Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:44
Sure Ayet
Yönetici

İhlas suresi neden indirildi?

İhlas suresi neden indirildi?

Kayıtsız Üye
İhlas suresi neden indirildi ihlas suresinin neden nazil olduğu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: ihlas suresi neden indirildi?

Hoca
ihlas suresi neden indirildi?

ihlas süresi indiriliş/Nüzul nedeni/Sebebi:

İmam Ahmed, Tirmizi ve İbni Cerir, Übey b. Ka’b’tan müşriklerin Peygamber (s.a.)’e: Muhammedi Rabbini bize anlat, dediklerini ve bu surenin indiğini rivayet ettiler: "De ki: O Allah’tır, bir tektir, Allah’tır, sameddir. Do-ğurmamıştır, doğurulmamıştır. Hiçbir şey O’nun dengi değildir."

Okudunuz mu?  Kafirun suresi okunuşu ve yazılışı

İbni Cerir ve Tirmizi şunu ilâve ettiler: "Dedi ki: "Samed": Doğurmamış ve doğrulmamış olandır. Çünkü doğrulan her şey ölecektir. Ölen her şeye de mirasçı olunacaktır. Allah azze ve celle ise ölmez ve mirasçı olunul-maz. "Hiçbir şey O’nun dengi değildir." Yani, O’nun bir benzeri, misli de yoktur."

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi ile zırh

Katade, Dahhak ve Mukatil dediler ki: Yahudilerden bir grup Peygam-ber’e (s.a.) gelip: Rabbini bize anlat, çünkü Allah Tevrat’ta nimetini indirdi, bize hangi şeyden olduğunu bildirdi; hangi cinstendir O? Altın mı, bakır mı, gümüş mü? Yer ve içer mi? Dünyayı kimden miras aldı, kim O’ndan miras alacak? dediler. Yüce Allah bu sureyi indirdi.[5]

Okudunuz mu?  Şeytandan korunma yöntemleri ile ilgili ayetler

ihlas suresi niçin indirilmiştir, ihlas suresi neden indirilmiştir, ihlas suresi neden inmistir

Bu kategoride yer alan İhlas-ı şerif suresi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhlas suresi neden indirildi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.