Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa06
Abone

Farz, vacip ve sünnet nedir?

Farz, vacip ve sünnet nedir?

Kayıtsız Üye
Farz, vacip ve sünnet nedir? Anlamlarını yazar mısınız


Cevap: Farz, vacip ve sünnet nedir?

Hoca
Farz, vacip ve sünnet nedir?

FARZ: fıkıh terimi olarak farz: Şâri’ tarafından emrolunduğu kat’î delil ile sâbit olan; özürsüz, mutlak surette terkedildiğinde ceza gereken amellerdir.

Okudunuz mu?  Bekar olarak ölenlerin cennette akıbeti nasıl olacak ?

SÜNNET: Hz. Peygamberden sâdır olan söz, fiil ve takrirlerle, O’na ait sıfatlara denir. Bu manada sünnet, hadis-i nebevî ile eş anlamlıdır.

VACİP: vâcib, bir fıkıh kavramı olarak, yapılması kesin ve bağlayıcı bir şekilde istenen fiildir. Talebin kesin ve bağlayıcı oluşu, talep sigasının kendisinden anlaşılabileceği gibi, bir fiilin terk edilmesi halinde ağır ceza terettüp edeceğinin bildirilmesinden de anlaşılabilir.

Okudunuz mu?  Samet ismi günah mı?

Cevap: Farz, vacip ve sünnet nedir?

Kayıtsız Üye
farz günde beş vakit namaz kılmak oruç tutmak zekat vermek hacca gitmek vacip bayram ve vitir namazı kılmak kurban kesmek sünnet teravihnamazı kılmak dişleri fırçalamak yemeklerden önce ve sonra elleri yıkamak


Yorum: Farz, vacip ve sünnet nedir?

Kayıtsız Üye
Ya bana hoca dediki vacipler sünetler farzalar bunların anlamlarını yazın

Okudunuz mu?  Nazar Boncuğu Takmak Şirkmidir? Günahmıdır? Hurafemidir?

cece11
Şimdi farz Allah (c.c) ın kesin olarak yapılmasını emrettiği şeylerdir.
Vacip ise mezheplerin başındakiler, büyük alimlerin delillere dayanarak bir şeyin vacip olduğunu kararlaştırması, yapılması gerektiğine karar vermesimidir?


arifselim
Hemen yukarıda bu açıklanmıştır. Yapılması çok kuvvetli delil ile istenen emir veya yasaklar anlamında kullanılır. Bu alimlerin dayandığı şey zaten kuram ve sünnettir.

Okudunuz mu?  Arefe günü çekilecek tesbihler

sünnet nedir

Bu kategoride yer alan Dinimizde eşlerin ayrı yatması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Farz, vacip ve sünnet nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.