Anasayfa
21 Ocak 2024, 7:15
missa
Abone

Peygamberler Tarihi ile ilgili Kitap Serisi Önerileri – ?

Peygamberler Tarihi ile ilgili Kitap Serisi Önerileri – ?

Kayıtsız Üye
SelamunAleyküm,

Ben Hz.Adem ‘den başlayıp Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v.) kadar dünyaya gönderilmiş olan peygamberleri anlatan bir peygambeler tarihi serisi arıyorum. Günümüzde benim gibi bir çok kişi çoğunlukla Peygamber efendimiz dönemini anlatan yada biraz daha geniş olarak Asr-ı Saadet dönemini anlatan kitaplar okumaktadır. Burada istenilen Daha çok Peygamber tarihi şeklinde tüm diğer kitap gönderilen yada gönderilmeyen peygamberleri anlatan bir kitap seridir.

Okudunuz mu?  Allah rızası için evladı sevmek, arkadaşı sevmek, anne babayı sevmek ne demektir?

Yardımcı olabilirseniz böyle bir set önerisinde memnun olurum.

Ayrıca eğer bu dönemleri anlatırken kitap gönderilen peygamberler ile birlikte, bu peygamberlere gönderilmiş olan kitaplar(incil,tevrat,zebur, suhuflar) hakkında da bilgi verebilirse daha güzel bir set olacaktır.

Saygılarımla,

Vesselam,


Cevap: Peygamberler Tarihi ile ilgili Kitap Serisi Önerileri – ?

Kayıtsız Üye
Bu konuda kimse sanırım ya kitap okumamış yada bilgi vermekten çekiniyorlar. Bu konuda bir kitapsever olarak gerçekten bir ihtiyaç . saygılarımla

Okudunuz mu?  Portakal ağacı Allah'a inanıyor

Cevap: Peygamberler Tarihi ile ilgili Kitap Serisi Önerileri – ?

imam
imam zehebi – Peygamberler Tarihi

Peygamberler Tarih – M. Asım Köksal


Cevap: Peygamberler Tarihi ile ilgili Kitap Serisi Önerileri – ?

Kayıtsız Üye
Cevabın için teşekkür ederim. ancak imam zehebi-peygamberler tarihi kitabını hiç bir sitede bulamadım. Bu konuda bana bir link yada site verebilir misin_
iyi günler

Okudunuz mu?  Tuvaletten sonra elleri yıkamamak günah mı?

imam
Özür dilerim.
Imam hafiz ibni kesir Peygamberler Tarihi olacakti.
Pilen yay


Kayıtsız Üye
şimdi oldu. buldum. saygılarımla.


Kayıtsız Üye
Kitaplari okudunuz mu? Memnunmusunuz? Bu konular beni de çok ilgilendiriyor. Eger gercekten çok iyi bir kitapsa, ben de almak istiyorum

Okudunuz mu?  Türk alimler kimlerdir?

Kayıtsız Üye
benim gibi sonradan görenlere ışık olur belki; eğer içinde israiliyat geçmeyen daha sade bir anlatım istiyorsanız ismail lütfi çakan’ın peygamberler ve tevhit mücadelelerini, eğer tüm rivayetleri merak ediyorum her konu hakkında ayrıntılı bilgi istiyorum diyorsanız osman nuri topbaş hocanın nebiler silsilesini tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Kuranda betül ismi hangi surede geçiyor ve hangi ayette geçiyor

Kayıtsız Üye
Asim Köksal Peygamberler Tarihi ve Altiparmak Mehmet Emin Efendi Peygamberler Tarihi.

Asım KÖKSAL’ın ayrıca İslam Tarihi kitabını da tavsiye ederim. Bu kitap, alanında yazılmış en iyi eserlerden biridir. Tūrkçe tercūmesi yapılmış eserlerden Sireti İbni Hişam, İbni Sad Tabakat, Taberi Tarihi, İbnul Esir el Kamil, Zehebi Tarihul İslam tavsiye edilir. Ayrica Ahmet Cevdet Paşa Kısası Enbiya muazzam bir eserdir. Bu kitaplar okunduğu taktirde epey malumat elde edilir. Tabi kuvvetli būtçe de lazım gelir.

Okudunuz mu?  Annem yeni vefat etti.Annemin amel defterine işlenmek üzere neler yapmalıyım? O kabirde nasıl rahat eder?

Kayıtsız Üye
Ahmet Cemil Akıncı – Peygamberler Tarihi. Bende var şu an okuyorum 10 cilt. Herkesin kolay bir şekilde anlayabileceği roman tarzında sürükleyici ve birbiri ile bağlantılı şekilde anlatılıyor. Tavsiye ederim.


en iyi peygamberler tarihi kitabı, peygamberler tarihi kitap tavsiye, peygamberler tarihi kitabı

Bu kategoride yer alan Taciz tövbesi ve evlilik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberler Tarihi ile ilgili Kitap Serisi Önerileri – ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.