Anasayfa
26 Eylül 2023, 23:01
missa93
Abone

Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak

Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak

Kayıtsız Üye
Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak


Cevap: Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak

imam
Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak
Kategori: İtikadi Meseleler
Bazı insanlar, kişilerin isimleri anne ve babalarının isimlerini bir takım hesaplarla hesaplayarak akıl ve fikir ölçümü yapıyorlar. Dünyada hurufilik çok eskiye dayanan bir adet. Bunun dini temeli nedir? Müsbet menfi tarafları nedir? bu incelenmelidir.
Fakat son zamanlarda çocukları olacak olanlar doğuma yakın isim hazırlıkları esnasında aklı ve fikrinin bu hesaplara uygun olacağı isimler aramaya çalışıyorlar.böylece çocuklarının akıllı ve düşünceli biri olacağını bekliyorlar.
Acaba bu şekilde akıllı çocuk elde edilirmi?
Çocuğun akıllı ve fikirli olması elbette her anne ve babanın arzusudur. Ancak müslüman için sadece bu kafi değildir. aklını hayırda kullanması esas olmalı. İmanı olmayan nice akıllı adamlar var.
Akıllı olabilmesi için haram helal mefhumu ta ana rahminde iken başlamalı. Tıbben lazım olan yiyecek ve içeceklere dikkat edilmeli.çocuğun beynindeki hücrelerin teşekkülü için lazım gelen şeyler zamanında yapılmalı.
Aksi takdirde bunların hiç birini yapmayarak sadece ismini ayarlamak suretiyle akıllı çocuk elde etmeye kalkışmak pek akıllıca bir iş olmasa gerek.
Bunu düşünemeyecek kadar aklı olmayanın nasıl akıllı çocuk elde edeceğini de düşünmek lazım!. Bunu düşünecek fikri yoksa ona da denilecek bir şey olmasa gerek.

Okudunuz mu?  Bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

N.Y. / incemeseleler.


ebced hesabı ile akıl fikir ölçme

Bu kategoride yer alan Kurbanın can damarı ne zaman kesilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.