Anasayfa
8 Ağustos 2021, 17:36
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir?

Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir?

Kayıtsız Üye
Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir Bir kişi rüyasında Zikir ve zikrullah görmesi ne anlama gelmektedir ?


Cevap: Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir?

Vamık
Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Anlamı

Rüyada Zikir Görmek konusunda 3 ayrı kaynaktan islami rüya tabiri ve rüya yorumları bulunmuştur.

Rüyada Cenab-ı Hakk’ı zikrettiğini görmek, korku ve şiddetten emin olmaya, hayır ve rahmet kapılarının açılmasına, hastalıktan şifaya, güç işlerin kolaylaşmasına delâlet eder.
■ Rüyada, Rabb-i Kerim’ini çok zikrettiğini görmek, çok çok hayra ve sürura delâlet eder ve rütbenin yükselmesine de işarettir.
■ Rüyada Lâ ilahe illAllah diyerek zikrettiğini görmek, çok çabuk gelecek nimete, feraha ve rahmete delâlet eder.
■ Rüyada Kelime-i Tevhid’i zikretmek, son nefeste iman ile gitmeye de alâmettir.
■ Bir kimsenin rüyada Lâ havle vela kuvvete okunduğunu görmesi, husûl-i mal ve nimete ve Allahu Teâlâ’nın hıfz ve emanında olmaya delâlet eder.
■ İbn-i Kesir (rh.a.) demiştir ki: Rüyada lâ havle okuduğunu görmek, çok hayıra ve define bulmaya delâlet eder.
■ Çünkü, bu kelime cennet hazinelerindendir.
■ Rüyada Allah ism-i seriliyle zikrettiğini veya zikrolunduğunu görmek, din ve itikadın sağlamlığına, dünya ve ahirette aziz ve muhterem olmaya, cennet ve rıdvan ile müjdelenmeye delâlet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada yılan görmenin yorumu nedir?

Rüyada Allah’ı zikrettiğini gören kimse her işinde başarılı olur, düşmanın şerrinden emin olur, duaları kabul edilir, çevresi arasında itiban ve şerefi artar, sıkıntılarından, kederlerinden kurtulur.

Rüyada Allah (C.C) Hazretlerini anarak zikreden kimseleri görmek veya bizzat anmak, içlerinde her zaman ve her hususta basari kazanacagina, dualarının kabul edilecegine ve herkes tarafindan itibar görecegine delalet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada Yağmur Görmek (imam nablusi)

Cevap: Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir?

Kayıtsız Üye
rüyamda yeşil bıryerde kahverengi bir yılan gördüm bisey üstüne oğru itiyordu beni sonra laailahe illAllah demeye başladım sonra yavruları ile tavuk gördüm sonra zikri hızlandırım gersini hatırlayamıyorum


Cevap: Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir?

arifselim
Bu rüya hayırla ve umduklarınıza kavuşmakla tabir edilir. Eğer varsa düşmanlarınıza karşı Allah’ın yardımı ile üstün geleceğinize muzaffer olacağınıza yorumlanmıştır. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Yara Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Ruyamda Allah’u Ekber diyerek zikir cekiyordum sonra Allah Allah diye zikir cekmeye baslıyordum sonrasında tekbir diyordum bir bakıyordum şahadet parmağım kendiliginden havaya kalkıyordu. bende tekbir Allah’u Ekber Allah’u Ekber Allah’u Ekber diyerek bagırıyordum SOnrasında Allah’u Ekber diyerek havaya ucuyordum ben tekbir getirdikce havaya ucuyordum Allah’ın yanına uctugumu hissediyordum yorumlarsanız çok sevinirim Allah sizden razı olsun


arifselim
Rüyan hayırlı bir rüyadır inşaAllah. Rüya sahibinin Allah’ın izniyle hikmet sahibi olmasına, helal ve harama riayet ederek Allah’ın yolundan gideceğine, yüzünü Kâbe’den başka bir tarafa çevirmeyeceğine, eline, beline ve diline hâkim olmayı bileceğine işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada zina yapmak

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum..rüyamda evdeyim 3 4 kisi var yanimda tanidikmi degilmi secemedim karanlik bir odada zikir cekiyoruz Allah Lailahe illAllah diye sonra kapi caliyo bizde baskin mi var diye korkuyoruz sonra genc gibi bembeyaz giyinmis bembeyaz sakalli biri geliyor kaç kadinin arasindan gelip oturuyo onumde sonra yuzunu yuzume yaslayip olan gucuyle hohhh diyip bütün nefesini veriyo bana ve nefesini verirken siddetli bir isik cikiyo ayni anda simsek gibi o anda uyandim manasi nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Rüyan senin için hayırlıdır lakin çevrende kibirli ve kendini beğenmiş bazı kimselerin olmasına tabir edilmiştir. Duaların ve dileklerin kabulüne işaret eder. Allah’tan en güzelini dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ya Rahman Ya Rahim Demek

Ayşecemile
Selamun aleyküm Sabaha karsı uyandım ezanı ve işe gitmek için saati beklerken uyuya kalmışım rüyamda iş servisi gelmiş bende servis aracına giderken evin bahcesinde istanbuldaki hocamın zikir çektiğini gördüm arkadaşım geç kaldık hadi gel diye seslendi ben ise bekle iki dakika zikir çekip geleyim özlemişim zikri dedim hocamın yanına oturdum bir iki başımı salladktan sonra başım döndü düştüm kalkıp bidaha çekmeye çalıştım yine düştüm bu olay bir kaç kere tekrar etti o sırada oradan bir kadın bana gülüp bu zikir çekmeyi de unutmuş diye alay etti çok üzülüp ağladım ezan sesitle uyandım yorumlarsanız sevinirim selametle…

Okudunuz mu?  Rüyada yatağa işemek

arifselim
Aleykum selam. Rüyanın psikolojik ve bilinçaltı olması mümkündür. Ayrıca bu rüya hayırlı bir topluluk içinde bulunmaya, iyi bir çevreye ve sıkıntılardan kurtulmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Allah ü telayi zikrettigimi gördüm bir sürü dua okuyorum ve bunu arkadaşıma anlatıyorum oda diyorki bunları hergün belli bir saatte okuyalım ve aklımda son kalan le havle Vela guvvete illa. Yi okuyorum ve elimde tesbihimde var


arifselim
Hayırlı güzel ve huzur veren rüyalardan kabul edilir. Genellikle de insanı ibadete, zikre ve Allah’a yakınlaştıracak salih amelleri işlemeye teşvik eden rüya olarak tabir edilir. Bu şekilde bir ders ve mana çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada yasin suresini ezbere okumak

H.Y
Rüyada bir turbeye gittim türbe ve içindeki ağaç zikrediyordu ve her zikirde sallanıyordu bende kucağıma bir kız çocuğu aldım ve la ilahe illAllah diye söyledim her ağaç sallandikca ben de soyluyordum sonra uyandım rüyamı yorumlar mısınız?


Tohat
Her yönüyle hayırla yad edilen bir rüyadır. Allah’ın sevilen kullarından olmaya, tüm olumsuz durum ve duyguların ortadan kalkarak etrafınızdaki insanlarla aranızdaki ilişkilerin çok iyi olacağı şeklinde tabir edilir. En iyi bilen Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Rüyamda dümdüz ova gibi bir şehir içinde yanımda birkaç arkadaşımla beraber(3-4 kişi) bir yere gidiyorduk. Hava yağmurluydu ama çiğse gibi. Ve gökten yıldırımlar düşüyordu şehre ve insanların üzerine. İnsanlar kaçıyordu ama fayda etmiyordu. Yanımdaki arkadaşlarım biraz ürküyorlardı. Ama gitmemiz gerekiyormuş o gideceğimiz yere. Bende bağırıyorum Allahu ekber, la ilahe illAllah diye ve birçok zikir daha söylüyorum ve arkadaşlarımla kol kola giriyorum. Onlar da benimle bağırıyorlar ve hep birlikte bu halde ilerliyoruz. Apaçık alanda önümüzden yanımızdan yerlere, insanların üzerine yıldırım düşüyor ama biz selametle o halden varacağımız yere varıyoruz elhamdülillah. En iyisini Allah bilir..

Okudunuz mu?  Rüyada yeşillik ve deniz görmek

Tohat
Etrafında güvenmemen gereken ve onlara karşı daha temkinli ve tedbirli olman gereken bazı kimselerin kötü niyet ve kem gözlere sahip kişilerin olduğuna ve bunların senin kötülüğünü doğrudan yapacak davranışları ile başına olumsuzluklar açmaya çalıştıklarına delalettir. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Bir yerde toplanıyoruz kalabalık kıyamet oldu diyorlar töbe haşa Allah gelecek diyolar sonra görmediğim ama hissetim bir şey geldi hepimiz birden yerlere secde ederek le ilaha illah diyip defalarca aynı şeyi yaptık onun peşine doğru o nereye doğru giderse biz de otarafa doğru birbirimize giriyoruz ben kendimi sorguluyorum neden yapıyorum derken yanımda bir kadın kötü yüzlü ben tapmıyorum sana dedi ben gördüm sonra ben görünce çığlık attı üstüme görmedim şeyler beni ordan çekmeye çalıştı

Okudunuz mu?  Rüyada yumurtadan bebek çıktığını görmek

Tohat
İki şekilde tabir edilir. Hastalık veya dini konuda kendini geliştirebilmek için edeceğin çabaya. Sağlık sorunu yaşayarak bunun çözümü için uğraşacağına ya da İslamiyet hakkında doğru ve şu anki bilgilerinden daha fazlasını edinmek için dini bilgisi olan kimselerin arasına girip kendini geliştireceksin. Allah hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada zenci olmak

rüyada la ilahe illAllah zikri, rüyada zikir cekmek, rüyada lailaheillAllah zikrini cekmel

Bu kategoride yer alan Rüyada yeşeren soğan görmek (anlamı nedir?) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Zikir ve zikrullah Görmek Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.