Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:57
missa7-2
Abone

Kendine bela istemek/okumak

Kendine bela istemek/okumak

Kayıtsız Üye
mrb benim ailvi sorunlarım oldu eşimin ailesiyle eşimle aram iyi .ben bu sorunlar yüzünden bir ay kadar annemde kaldım ve bu süre içinde yemin ettimben
o eve gidersem Allah benim belamı versin dedim ama mecburen gelmek zorunda kaldım. şu anda kendi evimdeyim ve başıma bir sürü musibet geldi ne yapmalıyım yardım edin lütfen napcamı bilmyrm yemin kefareti mi vermeliym yoksa tevbe mi etmeliym

Okudunuz mu?  Öykülerle Esma-i Hüsna

Cevap: kendine bela istemek/okumak

rana
merhaba kardesim,
daha çok sabredeceksin, evlilik o kadar kolay bir müessese degildir..
sorunlarda yasiycaksiniz, iyi günlerinizde olacak, kötü günlerinizde..
sorun var oldukca istedigin kadar anneye gidip kalmak bir cözüm olmadigini sizde anlamissinizdir..

insan belayi o kadar cabuk dile alabiliyorki artik, sanki bir sonraki dakikasindan o kadar eminmis gibi kendince meydan okuyor..

Okudunuz mu?  Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir. (Müslim, Zühd 74; Ebû Dâvûd, Vitir 27)

"Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner." (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48)

bela okumak o kadarda basit bir şey değil iste kardesim,
birdakine bu hadisleri hatirlarsiniz insaAllah..

Okudunuz mu?  Bir insan eşine ilişkiye girerken önden deyil arkadan ilişkiye girerse günahmı

kendine bela okumak, kendi kendine bela okumak, kendine lanet okumak

Bu kategoride yer alan Anneye beddua etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendine bela istemek/okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.