Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:14
missa9
Abone

İnsan onuru ile ilgili hadisler

İnsan onuru ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
İnsan onuru ile ilgili hadisler


Cevap: İnsan onuru ile ilgili hadisler

imam
İnsan onuru ile ilgili hadisler
Bir müminin dokunulmazlığına, şerefine dil uzatılan yerde bir mümini mahcup eden kimseyi Allah, en çok yardıma muhtaç olduğu bir anda onu perişan eder. Bir müminin şerefine dil uzatılan, dokunulmazlığı çiğnenen bir yerde mümine yardım edip onu savunan kimseye de Allah, en çok yardıma muhtaç olduğu bir sırada ona yardım eder. (Ebu Davud, Edeb, 12)

Okudunuz mu?  Kelam dersi soruları

Ey diliyle inanıp da kalbine imanın girmediği kimseler, Müslümanları incitmeyiniz, onları kınamayınız, gizli taraflarını izlemeyiniz. Çünkü kim Müslüman’ın gizli kalması gereken hususlarını izlerse Allah da onun gizli şeylerini izler ve Allah kimin gizli yönlerini izlerse onu evinin içinde dahi rezil eder! (Tirmizi, Birr, 85)

Okudunuz mu?  Müslümanın kurban kesmeden önce yapılması gerekenler

Abdullah bin Ömer ise bir gün Kâbe’ye bakarken ellerini ona doğru kaldırarak şöyle demişti: Ey Kâbe, yücesin. Dokunulmazlığın da yücedir. Fakat Allah yanında müminin dokunulmazlığı, senin dokunulmazlığından daha büyüktür. (Tirmizi, Birr, 85)


Cevap: İnsan onuru ile ilgili hadisler

find
islamda insan onuru ile ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Namazda selam verip vermediğini şaşırmak

Peygamber Efendimiz (s.a.s), veda haccındaki bir konuşmasında şunları söyledi:
Bu Kurban Bayramı gününüz, buZilhicce ayınız, bu Mekke şehriniz nasıl saygın ise kanlarınız, mallarınız, şeref ve haysiyetiniz de aynı şekilde saygındır, dokunulmazdır… Dikkat edin! Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Müslümana, gönül rızası olmadan kardeşinin malı helâl olmaz…
Tirmizi, Tefsiru’l-Kur’an, 9; Ayrıca bkz. Buhari, İlim, 9; Müslim, Kasâme, 29-30, Hac, 147.

Okudunuz mu?  Zamanımızdaki haram ve helal mallar birbirine karışmış olup nasıl davranılır?

Allah Resûlü, engellileri onurlandırdı. Bazı bedensel kusurları sebebiyle topluma katılmaktan çekinen ve bu yüzden çölde yaşamayı tercih eden, Zâhir isminde bir sahâbî vardı. Efendimiz, her gördüğünde ona iltifat ederdi. Bir gün, Zahir’in kendisinin hiçbir değeri olmadığını söylemesi üzerine Peygamberimiz şöyle dedi: Hayır! Sen, hiç de değersiz değilsin! Aksine Allah katında çok kıymetlisin!

Okudunuz mu?  Düsüncesiz insanlar

Tirmizî, Şemâil, 104.


insan onuru ile ilgili hadisler, insanlık onuru ile ilgili hadisler, insan onuruyla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Kıyamet kopuş belirtileri sırasıyla başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan onuru ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.