Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:07
kandil
Yönetici

Kandil geceleri nelerdir

Kandil geceleri nelerdir

Kayıtsız Üye
Kandil geceleri nelerdir dinimizde Kandil geceleri hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Kandil geceleri nelerdir

İnanc
İslamda Önemli Günler ve Geceler
Müslümanların özel günleri vardır. Bilsek de sırayla bilmek zor gibiydi bir çalışma ile bu kutsal ve önemli günleri kaleme aldım.
1- MEVLÜT KANDİLİ: Peygamberinmizin doğduğu gün, doğumgünü mevlit kandili olarak müslümanlar tarafından kutlanır (20 nisan 571 dir.) her yıl müslümanların 0 gece ve gündüz bayramıdır. Hayat durur islam deletlerinde, bol bol ibadet edilir. O hafta Kutlu doğum diye ülkemizde de kutlanır. Bu islama saygının ifadesidir.
2- HİCRİ YILBAŞI: Peygamberimizin hicret tarihi (0) kabul edilir. yani Peygamberimizin Mekkeden, Medineye göç tarihi Müslümanların yılbaşısı kabul edilirkabul edilir müslümanların yılbaşısı olarak kutlanır. Hicri takvimde burdan ilham alınarak yapılmıştır. Müslümanlar bu geceyi bayram çoşkusu ve ibadetle kutlar. Bu gün ibadet için oruç tutulur. Bu islama saygının ifadesidir.
3- REGAİP KANDİLİ: Arap ayları olarak kabul edilen, Recep ayının ilk cuması (cuma günü) müslümanların regaip kandili olarak kutlanır. regaip rabet edilen demektir. Müslümanlar bu geceyi bayram çoşkusu ve ibadetle kutlar. Bu gün ibadet için oruç tutulur. Bu islama saygının ifadesidir.
4- MİRAÇ KANDİLİ: Arap ayları olarak kabul edilen, Recep ayının 27. Gecesi Miraç kandili olarak kutlanır. Miraç yükselmek demektr. Peygamberimizin mescidi aksadan gögün katlarına seyahatı ve AllahiTealayla kavuşması, görüşmesi yeni islami emirlerigetirdiği kutlu gecedir. Müslümanlar bu geceyi bayram çoşkusu ve ibadetle kutlar. Bu gün ibadet için oruç tutulur. Bu islama saygının ifadesidir.
5- BERAT KANDİLİ: Arap ayları olarak kabul edilen, Şaban ayının 15. Gecesi Berat Kandili olarak kutlanır. Müslümanlar bu geceyi bayram çoşkusu ve ibadetle kutlar. Bu gün ibadet için oruç tutulur. Bu islama saygının ifadesidir.
6- KADİR GECESİ: Arap ayları olarak kabul edilen, ramazan ayının 27. Gecesi Kadir Gecesi olarak kutlanır. Bu gece Kuran-ı Kerimin Allah semansından yeryüzününe indirildiği gecedir. Müslümanlar bu geceyi bayram çoşkusu ve ibadetle kutlar. Bu gün ibadet için oruç tutulur. Bu islama saygının ifadesidir.

Okudunuz mu?  Şaban ayı ile ilgili vaazlar

Serdar Sayıl

kaynak : mumsema


kandil gexeleri nelerdl, Kandul gecelerimiz nelerdir

Bu kategoride yer alan Kutlu doğum haftası ile ilgili fotoğraflar - kartlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kandil geceleri nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.