Anasayfa
20 Haziran 2023, 4:21
missa04
Abone

Sünnet ve nafile namazlarda da sehiv secdesi yapılır mı?

Sünnet ve nafile namazlarda da sehiv secdesi yapılır mı?

Kayıtsız Üye
Sünnet ve nafile namazlarda da sehiv secdesi yapılır mı?


Sünnet ve nafile namazlarda da sehiv secdesi yapılır mı?

Ensar
Sehiv secdesi Namazda yanılmak veya unutmak ve bu hataları telafi etmek için yapılır. Nafile namazı olsun, yada sünnet nafile namaz olsun, sehiv secdesini gerektirecek bir durum olursa secdeye gidilir. Hata eğer farz yada nafilede de olsa secdeye gidilir.

Okudunuz mu?  Müslümanın yapması Gereken dini görevleri nelerdir?

Sehiv Sevdesi

Sorusoran38
Selamün aleyküm, ben namazın sünnetini kılıyordum, dua ederken kafam karıştı yani duanın neresinde olduğumu unuttum yani yanıldım bunda şehiv secdesi gerektiğini biliyorum ama nasıl kılındığını bilmediğim için duayı bir yerinden devam ettim ve öylece namazı devam edip bitirdim, bunu yeniden kılmak gerekir mi? Yani sünnetin kazası yok ne yapmam gerekir? Eğer öyleyse farzından öncemi yoksa sünnetinden sonramı kılayım?

Okudunuz mu?  Özgüven eksikliği ve göz kayması...

Yorum: Sünnet ve nafile namazlarda da sehiv secdesi yapılır mı?

ACİLSERVİS
Fatiha veya fatihadan sonra okunan sure veya ayetlerin isimleri yazdığım gibidir. Dua dersen ne dediğin anlaşılmaz.

Yanlış yapmışsın bildiğin bir yerden devam etmişsin isabetli olmuş.


Sorusoran38
Tamam onu biliyorumda, şehiv secdesini bilmediğim için ben öylece devam ettim, bu da namazın sünnetinde oldu, bunu yeniden kılmam gerekir mi? Eğer kılmam gerekirse niyetini nasıl edeceğim ve bunu namazın farzından öncemi yoksa sünnetinden sonramı kılınır.

Okudunuz mu?  Yardımseverlik ile ilgili kompozisyon

ben namazın sünnetinde yanildim yani ettahiyatu okuyunca biri konuştu ve kafam karişti, ama buna rağmen devam ettim ve bitirdim sehiv secdesi gerektiğini biliyorum ama birturlu nasıl kilindiğini anlamadiğim için duanin biryerinden devam edip bitirdim ve zaten 2. Kez yeniliyordum sünnetimi, bu sünneti geri kılmam gerekirmi? Eğer öyleyse farzindan öncemi yoksa sonrami? Ve nasıl niyet ederim?

Okudunuz mu?  Sahih hadis ne demektir,nasıl ayırt edilir? ?

ACİLSERVİS
İsabetli kılmışsın diye yazdım kazasını kılmam gerekir mi diye tekrarlıyorsun. Zaten kendin de sünnetin kazası yok dedin. Yani zaten biliyorsun. Daha ne dememizi bekliyorsun.


sünnet namazlarda sehiv secdesi yapılır mı, sehiv secdesi sünnette yapılırmı, sünnet namazda sehiv secdesi olur mu

Bu kategoride yer alan Ete kemiğe büründüm, yunus gibi göründüm. şiiri ve anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet ve nafile namazlarda da sehiv secdesi yapılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.