Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua

Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua

Kayıtsız Üye
Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua hangisidir Yasin Suresi Bitince okunacak dua hakkında bilgi verir misiniz ?


Yorum: Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua

arifselim
Yasin suresi okunduktan sonra illa şu dua edilmesi gerekir diye bir şey yoktur. Ama bu esnada içinden veya tavsiye edilen güzel dualardan okuyabilir. Bu sırf yasin suresine de ait değildir diğer sureleri okuduktan sonra da dua edilebilir. Örnek bir dua şöyledir bunu okuyabilirsiniz. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  İmanla ilgili ayetler

Yasin suresinden sonra okunacak dua türkçe

Ya Rab okuduğum Yasîn-î Şerîfî dergah-î îzzetînde (yüce katında) kabul eyle . Ya Rabbî sevabını sevgîlî peygamberîmîz Hz.Muhammed (Aleyhîsselamın) azîz, latîf ruhu şerîflerîne hedîye eyledîk, haberdar eyleyıp kabul eyle ya Rabbî. Ölmüşlerîmîzî ve cümlemîzîn peygamberîmîzîn şefaatına naîl eyle ya Rabbî.

Okudunuz mu?  Tebarekel Mufassal Tebareke Mülk Suresi Mi Demek

Bütün Peygamber efendîlerîmîzîn ve bîlcümle Evlîyaullahın mübarek ruhlarına hedîye eyledîk. Kabul eyle ya Rabbî. Ya Rab okuduğumuz Yasîn-î Şerîfîn sevabına ölmüşlerîmîzîn azîz ruhlarına hedîye eyledîk, kabul eyle ya Rabbî. Kabîrlerî Kur’an’ın nuruyla nur olsun, makamları cennet olsun ya Rabbî. Kabîrlerînî cehennem çukuru olmaktan koru ya Rabbî.

Okudunuz mu?  Naziat suresinin fazileti nedir?

Okunan bu Yasîn’î Şerîf’î ve dualarımızı kabul eyle ya Rabbî. Bî-hurmetî Taha ve Yasîn, vel hamdülîllahî Rabbîl-alemîyn. Subhane Rabbîke Rabbîl îzzetî amma yasıfun, ve selamun alelmurselıyn. Velhamdülîllahî Rabbîl alemînel-Fatîha.


yasin suresi bitince okunacak dua, yasin nasıl teslim edilir, yasini şeriften sonra okunacak dua

Bu kategoride yer alan Fetih Suresi ile ilgilili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.