Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:07

Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir?

Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir?

azra
Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir?
9. CEVAP
Şehitlerin ruhu istediği yere gider sonra arşta asılı olan kandillerde geceler.
İbn-i Mesud şöyle dedi:
Şehitlerin ruhu hakkında Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’e sorduk. Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Şehitlerin ruhu yeşil kuşların içindedir. Arşta bu kuşlar için asılı kandiller vardır. Bu ruhlar cennette dilediği yerde dolaşırlar. Sonra bu kandillerde gecelerler." (Müslim – Ebu Davud – Tirmizi – Darimi)
Ahmed bin Hanbel İbn-i Abbas radiyAllahu anh‘den hasen olarak şu hadisi nakletmiştir. Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Şehitlerin ruhu cennetin kapısı üzerindeki bir nehir kenarındadır. Rızıkları sabah akşam cennetten onlara çıkartılır."
Bu iki hadis arasında bir zıtlık yoktur. Çünkü şehitlerin ruhunun kenarında bulundukları nehir cennetin kapısındadır. Müslim’de geçen hadis de ruhların geceledikleri kandillerin de cennetin kapısının yanında olma ihtimali vardır. Bundan dolayı iki hadis arasında zıtlık yoktur.
Buhari ve Müslim’de İbn-i Ömer‘den şöyle rivayet edilmiştir:
"Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Her ölüye kabirde cennetteki veya cehennemdeki yeri sabah ve akşam gösterilir, ona; "İşte bu sana dirilinceye kadar her gün gösterilecektir" denilir."
Bu hadis diğer hadislerle zıtlık teşkil etmez. Çünkü bu hadis şehit olmayan kişilerin durumunu anlatıyor.

Okudunuz mu?  Öldükten sonra ruh evine gelir mi?

Cevap: Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir?

MECİDİE
şehitler Allah katında ayrı bir yerdedir zira onlar kıyamete kadar aslında ölümsüzdürler onlar için ruhlarının cennette kıyamete kadar istedikleri gibi dolaşacaklar söylenmektedir


şehitlerin ruhu nerede, şehitlerin ruhu

Bu kategoride yer alan Çocuklar için de kabir suali var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.