Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:42
sizden06
Abone

Kul için gözyaşı dökmek

Kul için gözyaşı dökmek

thedarknight
selamun aleykum kardeşlerim.

Aklıma takılan bir soruyu sizlere açmak istiyorum. Sevdiğim birisi var ve ben bazen onun için gözyaşı döküyorum. O ise bunun doğru olmadığını rabbime göz yaş dökmemi istiyor. "ben aciz bir kulum" diyor. Ben de diyorum ki "sen onun bir şeyisin. sende onu gördüğüm için böyle oluyor.hem ona da döküyorum " diyorum.

Okudunuz mu?  El ile mezi getirmek gusül gerektirir mi ?

sizce bu yanlış mı?


Cevap: kul için gözyaşı dökmek

Mücahid
Rabbin seni sevdiğin kula ulaştırdığı ve sevdiğin kulu yarattığı için şükretmelisin. Yaradanı sev yaratılandan ötürü yaratılanı sev yaradandan ötürü


Cevap: kul için gözyaşı dökmek

thedarknight
Bu doğru mu yani? Sakınca var mı kul için gözyaşı dökmekte kardeşim.

Okudunuz mu?  Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi - Kimlere Sofi Nedir?

Cevap: kul için gözyaşı dökmek

rana
ve aleykumusselam ve rahmetullah,

nureddin hocamin söyledigi bir cevabi vardi..

"Aşık olmak veya olmamak insanın çok da elinde olan şeyler değildir. Bir insan duygusallığına yenilip aşık olabilir, bunda bir sakınca yoktur ama dinini, onur ve ahlâkını aşkına ezdirmez. Onurlu aşık olur. Erkekse bir kadının peşinde paspas olmaz. Kadınsa bir erkeğin kölesi olmaz. Demek ki bir sınıra kadar aşk olabilir."

Okudunuz mu?  Borsaya yatırım yapmak haram mı?

< SORU: Herhangi bir harama girmemek suretiyle aşık olmak haram mı diye sormuştum. Ve bir de leyla aşkı mevlaya döner sonra diye bir şey var bu doğru mu? İlahi aşka yönelmek için illa birini sevmemiz mi gerekir?

CEVAP: Sevmek, aşık olmak haram değildir. İnsan sevebilir, aşık olabilir. Harama düşmeme garantisinin olmayacağını ise iyi bilmelidir. Ölçüsüz bir iş olarak sürdürülürse ondan harama da kayılır. Ölçüsü ve seviyeli olmak gerekir.
Diğer bölüme gelince, o tür felsefelerle uğraşmamaınızı tavsiye ederim. Kimi sevecekseniz sevin, aşık olun ama işi ilahi düzeye taşımayın. Allah’a emenat olun.

Okudunuz mu?  Lens takılı iken cenup olmak

Nureddin Yildiz >


thedarknight
@rana
Sağol cevap için. anlamadığım konu var.
"Kimi sevecekseniz sevin, aşık olun ama işi ilahi düzeye taşımayın. Allah’a emenat olun." şu cümleye göre bu yaptığım yanlış değil mi?


rana
Allah için sevin, ama nefsinizi Allah ile karistirmayin diyor..

Okudunuz mu?  Allah bizi seviyor mu?

Gözyaşlarını haram etmek

Bu kategoride yer alan Namus cinayetlerinin dinimizde yeri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul için gözyaşı dökmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.