Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:36
missa05
Abone

Karınca duası okunuşu ve anlamı

Karınca duası okunuşu ve anlamı

Kayıtsız Üye
karınca duası okunuşu ve anlamı


Cevap: Karınca duası okunuşu ve anlamı

Muhasibi
Karınca Duası (Türkçe Meali, Okunuşu , Tefsiri , Fazileti)

Karınca duası okunuşu ve anlamı

Allâhumme yâ rabbi ve cebrâîle ve mikâîle ve isrâfîle ve azrâîle ve ibrâhîme ve ismâile ve ishâka ve yakûbe ve munzilel berekâti vet tevrâti vez zebûri vel incîli vel furkâni ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm lâ ilâhe illallâhul melikul hakkul mubîn Muhammedun resûlullâhi sâdikul va’dil emîn yâ rabbi yâ rabbi yâ hayyu yâ kayyûmu yâ zel celâli vel ikrâm es’eluke yâ rabbel arşil azîm en yerzukanî rızkan helâlen tayyiben bir rahmetike yâ erhamer râhimîn.
Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatiyûş, Kitmîr, Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş.

Okudunuz mu?  Yasin Okumanın Fazileti-sevabı nedir?

Bu dua, bereket için dükkânın 4 duvarına asılır.

=Meali=

Hz. Süleyman devridir Kuraklık ve kıtlık her yeri kavurmaktadır. Hz. Süleyman mü’min bir toplulukla beraber, şehrin dışına, yağmur duasına yönelmiştir. Yolda bir karınca dikkatini çeker… Zavallı hayvan sırtüstü yatmış, ayaklarını göğe doğru uzatmış, debelenip dua etmektedir. Karıncanın duasına kulak kabartır, Hz. Süleyman… karınca demektedir ki: ALLAH’ım bizi Sen var ettin… Ve Senin rahmetin olmadan biz yaşayamayız Ya, bize su verirsin ya da bizi helak edersin. Emir, ferman Senindir.
Gözleri yaşarır, peygamberin… Ve az sonra Cebrail’in getirdiği bir haberle de coşar, taşar, ağlamaya başlar..Cebrail, o karıncanın duasının kabul edildiği haberini getirmiştir.
Peygamber yanındaki topluluğa döner:
Dönün der Siz başkasının duasıyla sulanacaksınız.

Okudunuz mu?  Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

Cevap: Karınca duası okunuşu ve anlamı

kayıtsız
Karınca duası burada buldum dualar konusunda verdiğini bilgiler için Allah razı olsun bu siteyi çok seviyorum bu siteyi takip ediyor dini bilgilerimi buradan alıyorum


karınca duası arapça, karınca duası arapça yazılışı, karınca duası

Bu kategoride yer alan Tevbe İstiğfar Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karınca duası okunuşu ve anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.