Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Adetliyken Kuran Okunur mu?

Adetliyken Kuran Okunur mu?

Kayıtsız Üye
Adetliyken Kuran Okunur mu ? Adetli bir kadının kuranı kerim okumasında bir sakınca var mıdır ?


Cevap: Adetliyken Kuran Okunur mu?

Hoca
Adetliyken Kuran Okunur mu?

Adet halinde olan bir kadın Kuranı elleyemez ve okuyamaz.


Adetliyken dua okunur mu ?

Kanatsız kuş
Selamün aleyküm hocam. Adetliyken dua veya sure okumak günah mıdır ? Örneğin ben günlük çok sayıda besmele, tekbir, salavat getiren biriyim ve her gün ayetel kürsi, fatiha suresi, ihlas suresi, nas ve felak suresi okurum. Bunları adetliyken yapıp yapmama konunda biraz kararsız kaldım çünkü bugüne hep yaptım, günah değil diye bildim ama duyduklarım şeyler içime biraz şüphe koydu. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah sizlerden razı olsun.

Okudunuz mu?  Adetli kadının selavat getirip tespih çekmesi caiz midir?

Yorum: Adetliyken Kuran Okunur mu?

arifselim
Aleykum selam. Adetliyken kuranı kerimin okunamayacağı kesindir. Kuran dışında ise her türlü tesbih ve dualar edilebilir. Kuranı kerimden ama dua niyetine bazı ayetler ile kısa surelerin okunabileceğini söyleyen alimlerimiz vardır. Sadece dua etmek niyetiyle yani kuranı kerim okuma niyetiyle olmaması şartıyla demişlerdir. Dilersen bu görüşe uyabilirsin.

Okudunuz mu?  Adet döneminde dökülen saçlar

adetliyken kuran okunur mu, adetliyken kuran okunurmu

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebine Göre Adetli Biri Mevlit Okuyabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetliyken Kuran Okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.