Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:21
missa2
Abone

Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz?

Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz?

Kayıtsız Üye
Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz?


Cevap: Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz?

Muhasibi
Gerek Kur’anı Kerim gerekse diğer dini kitaplarımız kullanılamayacak derecede yıpranmışsa nasıl bir yol izlemeliyiz?

Kuran-ıKerim mevlamızın kelamı olması hasebiyle ona tazim ve hürmette kusuretmemek her Müslümana farzdır. Hatta Kuran-ı Kerimin her harfine tazimetmek lazımdır. Hayızlı, nifazlı, cünüp onu tutamaz ve okuyamaz.Abdestsiz ezberden okuyabilir, lakin dokunamaz. Cildi bozuk ve dağınıkvaziyetteki Mushafları kullanıp onlardan okumak da Kuran-ı Kerimesaygısızlıktır. Eğer mümkün ise yeniden ciltlenmelidir. Tamiredilemeyecek derecede eskimiş ise temiz bir beze sarılıp üzerinenecaset atılmayacak, mümkün mertebe basılmayacak bir yere Müslümandefnedilir gibi defnedilir. Yani ona göre bir çukur açılır mezar gibilahit yapılıp üzeri tahta veya bir başka şeyle tavan gibi kapatılıpondan sonra toprak atılır. Doğrudan üzerine toprak atılmaz. AtılırsaKuran-ı Kerimi tahkir olur. Eskiyen Kuran-ı Kerimler yakılarak imhaedilmez.

Okudunuz mu?  Karım benden soğuduğunu artık sevmediğini söylüyor yuvamı kurtarmak için dua varmı?

Diğer dini kitaplara gelince onları da aynı şekildedefnetmek en güzelidir. ALLAH tealanın, peygamberlerin ve meleklerinisimleri silinerek yakılabilir. Oldukları gibi akar suya atmakta da birbeis yoktur. (Fetavel hindiye c.1 s.39 c.5 s.317 – Reddul Muhtar c.1s.172 – Hidaye c.1 s.31)


Yorum: Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz?

Kayıtsız Üye
Hocam Okulda dağıtılan Meb eğitim kur’an kitaplarını atmak doğru mu ? Nasıl imha edilmelidir.Yazılarını okunmayacak şekilde boyasak atsak bir şey olur mu ?

Okudunuz mu?  Ve kul rabbi eûzû bike min hemezâtiş-şeyâtin.ve eûzû bike rabbi en yahdurûn

Yorum: Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz?

@hmet
İçerisinde ayet ve hadis olan kitaplar kullanılmayacak ise en iyisi toprağa gömmek veya yakmaktır.


dini kitaplar nasıl yok edilir, eski dini kitaplar yakılır mı, eski dini kitaplar nasıl imha

Bu kategoride yer alan Vitir namazında kunut dualarını bilmeyen kimse ne okuyabilir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eskimiş dini kitapları nasıl imha edeceğiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.