Anasayfa
27 Ekim 2022, 16:00
missa01
Abone

Cuma akşamı ne zaman başlar

Cuma akşamı ne zaman başlar

Kayıtsız Üye
Cuma akşamı ne zaman başlar bununla ilgili bilgi verir misiniz


Cevap: Cuma akşamı ne zaman başlar

Muhasibi
Toplam 24 saat olan gece ile gündüze bir gün denir.
Gündüz, imsak ile başlayan, akşam ezanına kadar olan zamandır. Oruç da bu vakitte tutulur. Gece ise, akşam ezanından imsak vaktine kadar olan zaman dilimidir.

Okudunuz mu?  Bankaların yüzde sıfır faizli kredileri almak ve dosya parası almaları caiz midir?

Mübarek geceye, kendinden sonra gelen günün ismi verilir. Önceki günü öğle namazı vaktinden, o gecenin fecrine kadar olan zamandır. Örneğin Cuma gecesi, Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecedir. Perşembe günü öğleden sonra Cuma gecesi sayılır. Yalnız, Arefe ve üç kurban günlerinin geceleri farklıdır. Bu dört gece, bu günleri takip eden gecelerdir.

Okudunuz mu?  Kocam hatalı ama özür dilememi bekliyor ne yapmalıyım

Akşam veya gece okunması gereken tesbihler, dualar, unutulursa ya da bir iş sebebiyle okunamazsa, ertesi gün eğer öğleye kadar okunabilirse, zamanında okunmuş gibi sevaba kavuşulur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir kimse, her gece okuduğu dua ve zikirleri ihmal edip okumadan yatarsa, ertesi günü öğleye kadar okursa, vaktinde okumuş gibi aynı ecir ve sevaba kavuşur.) [Müslim]

Okudunuz mu?  Kuranda neden 6666 ayet var denilmiştir?

Yorum: Cuma akşamı ne zaman başlar

Kayıtsız Üye
Hocam doğru mu anladım cuma gecesi, perşembeyi cumaya bağlayan gece oluyor değil mi (yani perşembe gece 00:00’da) ?
Öyle ise cuma gecesi Yasin suresi okumak tavsiye ediliyor ya ben onu perşembe 00:00’dan itibaren başlamalıyım değil mi (yani cuma akşamından sonra değil) ?

Okudunuz mu?  Bana bir tane siyah kırlangıç pisliği lazım çok acil bir hastamız amacı ile kullanılacak

Yorum: Cuma akşamı ne zaman başlar

Selam2
Kardeşim biz 00 dan sonraya gece diyoruz akşama ise güneş battıktan sonra akşam diyoruz. 00 a kadar beklemeye gerek yok.


vel Fecr
islamda gün dönümü ikindi vaktidir. perşembe ikindi vaktinden sonra cuma olarak değerlendiririz. yani cuma gecesi aslında perşembe gününün akşamıdır.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde at eti yenir mi?

Kayıtsız Üye
Hocam tamamda ayet açık güneş ayı yakaliyamaz ay güneşi gecemez diyor bu durumda önce cuma günü baslar akşam ezanından sonra cuma akşamı başlaması lazim


cuma gecesi ne zaman başlar, cuma gecesi ne zaman, cuma akşamı ne zaman

Bu kategoride yer alan Hatemül evliya nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma akşamı ne zaman başlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.