Anasayfa
2 Eylül 2022, 19:22
sizden06
Abone

İmamın değişmesi

İmamın değişmesi

musab
diyelim namaz kıldırıyorum evde arkamda babam duruyor.burnum kanadı diyelim(aklıma başka abdest bozan bir sebep gelmedi)2.rekatın teşehhüdünde kanadı diyelim ya da açıktan okunan bir namazda diyelim akşam namazında dışımdan fatiha okuma sırasında abdestim bozuldu.imamlar bu sırada nasıl değişcek benim merak ettiğim bu

Okudunuz mu?  14 Yaşında Mastürbasyon.

Cevap: imamın değişmesi

mum
imamın abdesti bozulursa yerine nasıl geçilir ?

Cemaatle namaz sırasında İmamın abdesti bozulduğunda veya abdestli olmadığını hatırladığında, imam namazı hemen bırakır yana çekilir ve dışarı çıkar, imamın arkasındaki imamlık yapabilen hemen bir adım öne atıp imamın kaldığı yerden devam eder.
Kıraat sırasında ise kıraati baştan alır ve kalan yerden tamamlar.

Okudunuz mu?  Ailemin benim için istediği kızı istemiyorum diye kavga ediyoruz ne yapmalıyım detaylı anlatıyorum

Cevap: imamın değişmesi

musab
beni merak ettiğim şu diyelim imam fatihayı açıktan okuduğu sırada abdesti bozuldu.imam konuşmadan mı birini yerine geçircek.fatihayı kaldığı yerden mi okumaya devam etcek nasıl olcak bu tam olarak.imam konuşursa cemaatinde mi namazı bozulur.


Cevap: imamın değişmesi

Hoca
< imamlığa geçen şahıs selâm verince o da namazının yarım kalan kısmını tamamlar.

Abdesti bozulan imamın yerine imam olan kişi, imamın namazı nerede bıraktığını kestiremiyorsa bunu imamdan sormaya lüzum duyuyorsa imam ona işaret yoluyla namazın neresinde kaldığını anlatmaya çalışır. Eğer bu mümkün olmaz, imam konuşursa namaz bozulur ve tekrarı gerekir. >
rana açıklamış zaten.

Okudunuz mu?  Günahın affedilmesi ve unutturulması

musab
fatihayı okurken abdesti bozulunca nasıl olcak diye sordum.ben mi okudugumu anlamıyorum yaa.o verilen cevapta benim sorumun cevabı olsa neden sorayım ki aynı şeyi


imamhatipli42

Fatihayı okurken diye sormuşsun birde teşehhüdde demişsin ne zaman abdesti bozulursa o anda imam diğer kişiye bırakmalıdır. Yazıda anlatılıyor ama fatihayı okurken bozulursa imamlığa geçecek kimse dilerse baştan okur dilerse kaldığı yerden devam eder.
Eğer zammı sure okunurken bozuldu ise kalınan yerden devam edebilir yada yeteri kadar okunmuşsa rukuya gidilebilir.

Okudunuz mu?  Farz namazlarında 3.ve 4.rekatta zammı sure okunmaz mı ? yeni duydum doğrumu ?

musab
sonunda anladım kardeş çok sağ ol.imam arkadaki cemaatten birini kolundan çekip mi mihraba geçircek.çünkü konuşmaması gerekiyormuş.


imamhatipli42

İşaret yolu ile anlatır tabi imamın arkasına bu işi bilen biri durmalı ki imam işaret edince anlasın 🙂


musab
peki hiç imam değişikliğine şahitlik eden oldu mu

Okudunuz mu?  TOP oynamak günahmıdır

 

Bu kategoride yer alan Kuran-ı Kerim Okurken Sinirleniyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmamın değişmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.