Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

İlk Kuran meali ne zaman yapılmıştır?

İlk Kuran meali ne zaman yapılmıştır?

Kayıtsız Üye
İlk Kuran meali ne zaman yapılmıştır? İlk olarak kuranı kerim mealini ne zaman yapılmıştır ?


Cevap: İlk Kuran meali ne zaman yapılmıştır?

Hoca
Muhammed Hamidullah’ın verdiği bilgiye göre, Avrupa’da ilk Meal çalışmaları 1141’de başlamış ve Kuran bu tarihlerde Latince’ye çevrilmiştir.

Okudunuz mu?  ENBİYÂ SURESİ Hakkında Bilgi

İtalyanca’ya 1513, Almanca’ya 1616, Fransızca’ya 1647 ve İngilizce’ye de 1648’de tercüme edilmiştir.

Bugün için, yaklaşık olarak Almanca’da 47, İngilizce’de 51, Fransızca’da 31, Latince’de 36, Urduca’da 100’e yakın ve Farsça’da 100’ün üstünde meal bulunmaktadır.
Türkçe’de 65 civarında Meal olduğu söylenebilir.


Yorum: İlk Kuran meali ne zaman yapılmıştır?

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz doğru yolu kendi ve asapinin yolu olarak gösteriyor. Meyal eden kisiler asabindan yada peygamber efendimizin onayi olmali . Degil ki Hz ömer dahi kuran ayetlerinin anlayamadigini peygamber efendimize danisiyor hem keni arap hemde bilgisi peygamber efendimizce ögüldügü halde.diyelim ki ben bir meyhal cikarmak istiyorum buna hangi kurum yada kisiler bakiyor. Buna bakmali benim bir karis olmayan bilgimle bunu yapabiliyorsam bunda bir sorun vardir. Illede meyal alcam okuyacam diyen iyi incelemeden almamali .Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur’ân’ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir." (İSRA/88)

Okudunuz mu?  NASR SURESİ Hakkında Bilgi

ilk kuran meali, ben okuyacam kuranı kerim meyaleri, ilk meal ne zaman yazıldı

Bu kategoride yer alan Fetih suresinin son ayeti ve meali başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk Kuran meali ne zaman yapılmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.