Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:41
sizden06
Abone

Allah beni boşuna yaratmış :(

Allah beni boşuna yaratmış 🙁

qnqster
konunun başlığı dikat çekmek için değildir
tam 20 yaşındayım ve bir meseleğim yok nedemmi çünkü ben 5 para etmez hiç bir yeteneği olmayan Allahın boşuna yaratmış olduğu birriyim
hangi işi sevdiğini bilmeyen
hiç bir yeteneğe sahip olmayan
çalışmaya üşenen
birisiyim bundan 4 yıl evvel bölüm seçecektim
bilgisayara oldukça ilgim vardı ancak ygsi kazanamamıstım ve istedeğim meslek and idi bende elemizde bulunan meslekleren bir seceçekle bayan koförnü seçeektim ancak dinimizce uygun olmadığı için ve babam da ısrarı üzerine lanet tesktile girdim ve öle mezun hayalim güzel bir farbirakada modelist yada stilist olamtı ama ben ütücü oldum daha doğru onu bile olamadım staj yerimde iplik temizletmişlerdi
kaldiki moderist olmak pehh 🙁 ama hiç üzelmedim çünkü bende bu meslekten çıkmak istiyordum bir yandanda geçerli bir bahanem oldu ve cıktım ancak bir kaç yere bilgisarcıda iş başı yaptım ayımı dolduramadın cıktım cünkü para vermiolardı şimdi ise ailemle beraber gene sevmediğim bir işi yapıorum yemek yerinde bulaşıkçılık ama gene güzel bir şey oldu benim için 1 ay zarar ettik 1 haftalına kapatık bu 1 hafta içinde ailem konuştum halk eğitim den güzel önü açık bir meslek bulup ilerlşiyecem diye ama ben kendime göre iş buladım nedenmi

çünkü tenbelim tek yaptığım namaz kılmak Allah’a ibadet etmek oncak onuda doğru düzgün yapamıyorum çoğu kazaya kalıor hemde üşenmekten kılamıyorum :(eyer intar etmenin hükmü ebedi cehnnem olmasaydı belki bunları bir mektup olarak yazıor olacıktım benim tek dostum ve arkadşım olan leptobum bana bunları yazmam için fırsat verdiği için ona teşekür ediorum

Okudunuz mu?  Horozdan adak olur mu?

Cevap: Allah beni boşuna yaratmış 🙁

@hmet

Şuan seni saran bir derdin mi var ?

Belki şu anda çok dertlisin. Belki "artık yeter" diyorsun. Belki de kendinden geçmişsindir Belki de ağlıyorsun.

Belki şu anda çok dertlisin. Belki "artık yeter" diyorsun. Belki de kendinden geçmişsindir Belki de ağlıyorsun.
Belki bütün bu musibetlerin sonunda eline bir şey geçip geçmeyeceğini düşünmektesin.

O zaman Duy ! Rabbin sana söylüyor;

Sabredenlere, felaketlere karşı dişlerini sıkıp, göğüs gerenlere, mükafatları hesapsız ödenecektir !

Belki de onca insanın içinden neden senin seçildiğini soruyorsun. Oysa Rabbinin seçtikleri kıymetlilerdir!

İçinizden mücahitlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya kadar elbette sizi deneyeceğiz!

Hayat bir imtihan değil mi? Her sorun ebedi hayatında yer alan bir tuğla. Nefes alıp verdiğin her an yeni bir soruna gebe.Onlar olmasaydı sonsuzluk yurdunda sana ait hiç bir şey de olmayacaktı! Derdin yoksa üzül asıl! Dertliysen bil ki; O seni seviyor! Bak, Sevdiğin ne diyor?

Allah (cc), hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar!

Belki sen Ashab-ı Uhud kadar acı çekmedin. Hani kralları onları iman ettikleri için, ateş dolu hendeklere attırmıştı ya!
Belki sen Ebu Zerr (r.a) kadar acı çekmedin. Amcası inandığı için onu hasıra sarıp yakmıştı ya!

Belki sen Vahşi kadar acı çekmedin. Sevgilisi ona "Bana görünme" demişti ya!

Belki sen Yakup (a.s) kadar acı çekmedin. Yusuf’u (a.s.) elinden alınmıştı ya!

Okudunuz mu?  Sürekli helallik isteme ihtiyacı duymak

Belki sen Hatice (r.anha) kadar acı çekmedin. Muhammed (sav) yurdundan kovulmuştu ya!

UNUTMA;

Rabbin kimseye dayanabileceğinden fazlasını yüklemez!
Belki kalbindir acıyan,
Belki bedenin,
Belki de ruhundur kıvranan,
Belki de yokluktur seni saran
Belki de bin bir türlü muamma.
Her ne durumda olursan ol, diline yakışır bu dua;

LA ILAHE ILLA ENTE SUBHANEKE INNI KÜNTÜ MINEZZALIMIN.

Senden başka ilah yoktur. Sen bütün noksanlıklardan münezzehsin. Şüphesiz ben nefsine zulmedenlerden oldum.

k.kararınca


Cevap: Allah beni boşuna yaratmış 🙁

bassedas
< ancak bir kaç yere bilgisarcıda iş başı yaptım ayımı dolduramadın cıktım cünkü para vermiolardı >
işte gençleri umutsuzluğa sevkeden başka bir olay. malesef artık sözde müslüman tüccarların, işadamlarının emeğin karşılığını vermeğe yüksünmeleri. bundan 2 asır önceye kadar müslümanlık uluslararası güven sertifikası gibi birşeydi.


Cevap: Allah beni boşuna yaratmış 🙁

anelka_1907
selamunaleykum

Sevgili kardeşim;

mevzuya şöyle bir örnekleme ile başlamak isterim…

Kısa boylu ve zayıf bir genç, yanında duran uzun boylu ve iri yapılı kuzenine dönerek Ben senin yerinde olsam, dünya ağır siklet boks şampiyonu olurdum. dedi. Bunu duyan kuzeni dönerek şu cevabı verdi: Seni dünya hafif siklet boks şampiyonu olmaktan alıkoyan ne?

Kardeşim senin sorunun insanlarımızın çokça karşılaştığı bir sorun olan atalet… yani fizik biliminde eylemsizlik hali , kişisel gelişim terminolojisinde amaca yönelik eyleme geçmeme demektir. Onlarca kişisel gelişim kitabı okuduğu halde, o kitaplarda anlatılanları uygulamayanların sorunu atalet içerisinde olmalarıdır. Yıllardır başarılı olmak için hayaller kuran, hedefler koyan, planlar yapan ama bir türlü ilk adımı atamayan kişilerin sorunu da atalet halinde yaşıyor olmalarıdır.

Okudunuz mu?  Kaynanamın ahlaksızlığını eşime anlatmalı mıyım?

Atalet içinde yaşayan insanları şöyle tanımlayabiliriz; Atalet halinde yaşayan kişiler genellikle yavaş hareket ederler. Tembellik, yılgınlık, yeis, miskinlik, üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etmek, yumurta kapıya gelmeden harekete geçmemek, bezginlik, sevksizlik karakteristik özellikleridir. Görevlerini yaparken sık sık işleri erteler, mazeret beyan ederler. Hayata bakışları sitemkar, umursamaz, reaktif, kötümser, eleştirel ve kaygılıdır. Bu nedenle de yaşama sevinçleri ve hayat enerjileri çok düşüktür. Onları çağırdığınızda genelde başlarını kaldırmadan kaşlarını kaldırarak size bakarlar!

İnsanlar neden eyleme geçemezler? Neden atalet halinde yaşarlar? sorularını cevaplamak istersek…

Hedef yokluğu, iç disiplin (irade) zayıflığı, kısa vadeli düşünmek ya da uzağı görememek, alınganlık ve pasif direnç duygusu içerisinde yaşamak, motivasyon yetersizliği, negatif kurum kültürü, konformist ve hedonist bir dünya görüşüne sahip olmak, başarısızlık korkusu, standart ve kriter algısının olmaması, öğrenilmiş çaresizlik duygusu, hedefin gerektirdiği asgari yeterliliklere sahip olmamak, zaman kullanma bilincinin olmaması, objektif bir performans değerlendirme sisteminin olmaması, yanlış yorumlanmış kadercilik anlayışı, açık değil imalı iletişim kültürüne sahip olmak, sert gerçeklerle yüzleşme cesaretine sahip olmadığı için bu tür verileri görmezden gelmek vb. nedenleri sıralayabiliriz.

Atalet içinde yaşayan kişiler ikiye ayrılır:

1. İç disiplini ve motivasyonu zayıf olduğu için hedeflerinin gereklerini ya da görev tanımlarında yazanları yapmak için harekete geçemeyenler.

2. Aşırı iş yükü altında boğuşmaktan önemli işlere öncelik veremeyenler. Bu kişilerin sorunu kişisel organizasyon sistemlerinin yetersiz olmasıdır.

Okudunuz mu?  Secdeye eğilince baş ağrısı

İlk grup tembel ve iradesiz, ikinci grup gayretli ama metotsuzdur. Ataletin sonuçlarını yaşama açısından iki grup eşit durumdadır.

Peki insanlar ataletten neden kurtulamaz? Bu sorunun cevabını üç şekilde açıklayabiliriz;

Birinci neden, kişilerin atalet halinde yaşadıklarının farkında olmamalarıdır. İkinci neden, kişilerin ataletin nedenini kendi içlerinde değil dışlarında arama eğilimine sahip olmasıdır. Üçüncü neden ataleti yenmek için de ataletten kurtulmuş olmanın gerekmesidir.

Ataleti ve kanseri tehlikeli yapan tedrici (aşamalı) şekilde oluşmalarıdır.

Şok değişimlere karşı kişiler, kurumlar ya da toplumlar reflekslerini kullanarak harekete geçebilirler. Oysa tedricen (kademeli) oluşan değişimleri bünye tam algılayamaz. Bu durumun tipik örneği meşhur Suyu ısınan kurbağa deneyidir. Bir kurbağa sıcak suya direkt atılır. Yaşadığı şok değişim in etkisiyle kurbağa zıplayarak atıldığı kaptan çıkar. Ikinci denemede kurbağaya bu defa içinde oda sıcaklığında su bulunan bir kaba konur. Kap bir ısıtıcının üzerine konur ve kurbağanın suyu ısınmaya başlar! Su ısındıkça kurbağa gevşemeye, rehavete ve atalete düşmeye baslar. Suyun sıcaklığı yakıcı seviyeye ulaştığında kurbağa zıplayıp kaptan dışarı çıkmaya çalışır, ama artık bacak reflekslerinin çalışmadığını görür. Ataletin insanı etki altına alma şekli de yaklaşık olarak böyledir.

İnsanların hayat karşısındaki duruşları da kurbağanınki ile pek çok noktada benzerlik gösterir. Pek çok kişi, ya hiç eyleme geçmez ya da ertık eyleme geçmenin dahi sorunu çözemeyeceği noktada birşeyler yapmaya başlar. İnsanları eyleme geçme şekillerine göre dört gruba ayırabiliriz:
1. Bilen ve yapanlar (profesyonelce başaranlar)
2. Bilen ama yapmayanlar (ataletliler)
3. Yapan ama bilmeyenler (amatörler)
4. Yapmayan ve bilmeyenler (başarısız kişiler)

Okudunuz mu?  Hocaya baktırmak günah mıdır

Eğer 1. grupta (profesyonelce başaranlar) yer almak istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin.
1. Ataletten kurtulmanın ilk adımı atalet halinde yaşadğını fark etmektir. Bu kadar yoğun ve yaygın olarak atalet içerisinde yaşadığımız halde atalet algılamamızın olmaması, ataletlerimize kalıcılık kazandırmaktadır.
2. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in deyişiyle Üşenme, Erteleme, Vazgeçme . Atalete düşmek istiyorsan önce hedefler belirleyip planlar yap, sonra da üşen, ertele, vazgeç!
3. Umutlarınızı yüksek, sabit giderlerinizi düşük tutun. Atalete düşmek istiyorsanyz umutlarımız düşük, sabit giderlerinizi yüksek tutun!
4. Geniş düşünün, dar başlayın, çabuk bitirin. Atalete düşmek istiyorsanız dar düşün, geniş başla, geç bitir tarzında çalışın!
5. Her alanda birşeyler öğrenin, bir alandaki her şeyi öğrenin. Atalete düşmek istiyorsanız her alanda yüzeysel birşeyler (magazin bilgileri) öğrenin.
6. Panonuza şu soruyu yazın: Bugün yapmadıklarımın gelecekteki sonuçları neler olacak?
7. Hayatta başınıza gelen olaylardan daha çok, o olaylara verdiğiniz anlamların sizi atalete düşürdüğünü unutmayın. Önemli olan size neler olduğundan daha çok, sizin nasıl biri olduğunuzdur.
8. Eyleme geçmek için mükemmel hale gelmeyi beklemen gerek. Özellikle küçük işlerde kervanı yolda düzeltecek şekilde harekete et.


lilah
Aynı benım durumun bea okudukça benmi yazdım dedım fakat senden dah buyuk bı derdım var off ama bilmiyorum aması maması yok galiba


Searhalu
esselamu aleykum ve rahmetullah

Allah kimseyi boşuna yaratmamıştır kendi tembelliklerimiz bizi boş bir hale getirir fakat bu senin kalbini kırmasın kardeşim umudunu kaybetme başka işlere yönel dertten bahsetmeden önce annesi kafirler tarafından gözünün önünde öldürülmüş çocukları düşün eşlerine gözleri önünde pis işler yapan kafir esad ordusunu düşün uykularından silah ve bomba sesleriyle uyanan zulüm gören müslümanları düşün suriye filistin çeçenistan afganistan kan ağlıyor sabır musibetin ilk anındadır sabret ve sabırla namazla Allahdan yardım dile

Okudunuz mu?  Öldüğümüzde ruhumuz çıkınca biz mezardamı kalıyoruz?

[url]http://www.youtube.com/watch?v=wGYQKzEj2dg


rana
ohooo kardesler size noldu sanki sadece siz imtihandan geciyormusunuz gibi 🙂
basima gelenleri anlatsam oturur aglarsiniz bu nedir ki? dedirtecek dahada imtihan icerisinde olanlar var..
biraz kendinize gelin
kedinize acimayi birakin!
müslüman dik durur imtihanlarina sabreder ve eline gecen firsatlari en güzel sekilde degerlendirmesini bilir..
hayatta en çok sevmedigim birseydir bu durusunuz
vah vahlarla geciyor hayatimiz, ilim isteyen herkes istedigi ilmi alabilir..
eğer bir şey kabul olmuyorsa basaramiyorsak da tevekkülle Allah’a siginir, ve bundada elbette bir hayr oldugunu ve biz için en dogrusu bu sonuc oldugunu biliriz..
sagliginiz yerindemi evet daha ne kardesim hamd edin..

amaaaaaaa

Allah’a kul olmak hiç bir imtihan engel degildir, hatta Allah’a kulluk vazifesini dahada güzel yapmamisa birer vesiledir, Rabbimmiz daha çok baglanmanizi ister..
Insan oglu hep iyi olsa imtihan dünyasini unutur, rabbimin emirlerine karsi gelecek kadar nefsi azar..
o nedenle..
Namazinizi kesinlikle ihmal etmeyin, diyer ibadetlerinizlede manevi hayatinizi düzeltin…

Allah yardımcımimiz olsun.. 🙂
vesSelam.


nurya
Ah canımmmm sen daha 20 yaşındasın kıymetini bil istersen herşeyi yapabilirsin yeterki iste kendine önce bir hedef belirle ve ona doğru ilerle çokça tevekkül et RABBİMİZE dualar et namazdan kurandan ayrılma başarırsın inşaALLAH

Okudunuz mu?  Geçici diş dolgusu gusül abdestine engel mi

Mücahid
Sen Allah’ın boşuna yarattığı bir kul değilsin ancak sen şeytanın Allah’ın seni boşuna yarattığına inandırdığı birisin. Şeytanın istediği gibi kendinden nefret etme.
”Şüphe yok ki Allah, sivrisineği de örnek getirmekten çekinmez, ondan üstün olanları da. İnananlar bilirler ki bu örnek, yerindedir ve Rablerindendir. Fakat inanmayanlar, Allah bu örnekle ne demek istiyor ki derler. O, bununla çoklarını şaşırtıp azdırır, çoklarını da doğru yola getirir. Azdırıp şaşırttıkları, ancak kötü işler yapanlardır.” (bakara suresi 26. ayet)
Allah bir sivrisineği dahi boşuna yaratmamışken seni neden boşuna yaratsın.
Senin ilacını yazıyorum:önce kendinden nefret etmeyi bırak. Kuran okuyup Allah’a hakkıyla kul olmaya çalış, namazını kıl, benlik kavramından kurtul kainata benlik nazarı ile değil iman nazarı ile bak.
Bu varlık aleminde hiçbirşey boşuna değildir herşeyin bir hikmeti vardır. Şeytan şeytan olmadan önce büyük derecede ilim sahibiydi ancak hikmeti bulamamıştı hikmeti anlayamaması sonucu ettiği isyan kendisini şeytan yaptı. Her işte bir hikmet vardır. Önce Allah’ı tanı sonra kendini daha iyi tanımaya başlarsın.


İLİMCİK
Bence insan ne için yaratıldığını bilmezse boşu boşuna yaratıldığını zanneder..Allah, bizi ona iman edip, ibadet edelim diye yaratmış:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَاْلاِنْسَ اِلاَّ لِيَعْبُدُونِ

Bu âyet-i uzmânın sırrıyla, insanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi Hâlık-ı Kâinatı(kainatı yaratanı) tanımak ve Ona iman edip ibadet etmektir. Ve o insanın vazife-i fıtratı ve fariza-i zimmeti, mârifetullah(Allahı tanımak) ve iman-ı billâhtır(Alaha iman etmek) ve iz’an ve yakîn ile vücudunu ve vahdetini tasdik etmektir.

Okudunuz mu?  12 İlim nedir? Neden 12 ilim adı verilmiştir? 12 ilimde hangi dersler vardır?

Evet, fıtraten daimî bir hayat ve ebedî yaşamak isteyen ve hadsiz emelleri ve nihayetsiz elemleri bulunan bîçare insana, elbette o hayat-ı ebediyenin üssü’l-esası(temeli) ve anahtarı olan iman-ı billâh ve mârifetullah ve vesilelerinden başka olan şeyler ve kemâlâtlar o insana nisbeten aşağıdır. Belki çoğunun kıymetleri yoktur. (yedinci şuadan)


üveys
Sen şimdi eminimki üşengeçliğinden bu yazılanlarıda okumuyorsundur .YARADILIŞTAKİ GAYE ALLAHAKUL PEYGAMBERE ÜMMET OLMAKTIR hiçkimse fuzuli yaradılmamıştır değil insan hiçbir varlık yaradılışta herşeyin bir sebebi vardır.sıkılmayasın diye uzatmıyorum .annen baban için neolursan ol çok değerlisindir muhakkak bu böyle en güzel en verimli yaşdasın ve yapabilcen okadarşey varki psikolojini düzeltmekle başlayabilirsin biryerlere gelmek için çaba sarfetmelisin çalışmalısın savaşmalısın .anladığım kadarıyle pc ci olmak istiyorsun çok kolay özel kurslardan birine gidebilirsin özele gidemiyorsan belediyenin pc kursları var özelden farkı yok 3ay eğitimden sonra stajyer olarak birçok şirkete başvurabilirsin bilgiişlemci olarak anladığım kadarıyle liseyide bitirmişsin alanı farklı olsada sonuçta lise mezunusun senin gibi birini tanıyorum tanıdığım kişi liseyi bile bitirmedi askerden geldiğinde bilge adama gitti 2yıl boyunca biraz pahalı acıktan liseyede yazıldı ve kurs bittiğinde lojistik bir şirkette işe girdi çalışıyor hemde IT ci .hiçbirşey için geç kalmış sayılmazsın .kib ALLAHU teala insanı yeryüzüne halife olarak yarattı bunu ve yaradılış gayeni unutma oke .


Ufkuaçık
Tembellik çok kötü bir hastalıktır.Tembel bir kimseye iş buyurmak sanki onun derisini yüzmek gibi gelir.Bu yüzden tembel insanlar asla hayatlarında mutlu olmazlar.Çalışkan ve atılgan insanları hem Allah sever hem de kullar!.

Okudunuz mu?  İncil'in Değiştirildiği Kesin Olduğu Halde Neden Hala Hristiyanlar?

Tembelliği üzerinden atmanın tek yolu, Allah rızası için riyazet ve mücahede ameliyesini gerçekleştirmektir.Sabır ve azimle buna devam ederse bambaşka insan haline geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın.Şeytanın vesveselerine de asla meyletmesin yeter…


kurt55
Öncelikle bir psikiyatra gitmeni tavsiye ederim sana yazacak olduğu depresan iyi gelecektir emin ol namazlarını bırakma devam et Doğan Cüceloğlunun ‘İçimizdeki Çocuk’ adlı kitabını satın al ve oku her sayfasında kendinden bir parça göreceksin emin ol ve sakın olaki intiharı düşünme bu sana çözüm değil felaket getirir sonra o bilgisayardan kurtulmaya bak sosyal uğraşlar içine gir arkadaş çevreni genişletmeye bak karamsarlığa ve ümitsizliğe düşme sakın herşeyin bir çaresi var seni gören bir yaratıcının olduğunu unutma ve şunuda unutmaki herşey sende biter sen kendin için birşeyler yapmaya başlamazsan kimse senin için birşeyler yapmaz.


ELHAMDULİLLAH
< Belki sen Vahşi (R.A.) kadar acı çekmedin. Sevgilisi ona "Bana görünme" demişti ya! >

Allah Razı Olsun @hmet HOCAM…..

Hazreti VAHŞI (R.A.)’hı ne zaman düşünsem, Öylesine nurani bir yüz belirir tahayyülen karşımda….. sicim gibi gözyaşlarıyla…. O ağlar ben ağlarım….

Allah Razı Olsun @hmet HOCAM….

Rab’bimde sizi, böylece ağlatsın İnşaAllah…..

Allah Razı Olsun @hmet HOCAM….

Bir gün HOCAM’a yakalandım bu hal üzere….. Hayırdır İnşaAllah neye ağlarsınız dedi. Bizde Hazreti VAHŞİ(R.A.) HOCAM dedik.

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra idrar damlaması için ne yapılmalı?

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hazreti VAHŞİ (R.A.) BANA GÖRÜNME DEMİŞ HOCAM O’na ağlarım dedim.

Bunda ağlayacak ne var evlat dedi. Hazreti HAMZA(R.A.) Şehit olmayı HAK etti. Hazreti VAHŞİ(R.A.) da buna vesile oldu.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’de gayet iyi bilir ki; Ölüm Allahu Taala’nın emri, ne bir an ileri, ne bir an geri. Vesilede Hazreti VAHŞİ(R.A.) ancak VAHŞİ(R.A.) iyi bir savaşçı ve gevşeklik göstermemesi gerekli. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’de ASHAB’ının değerini gayet iyi bilir ve onları çok severdi. Cilve-i Rahmandan dır ki; böyle davranmak zorunluluğu hasıl olmuştur. Daha bu yoldan niceleri gelip, niceleri geçecektir.

Bizde sevdiğimiz talebeleri ne yapıyoruz…. Canına okuyoruz değilmi….????

Evet hocam.

Evet mi….???? Densize bak.

Aç şu süpürgeyi kardeşlerin gelmeden tüm mescit tertemiz olacak…… Bulaşıklarıda sakın unutma.

Allah Razı Olsun @hmet HOCAM….


rana
< Öncelikle bir psikiyatra gitmeni tavsiye ederim sana yazacak olduğu depresan >
hicte tavsiye etmem, uyusturmakla gececek bir sey değil bu, ortada sorun bile yok, bence yasi daha çok genc ve hayat tercübeleri biraz agir gelmis ve Allah’a siginsa hiç birseyi kalmayacagina inaniyorum..


Allah neden beni basarisiz yaratt, staj yeri bulamamak

Bu kategoride yer alan Dinden çıkaran kelimler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah beni boşuna yaratmış :( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.