Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı

Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı

Kayıtsız Üye
Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı nasıldır Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı

Yetim
1. Ezan"Allahu Ekber, Allahu EkberAllahu Ekber, Allahu Ekber

Eşhedü en Lailahe illAllah,Eşhedü en Lailahe illAllah

Eşhedü enne Muhammeden Resûlullah

Okudunuz mu?  Şükür namazı adağı

Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah

Hayyaala’s-salâh, Hayyaala’s-salâhHayyaala’l-felâh,

Hayyaala’l-felâhAllahu Ekber, Allahu EkberLa ilahe illAllah

"2. Ezandan sonra şu dua okunur:"Allahumme rabbe hâzihî’d-da’veti’t-tâmmeh ve’s-salâti’l kâimeh, âti Muhammeden’il vesîlete ve’l-fadîlete ve’b’ashu mekamen Mahmûden ellezi veadteh. İnneke la tuhliful mîâd.

Bu duânın meâli şöyledir:

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım?

"Allâh’ım! Ey bu tam dâvetin, yâni mübârek ezânın ve kılınmak üzere bulunan namazın mukaddes Rabbi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’e vesîleyi ve fazîleti ihsan et ve O’nu, kendisine va’d buyurmuş olduğun Makâm-ı Muhmûd’a eriştir. Şüphe yok ki, sen va’dinden dönmezsin."

3. Farzdan önce ikamet (kamet) getirilir.
İkametin sözleri de ezanın sözlerinin aynıdır. Yalnız, Hayye ale`l-Felâh dendikten sonra iki kere de "Kad kâmeti`s-Salâh" cümlesi söylenir. Mânası:

"Namaza başlandı."
demektir.

4. Namazın farzından sonra

Okudunuz mu?  Yatak istirahatindeyim ve kanamam var namaz kılabilirmiyim

"SELAM DUASI" okunur."Estağfirullâh, estağfirullâh, estağfirullâh el-azîym el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hû, el-hayy’el kayyûm ve etübü ileyh. Allâhumme ente’s-selâmü ve minke’s-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve’l-ikrâm."Bu duanın anlamı:

"Ulu olan, kendisinden başka ilah olmayan, Hay ve Kayyum (ezeli ve ebedi hayat ile diri, zatı ve kemaliyle kaim yani yarattıklarının her an idare ve muhafazasında biricik hakimi mutlak) olan Allah’a istiğfar eder, beni affetmesini isterim. Allahım sen selamsın. Bütün noksanlardan berisin, uzaksın. Dünya ve ahiret selameti senin inayet ve yardımınla olur. Sen mukaddessin, tazime gerçekten layık olansın. Ey celal ve ikram sahibi olan yüce mabudum!"

5. Bilinen namaz tesbihatına devam edilir."SubhanAllahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vAllahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim."
denir ve Ayete’l-Kürsi okunur.

Okudunuz mu?  Teravih namazının fazileti (hergün kazanılan sevap - 30 gün)

Anlamı:"Allahı bütün noksan sıfatlardan tanzih eder, kemal sıfatlarla muttasıf olduğunu kabul ederim. Bütün hamd ve şükürler Allah’adır. Allah’tan başka hiç bir ilah yoktur. İhtiyaçları gideren ve zararları yok eden yalnız yüce ve güçlü olan Allah’tır."6. Ayete’l-Kürsi okunduktan sonra tesbih çekilir.33 Subhânallâh,

Okudunuz mu?  Sabah namazının camide kılmanın faziletleri

33 Elhamdulillâh,

33 Âllâhu ekber.7. Tesbihlerden sonra"La ilahe ilAllahu vahdehu la şerike leh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin Kadirve ileyhi’l-masîyr.""Allah Tealadan başka ilah yoktur, tek ilah sadece odur, ortağı da yoktur. Bütün mülk ona aittir. Bütün hamdü senalar onadır.
Her şeye kadirdir."
"Subhane rabbiyel aliyyil eğlel vehhab.""

Okudunuz mu?  Denize girdikten sonra namaz kılmak için gusül abdesti gerekir mi?

Ali, a’la ve vehhab olan Rabbimi tesbih ederim" denir ve namazın duası yapılır.


cuma namazı müezzinliği, cuma müezzinliği, cuma muezzinligi

Bu kategoride yer alan Namaz niçin farz kılınmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.