insanin hele burdaki görevlilerin hepsi çok degerli insanlar, hepsi ilmi zengin insanlar, hocadirlar, onlarin cevaplarindan nasiplen derim, evet bir şey okumus olabilirsin ve paylastin, bunun yanlis oldugunu söyleyen veya kaynak isteyene bu sekilde cevap vermen hicte yakisir kalmaz ve biraz olsun dogrumu acaba bunlarin dedikleri diyip bir kitaba baka kalmadi, bir arastir derim

sen okudum diyorsun senin okuduklarin ne denli doğru duydum diyorsun horoz adak diyorsun vede neten arastirma ilk önüne cikan sayfaya tam adakmis aleviymis bu kitap yalanamis diye basiyosun damgayi nete okudugun bir yaziya inaniyorsun böylemis söyleymis diyorsun baska nedenir bu yazdigin söze çok bilgin kardesim yazdigin yaziyi kendin okudun demi derlermis adamaya Cebrail adadım derlermiş. Bunu az önce okudum Nerden okudun netenmi Kuran kerimdenmi nerden duyumlara göre yaziyorsun ya……

Okudunuz mu?  Haya ile iman arasındaki ilişki nedir?

anzerbali
(sahih hadis kelimelerini sizler zikrediyorsunuz) ben öyle gercek, hadiseler beyanda bulunmadim sizler yaziyosunuz konu basligimda beyaz horoz ve hikmetleri diye belirtim peygamberler tarihin orjinalini bulup okursaniz peygamber efendimizin gördügü meleklerin den bahs etigini ögrenmis olursunuz…CININBIZ´ lamayiniz yazdiklarimi konulari cartpitmayin ister imam olun ister degerli kimse kimseden üstün degildir siz bize hersey deme hakini sayipsiniz, biz degiliz biz kafamizimi eyecegiz nederseniz kafa saliyalim ,agrasif olan sizlersiniz…


anelka_1907
peygamber efendimiz öyle demiş böyle demiş kısmına girersen bu hadis oluyor… ve bununda sahih liği yani sıhhatli ve sağlam ifadeler olması gerekiyor. kati surette falan kitapta yazmış, yok falan eserde belirtiliyor diye ifade ederek insanların inancını etkileyemeyiz. bu bizim dinimize aykırı. bizim dinimizin orjinalliğini her daim korumuştur. batıl ifadeler hiç bir zaman dinimizde yerini alamamıştır. en basit bir tezi bir ifadeyi dinimize yerleştirmek ya da ifade etmek için kaynak lazımdır diye defalarca ifade ettik.


anzerbali
peygamber efendimiz öyle demiş böyle demiş kısmına girersen bu hadis oluyor. ve bununda sahih ligi yani sıhhatli ve sağlam ifadeler olması gerekiyor.
inanç etkiliycek bir sakınca nerde bu yazdıklarımda 1kat semayı yazdım açıklaması orda madem peygamber efendimiz şöyle demiş böyle demiş bunlar hadis oluyorsa (TAVSİYE EDİLEN SALAVAT DUALARI sitenizde bu salavatı nerden kimden duydunuz bunun kaynağı neresidir özaman orda yazan salavatlarıda diyinizki insanların duygusuyla oynuyorsunuz diyiniz … madem çok titizlikle bakıyor araştırıyorsunuz insanları düşünüyorsunuz yanlış yazılan salavatları eksik yazıları kontol etmiyosunuz ben bu salavat dualarının kaynağını merak ediyorum bu salavatı yazan arkadaşa sordunuzmu kimden nerden buldu bunun cevabını veriniz ve siz.. neye dayanarak kime dayanarak peygamber efendimize şöyle demiş böyle demiş diye bilme cühretine sahibsiniz, siz kendinizi hangi makamda
görüyosunuz

bu salavat doğrumudur
"Salavâtüllâhi ve melâiketihî ve enbiyâıhî ve rusulihi ve cemîi halkıhî alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âlihî ve aleyhisselâm ve rahmetullâhi ve berekâtühû ve bu salavatın kaynakları nerden gelmektedir öyle ya madem sizler biliyosunuz nerden gerliyor bu kaynak madem titizlikle çalışıyorsunuz açıklayınız


rana
kardesim anlamakmi istemiyorsun söylenenleri bilmiyorum ama sanirim konulari karistiriyorsun, kimse selavatin kaynagini istemiyor

Okudunuz mu?  Semerkand nedir?

< merhaba arkadaşlar araniza yeni katildim sizlerle paylasmak istedigim horozun evde beslenmesi konusudur lütfen bunu okuduktan sonra bilmeyen arkadaşlarınızla paylasin.
peygamberimiz söyle buyurmuslar,Beyaz horoz benim en doğru arkadaşim ve sevgili dostumdur. O Cebräil in de dostudur. O horoz,benim düsmanim olan seytanin düsmanidir,Beslendigi evin sahibini,coluk cocuklarini ve hatta cevresindeki dokuz ev halkini da korur.
Ancak bu beyaz horozda aranacak olan sart,saf beyaz olmasidir.Onda hiç bir benegin olmamasi gerekir.Eger ibigi kinali olup gül ibikli olursa,bu horozun faydasi coook olur.sevgili Peygamberimiz bu konuda söyle buyurmus: Catal ibikli beyaz horoz ,benim habibim ve sevdigimdir.Benim habibim Cebrail"n bile sevdigidir.Bulundugu evin sagindan ,solundan dört,önünden dört ve arkasindan dört olmak üzere toplam alti evi içindekilerle birlikte tehlikelerden ve afetlerden korur.
peygamber efendimiz buyurmuslar ki,beyaz horoz besleyen kimseler üc seyden korunurlar:
1 SEYTANIN SERRINDEN,
2BÜYÜCÜNÜN SERRINDEN,
3KAHININ SERRINDEN.
YANLIZ BEYAZ HOROZ BESLEYENLER ONU KESMEKTEN sakinmalidirlar,cünkü fethül kadir,de bu isi deneyenler söyle anlatmistir,Beyaz horoz kesen kimsenin hali üzüntülerden uzak olmaz.
peygamber efendimiz buyuruyor ki
ALLAH üc sesi sever
1 KURANI KERIM OKUYANIN SESINI SEVER RAZI OLUR
2HOROZ SESINI SEVER RAZI OLUR
3SEHER VAKTINDE ISTIGFAR EDEN MÜ-MIN KULUNUN SESINI SEVER RAZI OLUR
Evet arkadaşlar bu horozu peygamber efendimiz nasıl sevmis nasıl görmüs isteyen olursa anlatirim sevgilerimle

>

burda efendimizin (s.a.v.) adina birseyler yazilmis, bu kaynak nedir? kitab ismi kaynak degildir, her hadisin bir kaynagi vardir


anzerbali
kaynagini yazdim birtek bu konuya odakladiginiz için göremediniz sanirim istanbul vaizlerinden ABDULLAH AYDINDIR … Benim anlamadigim bu acmis oldugum konuyu farkli boyutlara getirmenizdir,,


rana
konu ilgilimi cekmese burda sizden kaynak istemem, odaklanmam normal
farkli boyutlara getiren sizsiniz kardesim, neden herkes ayni soruyu soruyor kaynak soruyor bunu neden düsünmüyorsunuz
kaynak nedir misal tirmizide gecer müslim de gecer bize böyle kaynak verin ki hadisin kaynagi budur baska kaynak yoktur, isterseniz bir alim söylesin, kaynak dediginiz hadisin kaynagi degildir.. Abdullah Aydinda bir insandir hata yapabilir o nedenle her kimden sohbet dinlersiniz dinleyin, verilen ayet ve hadis kaynaklarini tekrar incelemekde fayda var. Körü körüne inanilmaz.


Kayıtsız Üye
"Horoza sövmeyiniz. Çünkü o namaz için uyandırır." Ebû Dâvûd, Edeb 115. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, IV, 115; V, 193


Kayıtsız Üye
"Horozun öttüğünü duyduğunuz zaman, Allah’ın lütfunu isteyin. Çünkü horoz, (öttüğünde,) bir melek görmüştür. Buhârî, Bed’ü’l-halk 15; Müslim, Zikr 82; Ebu Dâvud, Edeb 106; Tirmizî, Deavât 56; Ahmed b. Hanbel, 2/306, 321, 364, 4/115, 5/193;

Okudunuz mu?  Yunus suresi neden bahsediyor

Kayıtsız Üye
Merhaba benim çocuklugumda bizim bembeyaz ibikli ibigi yan tarafına düşmüş bir horozumuz vardı adınıda süslü koymuştuk kardeşimle. Çok güzeldi adeta bir melek gibiydi biz 3. katta oyuruyorduk apartmanın kapısını açık gördügü zaman yukarı çıkar gagasıyla kapıya vurur kapı açılmaz ise ötmeye başlardı bizde onu balkona mermerin üstüne koyardık yoldan geçen okul çocuklarına öterdi hatta bazılarının üstüne uçardı hiç unutmuyorum ben markete giderdim benimle beraber markete gelirdi bana eşlik ederdi insan gibiydi kendisini sevdirmeyi bilirdi kanadını sürterdi yanımıza gelirdi ibigini severdik tuylerini severedik öyleydi ki sevildigini çok iyi anlardı.Beyaz horoz beslemenin faziletlerini okuyunca çok duygulandım içimden keşke hayatta olaydı dedim bir gün komşumuzun tavukları vardı onların yanına gitmiş neymiş dövüyormuş tavukları şikayete geldi babamda çok sinirlendi kesti babamla 15 gün konuşmadık ailecek babamda çok üzgündü ve babamın ağzından çıkan kelime şuydu;İnsan eti yemiş gibi oldum dedi çok pişmanım çookkkk.


Kayıtsız Üye
Inancı olmayan kişiler buna yanlış der uydurma der…


Kayıtsız Üye
Hadis-i Şerif 1
Beyaz horoz edininiz. Zira kendisinde beyaz horoz olan eve şeytan ve büyücü yaklaşamaz. Ve o evin etrafındaki evlere de.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)
Sayfa: 11 / No: 12
Ramuz El-Ehadis

2.Horoz sesleri işittiğinizde Allah’ın fazlından isteyiniz. Zira o horoz bir melek görmüştür. Siz merkep anırması duyarsanız şeytandan Allah’a sığınınız. Zira o merkep bir şeytan görmüştür.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)
Sayfa: 50 / No: 10
Ramuz El-Ehadis


Kayıtsız Üye
Hadis-i Şerif 1

Beyaz horoz edininiz. Zira kendisinde beyaz horoz olan eve şeytan ve büyücü yaklaşamaz. Ve o evin etrafındaki evlere de.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)
Sayfa: 11 / No: 12
Ramuz El-Ehadis

2.Horoz sesleri işittiğinizde Allah’ın fazlından isteyiniz. Zira o horoz bir melek görmüştür. Siz merkep anırması duyarsanız şeytandan Allah’a sığınınız. Zira o merkep bir şeytan görmüştür.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)
Sayfa: 50 / No: 10
Ramuz el ehadıs


Kayıtsız Üye
3.Allah (z.c.hz.) Bana bir horozdan bahsetmeme izin verdi. Ayakları arza batmış, boynu Arşı Alânın altında bükülmüş, O horoz diyor ki: "Seni tesbih ederim. Şanın ne büyüktür." Buna cevap verildi ki: "Allah’a yalan yere yemin edenler O’nun azametini bilemez."
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)
Sayfa: 85 / No: 16
Ramuz El-Ehadis
4.Horoz namazı haber verir. Kim beyaz bir horoz edinirse şu üç şeyden muhafaza olunur: Her şeytanın, büyücünün, ve kahinin şerrinden.
Ravi: Hz. İbni Ömer (r.anhüma)
Sayfa: 208 / No: 9
Ramuz El-Ehadis

Okudunuz mu?  Japoncada İsminizin Karşılığı ...!!!

5.Beyaz horoza sövmeyin. Zira o Benim, Ben de onun dostuyum. Onun düşmanı Benim düşmanımdır. Beni Hak olarak baas Edene yemin ederim ki, Adem oğlulları onun yanında olanı bilse, onun tüyünü ve etini altın, gümüşle alırlardı. O, sesinin gittiği yere kadar cinni kovar.
Ravi: Hz. İbni Ömer (r.anhüma)
Sayfa: 473 / No: 3
Ramuz El-Ehadis

6.Üç ses vardır ki, Allah onları sever: Horozların sesi, Kur’an okuyanların sesi, seherlerde istiğfar edenlerin sesi.
Ravi: Hz. Ümmü Muhammed Binti Zeyd İbni Sabit (r.a.).
Sayfa: 267 / No: 3
Ramuz El-Ehadis


cema
Sayın enzerbali beyaz horoz için belirttiklerinizin devamını getirirseniz memnun olurum.Tartışmanın içinde değilim fakat konu şahsımın merakı değil yaşadığım yakın zamandaki bir takım olayları anlatmama Sayın editörden izin verirseniz anlatmaya çalışacağım.Saygılarımla


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum yazdığınız beyaz horoz yazısı hakkında soru sorucaktim benim odevim var bu hadis hakinda dah fazla bilgi alabilir miyim mesela yazının sonunda dediğiniz gibi peygamberimiz nasıl neden sevmiş ?


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim bu hadis üzerine odevim var o yüzden bilgi almak istiyorum uydurma ve sahih olduğuna odevin sonunda benim karar vermek gerekiyor çok haddine olmayarak rica etsen kitaptan bir kesit falan atabilir misiniz ?


Şema
Beyaz horoz hadisleri ile ilgili açıklama

2289. Enes, Resûlullah (sallAllahualeyhivesellem’in) şöyle buyurduğunu nakleder: "Horozun ötüşü ve kanatlarını çırpması, onun rükûya varması ve secde etmesi hükmündedir." (el-Hâris)

2290. Aişe ve Enes, Resûlullah (sallAllahu aleyhi vesellem)’den naklediyorlar: "Beyaz horoz benim arkadaşım, arkadaşımın arkadaşıdır ve düşmanımın da düşmanıdır." (el-Hâris)

2291. Ebû Zeyd el-Ensari benzer bir hadisi rivayet etmiş ve şu ilavede bulunmuştur: "Sahibinin ve çevresindeki dokuz evin bekçiliğini yapar." Ayrıca o, horozu gece eve yanma alırdı. (el-Hâris)

NOT:

Son üç hadisin ravi zincirinin başında görüldüğü gibi Abdurrahîm b. Vâkıd gibi güvenilir olmayan râviler vardır. Abdurrahîm’in hadisi münkerdir, aynı şekilde Amr b. Cumey’in hadisi zayıftır, Ebân ise metruk bir râvidir. Ibnii’l-Cevzî bu hadisleri uydurma hadislere dair ei-Mevzûât’tnda zikretmiştir. Ancak eJ-Hâfız b. Hacer şöyle demiştir: "Bu metnin mevzu olduğuna dair net bir şey yoktur." Sehâvî ise şöyle der: "Hadisin bir çok ifadesinde düşük kullanımlar mevcuttur." eİ-Mekâsidu’l-hnsene’de böyle yer almıştır (s. 219)

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin önem verdiği konular nelerdir?

Kayıtsız Üye
Esselamun aleyküm Ahmet tomor hoca ettehiyatü tefsirinde horoz bahsi vardır dinleyiniz


Kayıtsız Üye
hakikaten çok eski bir kitapmış.. bende 1300 yıllık zannettim..


Kayıtsız Üye
Arkadaşım nasıl girmemiştir peygamberimizin İsra ve miraç meselesini hiç duymadım mi. cenneti de cehennemi de yaşadığı dünya kadar net gormustur.


Kayıtsız Üye
Bende beyaz horoz besliyorum.Horozu kesecektim ama bunu duyunca kesmekten vazgeçtim


Kayıtsız Üye
Sahih olması şart değil inanmak için selim bir kalp ve bozulmamış bir fıtrat yeterlidir. Laga luga yapmaya gerek yok.


Kayıtsız Üye
Buhari, Bedül halk 15 Müslim zikri 82 (2729) Ebu Davud edeb 115 5102 Tirmizi Da avat 58 3455)
Alın size kaynak bu doğru bir hadistir


Kayıtsız Üye
Hadisin uydurma diyemezsiniz
Sahih olmadığı uydurma olduğu anlamına gelmez . Sahih olma koşulları o kadar zordur ki o gereklilikleri sağlamıyor demek uydurma olduğu anlamına gelmez ki hadis amelde sıkıntı çıkaracak bir bilgi içermiyor
Saygılarımla


cesaret
Beyaz horoz beslenir.Vakti gelince kesilir.


Kayıtsız Üye
Selamlar Arkadaşlar Benimde böyle bir beyaz horozum var bir aydan beri yeni yeni ötmeye başladı yaz kış yazliktayim burası sakin coronadan dolayı komşular erken geldi rahatsız etmesin milleti diye keseyim dedim niyetlendim oğlum kestirmedi gecenin sessizliginde birde baktım saat 00:30 horoz sesi geliyor bu saatte horozmu öter dedim çıktım baktım bizim Beyaz horoz o karanlıkta hiçbir ışık almayan kümeste ötüyor Allah dedim bu neyin nesidir baktım horoz imsak vaktine yakında yine ötüyor takıp ettim bu devam etti sonra araştırmaya başladım ve yazılanlara aynen uyuyor horoz ötüyor gecenin karanlığında insanlar rahatsız olmasın diye birine vereceğim kesmekten vaz geçtim


beyaz horoz, beyaz horozun hikmeti, beyaz horoz beslemek

Bu kategoride yer alan Tam ilmihal seadet-i ebediyye yi karalama kapmanyası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beyaz horoz beslemek ve hikmetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.