Anasayfa
5 Nisan 2022, 5:38
missa05
Abone

Biçak taşımak sünnet mi?

Biçak taşımak sünnet mi?

Kalp123
Bıçak tasımak sizce sünnetmidir? Ben 15 yaşında bir gencim merak ettim sorayım dedim…


Cevap: Biçak taşımak sünnet mi?

Muhasibi
Soru: Bir kardeşimiz:
Çakı veya bıçak taşımak sünnet midir? Sünnet olup da yanımızda taşıyabileceğimiz neler vardır? diye sormuş.
Cevap: Çakı veya bıçak taşımak sünnet değildir! Sünnet olarak yanımızda taşıyabileceğimiz hiçbir şey yoktur! Çünkü bir şeyin sünnet olması için, Efendimiz (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in şunu yanınızda taşıyın demesi gerekirdi.


Yorum: Biçak taşımak sünnet mi?

Kayıtsız Üye
o zaman şalvarda giymeyelim sarıkda takmayalım. şandelet ayakkabıda giymeyelim. sünnet ehli olmak demek peygamber efendimizin hayatını manevi olarak taşımaktır. o vakit uçak araba var mıydı yoktu. çatal kaşık var mıydı yoktu.sünneti manevi olarak taklit etmek yani sevgi saygı davranış ibadet v.s. düşünmek daha iyi değil mi. peygamber efendimiz şöyle giyiniyor diye taklit ediyorsak bıçak her hangi kesici alet sünnet sayılabilir.. fakat sünneti manevi olarak yani davranış ve ibadet saygı sevgi hareketlerini olarak düşünürsek sünnet olmayabilir.. fetva olarak değerlendirmeyin sadece düşüncem. bir şeyin sünnet olabilmesi için hadis lazım bu konu hakkında galiba hiç yok..ya şalvar böyle bir hadis var mı sadece avret yerlerinin örtünmesi ve güzel giyinilmesi olarak nitelendirdiğimiz zaman bunu taklit edenin çakı yada kesişi alet taşımasıda sünnet vasfına girmez mi.. bu benim düşüncem.. Allah’a emanet olun. Allah kutbumuzu başımızdan eksik etmesin.

Okudunuz mu?  Peygambere Küfür Etmek

bicak tasimak sünnet mi

Bu kategoride yer alan Hz aişenin özelliği nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biçak taşımak sünnet mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.