Anasayfa
18 Nisan 2022, 9:15
missa7-2
Abone

Cuma hutbe örnekleri

Cuma hutbe örnekleri

Kayıtsız Üye
Cuma hutbe örneklerine ihtiyacım var bana cuma günü hutbesi için hutbe örneği verir misiniz ?


Cevap: cuma hutbe örnekleri

Candle
cuma hutbe örnekleri

GÖNÜL AYDINLIĞIMIZ NAMAZ

Muhterem Mü’minler!
İslam’ın temel şartlarından biri olan namaz, ergenlik çağına girmiş akıllı her müslümana farz olan bir ibadettir. Nitekim Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de Namaz mü’minlere belli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır (1) buyurmaktadır. Hikmetine ve önemine binaen Adem (a.s)’den itibaren bütün insanlar namaz kılmakla emrolunmuştur.
Sevgili peygamberimiz (s.a.v) gözümün nuru dediği namazı dinin direği , amellerin en faziletlisi olarak ifade buyurmuştur. Allah ile kul arasında manevi bir bağ olan namaz, kulluğun en samimi ifadesidir. Dini kaynaklarımıza göre namaz, maddi ve manevi kirlerden arındıran, ruhumuzu yücelten mi’racımızdır. Namaz, sahibinin alnında parlayan bir nurdur. Namaz; Allah’ın yardımına ve merhametine sığınmanın, rızasını ve cennetini kazanmanın yoludur. Hülasa namaz günde beş defa huzur-u ilahîye kabulle müşerref olmaktır.

Okudunuz mu?  Euzu bi kelimatillahit-tammati min şerri ma halak ayetmidir yoksa duamıdır? Ayetmi?

Aziz Cemaat!
Namazı eda etmek itaat, terk etmek ise isyandır. Mü’minler her hal ve şartta namazlarını kılmakla mükelleftirler. Kur’an-ı Kerim’de namazı terk edenlerin ahiretteki durumları şu şekilde haber verilir: Onlardan sonra namazı zayi eden, şehvet ve dünyevi tutkularının peşine düşen bir nesil geldi. Onlar bu tutumlarından dolayı büyük bir azaba çarptırılacaklardır. (2) Bir başka ayette ise cehennemdekilere ‘sizi buraya sokan nedir’ diye sorulduğunda onların; ‘biz namaz kılanlardan değildik’ (3) diyecekleri haber verilmiştir. Peygamber efendimiz (sav) de ahirette hesabı ilk sorulacak amel namazdır. (4) Namazı kasten terk etmeyin. Kim namazı kasten terk ederse Allah ve Rasulü’nün himayesinden uzak kalır (5) buyurmuşlardır. Ancak tevbe edip halini düzelten kullarına karşı Rabbimiz’in daima lütufkar ve merhamet sahibi olduğunu da hatırda tutmalıyız.

Okudunuz mu?  Günlük yaşantımızda yaptığımız işler

Değerli Mü’minler!
Namazın kemalinin şartı huşudur. Huşu içinde erkanına riayet ederek kılınan namaz, ibadetlerin en faziletlisidir. Allahü Teala bu hususta şöyle buyurur: Mü’minler, gerçekten kurtuluşa ermişlerdir. Onlar ki, namazlarında huşu içindedirler. (6) Kalp ve beden bütünlüğü içinde kılınan namazın insana kazandıracağı yüksek ahlaki meziyet Rabbimiz tarafından şöyle haber verilir: Namazı dosdoğru kıl, çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük bir ibadettir. (7)

Okudunuz mu?  Allahın "el-Alim" sıfatını açıklar mısınız?

Muhterem Cemaat!
Namazda dikkat edeceğimiz bir husus da tâdil-i erkandır. Tâdil-i erkan, namazda bütün rukünlerin hakkını vermek manasına gelir. Tâdil-i erkan üzere kılınmayan bir namazı peygamber efendimiz (s.a.v) kusurlu saymıştır. Böyle namaz kılanları Namaz hırsızı olarak nitelendirmiştir. Namazdan beklenen bereketin ve rahmetin tecelli etmesi için hiç şüphesiz namazın kemal-i edeple ve tâdil-i erkana riayet edilerek kılınması şarttır.
O halde ibadetlerimizi, Rabbimizin şanına yakışır şekilde elimizden geldiği kadar düzgün eda edelim. Gayret bizden, kabul yüce Mevla’dandır. Cenab-ı Hak, bizi ve neslimizi namazı dosdoğru ve devamlı kılanlardan eylesin.

Okudunuz mu?  Deccal ne zaman gelecek ?

1- Nisa; 103.
2- Meryem;59.
3- Müddessir; 42-43.
4- Tirmizi; salat, 188.
5- Ahmed bin Hanbel; 6/421
6- Mü’minun; 1-2.
7- Ankebut; 45

Hazırlayan: Nurdan Gül BİLİŞMEK
İl Vaizesi


hutbe örnekleri, hutbe ornekleri, kısa hutbe örnekleri

Bu kategoride yer alan İlişki sonrası meni gelmezse gusül alınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma hutbe örnekleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.