Anasayfa
11 Temmuz 2022, 23:09
missa92
Abone

Medd-i Lin kuranda kaç yerde gecer ve nerelerdir?

Medd-i Lin kuranda kaç yerde gecer ve nerelerdir?

Kayıtsız Üye
Medd-i Liyn kuranda kaç yerde gecer ve nerelerdir?


Cevap: Medd-i Lin kuranda kaç yerde gecer ve nerelerdir?

Yetim
Meddi lin kuranda kaç defa geçtiğini bulmak imkansız değil ama bunu tespitmek çok zordur.
Bilinse de bu bilgi pek yarar sağlamaz.

Okudunuz mu?  Gazali'nin mantık ilmine katkıları nasıl olmuştur

MEDD-İ LÎN NEDİR?
Yumuşak uzatma demektir. Harf-i lînden sonra sebeb-i medden sükûn gelse medd-i lîn olur. Vav ve yâ harfleri sakin olur, kendilerinden önce gelen harfin harekesi de üstün olursa, bu takdirde vâv ve yâ harf-i lîn olur. Medd-i lîn olabilmesi için sebeb-i meddin, kelime sonuna gelmesi ve harf-i lîn ile aynı kelimede bulunması gerekir. "Nevm", "aleyk", "havf" gibi. Medd-i lîn’in uzatılması caizdir. Medd-i lîn olan kelimenin son harfinin harekesi üstün ise üç vecih caiz olur: Tûl (dört elif miktarı), tavassut (2-3 elif miktarı), kasr (bir elif miktarı), esre ise dört vecih caiz olur. Tul, tavassut, kasr ve revm; ötre ise yedi vecih caiz olur: Tûl, tavassut, kasr, revm, tûl ile işmâm, tavassut ile işmâm, kasr ile işmâm. (Revm ve işmam kelimelerinin anlamları için bk. Medd-i Arız) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Günlük hayatımızda kullandığımız dini ifadeler nelerdir

meddi lin, meddi lin hangi surelerde var, meddi lin kurandan örnekler

Bu kategoride yer alan Sıkıntı ve başarı için okunması gereken dua hangisidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Medd-i Lin kuranda kaç yerde gecer ve nerelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.