Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet)

Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet)

imam
Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua
Sünnet (hıtan) erkeğin üreme organının ucundaki derinin kesilmesine denir. Sünnet olmak insanın fıtratının gereği (Buhâri, Libas, 62, 63; Müslim, Tahare, 16/49) ve peygamberimizin sünnetidir.
Sünnet, İslam’ın şiarı olduğu gibi, sağlık açısından birçok yararı da vardır.
Sünnet esnasında şöyle dua edilebilir;

Okunuşu: E’ûzü billâhi mineş-şeytânir-racîm.
El-hamdü lillâhi rabbi’l-‘âlemin.
Ves-salâtü ves-selâmü ‘alâ rasûlinâ Muhammedin ve ‘alâ âlihî ve sahbihî ecma’în.
Bismillâhir-rahmânir-rahîm.
Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zürriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil müttekîne imâmâ.
Allâhümmeksir mâlehû ve veledehû ve bârik lehû fî mâ a’taytehû.
Anlamı: Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e âl ve ashabının hepsine salat ve selam olsun.
Kovulmuş şeşytandan Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim Allah’ın adı ile.
Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle (Furkan/74) Allahım bu kulunun evladını, malını ve ona verdiklerin mübarek eyle (Buhârî, Deavat, 25)
Ya Rab! Peygamberimiz’in sünnet-i seniyyesine uyarak yavrusunu sünnet ettiren bu kardeşimizin amelini makbul, günahlarını mağfur eyle. Bu güzel sünnetin icrasını ve her hayırlı işini başarı ile tamamına erdir. Evladını kendisine, ailesine, yakınlarına, milletine, insanlığa hayırlı, faydalı eyle. Salih evlatlar olarak yetişmelerine yardım eyle.
Ya Rab! Sünneti gerçekleştirilen yavrumuza acı, elem ve ızdırap çektirme. Varsa ağrı ve elemlerini dindir. Onu lütfunla ve merhametinle sevindir, mesrur eyle. Sünnet olan evladımızı Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in nurlu ve kutlu yolundan ayırma. O’nun yüce ahlakından nasiplenerek, İslam ahlakı ile yetişmesini nesip eyle. Sünnet-i Seniyye’yi anlayarak, idrak etmeyi, iman-ı kâmil ile şereflenerek, dini gayret üzere bulunmayı lütfeyle. Cümlemizin yavrularını Kur’ân ve Sünnetin ışığından ve feyzinden hissedar eyle
Ya Rabbi! Bütün çocuklarımızı insani ve ahlaki güzelliklerle mücehhez olarak yetiştirmeyi ihsan eyle. Görünür görünmez kaza ve belalardan bütün çocuklarımızı koru. Zararlı alışkanlıklardan ve kötü emelli kimselerden bütün çocuklarımızı muhafaza eyle. Sevgi ile büyüyerek bütün insanlığın sıhhat ve esenliği için çalışan, çaba sarfeden birer yetişkin olmalarını lutfeyle. Âmin.


Cevap: Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet)

DELFİN
Erkek çocukların sünnet olmaları bir merasim ile yapılması gelenek haline gelmiştir.Bu merasimlerin dualar ile zikirler ile olması gerekir.Bir sünneti yerine getirirken içine alkol eğlence katılmaması lazım.Bu bilinçle hareket etmek her zaman bizler için daha faziletli olacaktır.

Okudunuz mu?  Vakit dua vakti

Cevap: Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet)

Şema
Örnek sünnet merasimi duası güzel ama bu farz veya sünnet değildir. Bu duayı yapın ama yapmak zorunda olmadığınız bilin.


Çocuk Sünnet Duası

Hoca
Sünnet duası nasıl yapılır

sünnet merasimlerinde hoca/imam tarafından yapılacak dua

Okudunuz mu?  Ve sahbihi ecmain

Önce euzu besmele çekilir Kurandan bir aşır okunur sonra hamd ve salavat okunarak dua edilir

(Aşağıdaki dua bir örnektir)

Ya Rabbi! Peygamberimiz Hz Muhammedin (sav) sünneti uyarak evladını sünnet ettiren bu kardeşlerimizin amelini makbul eyle, günahlarını affeyle
Ya Rabbi! Bugüzel sünnetin icrasını ve her hayırlı işini başarı ile tamamına erdir. Evladınıkendisine ailesine, yakınlarına, milletine, insanlığa hayırlı, yararlı eyle. Salihevlatlar olarak yetişmelerine yardım eyle.
Ya Rabbi!Sünnet olan evladımıza acil şifalar ihsan eyle, acı ve ızdırap çektirme, Onu lütfünla ve merhametinle sevindir. Sünnet olan evladımızı ve cümlemizi; SevgiliPeygamberimiz Hz Muhammed’in Nurlu yolundan ayırma. Bu Yavrumuza islamahlakıyla yetişmeyi nasip eyle, Cümlemizin evlatlarını da Kur’an ve sünnetışığında yaşamayı nasip eyle.
Ya Rabbi!Hepimizin çocuklarını insani ve ahlaki güzelliklerle yetiştirmeyi nasip eyle. Bizleriher türlü görünür görünmez kaza, bela ve felaketlerden muhafaza eyle. Çocuklarımızıher türlü zararlı alışkanlıklardan, Şeytanın ve kötü insanların şerrinden koru
Ya Rabbi! AnaBabasına ve diğer yakınlarına; Bu evladımızın diğer mürüvvetlerini de görmeyinasip eyle.

Okudunuz mu?  Hızır aleyhisselamın okuduğu vird

sünnet duası, sunnet duası, sünnet duası nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Allah Rasulü bize sabah akşam okunmak üzere bir dua öğretiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.