Anasayfa
29 Ağustos 2023, 19:52
sizden07
Abone

Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma..

Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma..

merak
Selamun Aleyküm.. Kardeşlerim namaz’dan sonra Dua ederken Allah’tan benim istemediğim birşeyi vermemesini isterken.. aklıma birsürü şey geliyor Allah’a o istemediğim şeyi Vermemesi için dua ediyorum ama aklıma sürekli yanlış bir şey söyledim diye takılıyor yani örnek vereyim Allahım sen bana benim istemediğim birşeyi verme derken acaba ver mi dedim diye yanlış telaffuzda mı bulundum diye kafama takılıyor ve sürekli sürekli tekrarlıyorum o Dua yı.. Ne yapmalıyım?


Cevap: Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma..

rana
ve aleykumusselam ve rahmetullah,

Tegabun Suresinin 4. Ayetini hatirlayalim kardesim,

Okudunuz mu?  Dinden uzak yaşayan kocaya neler tavsiye edersiniz?

Ya’lemu mâ fîs semâvâti vel ardı ve ya’lemu mâ tusirrûne ve mâ tu’linûn(tu’linûne), vallâhu alîmun bir zâtis sudûr(sudûri).

"Göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Gizlediklerinizi de açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir."


Kendine fazla zülm etme, dua konusunda evet bazi seyleri çok isteriz hemen olsun isteriz hatta olmayinca isyan edecek hale geliriz ama unuturuz ki Rabbimiz biz için en güzelini verecektir, ve mümin suresinin 60. ayetindede gectigi gibi "Bana dua edin, duânıza cevap/kabul vereyim/edeyim." diyen bir Rabbimiz var. O nedenle dua ederiz Allah’a ve gerisini Ona birakiriz cünkü
vekil olarak Allah yeter. [Nisa Suresi 4,81]

İnsan, Duam kabul edilmedi dememeli, Duamın vakti bitmedi, daha çok dua etmem gerekir demelidir.


Cevap: Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma..

merak
Teşekkür Ederim Allah razı olsun.. Dua etmekten ve kabul olmasını beklemekten hiç bıkmadım İnşAllah hiçte bıkmam 🙂


Cevap: Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma..

sevgiii
selamun aleyküm bendede benzer sorunlar dua ederken başa dönüyorum olmadı die namaz kılarken kaçrekat kıldım die düşünüyorum veya süreyi yanlış okudum die düşünüyorum devamlı bir tekrarlama başladı bende herşeyi tekrarlıyorum kitap okuyorum anlamadım die okuduğum yerleri yine okuyorum neyapmam lazım.

Okudunuz mu?  Hatemül Evliya diye biri var mıdır? Hatemul evliya ne demektir?

#UguR
< selamun aleyküm bendede benzer sorunlar dua ederken başa dönüyorum olmadı die namaz kılarken kaçrekat kıldım die düşünüyorum veya süreyi yanlış okudum die düşünüyorum devamlı bir tekrarlama başladı bende herşeyi tekrarlıyorum kitap okuyorum anlamadım die okuduğum yerleri yine okuyorum neyapmam lazım. >
Namazda yanlışlık yapar iseniz Sehiv secdesi yapınız.

Okudunuz mu?  Bu salavat şirk mi

sevgiii
sehiv secdesi her nmazda mutlaka yapıyorum devamlı ypmasam ya yanlış kıldıysam ya olmadıysa die düşünüyorum


Kayıtsız Üye
Ne olduğunu bilmiyorum ama dua ederken aklımdan bir şey yanlış okudun bir daha oku veya 3Kere oku bu duayı bu şekilde bir şeyler söylüyor ya gerçekten ne olduğunu merak ediyorum lütfen biliyorsanız cevaplarmisiniz şimdiden ALLAH RAZI OLSUN

Okudunuz mu?  İddialaşmak caiz mi?

bbgbbg
Kardeşim yukarıda tegabun suresinin 4. ayetini yazmış bir kardeşimiz şöyle buyuruyor Allah(azze ve celle);
"Göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Gizlediklerinizi de açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir."
Allah(cc) zaten senin kalbini biliyor o yüzden duayı yanlış okumak diye bir şey olmaz.Sen o düşüncelete fazla takılmamaya çalış inşaAllah duaların kabul olur.
Bu duayı 3 kere oku vs. konularında ise istersen oku istersen okuma o anki duyguna kalmış.Kalbin hangisinde mutmain oluyor ise onu yap.

Okudunuz mu?  Allaha Ve Peygamberine Savaş Açmak (Faiz)

cpuslayer
şeytan senle uğraşıyor vesvese veriyor. yok say onları. önem vermezsen söner o düşünceler. üstüne düştükçe de şişer..


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,
Bu durumu yazıp yazmamak konusunda biraz tereddür ettim fakat artık iyice aklımı kurcalamaya başladı. Namazdan sonra ne zaman dua edecek olsam, önce normal bir şekilde başlıyorum fakat sonrasında kalbimde tuhaf bir his başlıyor. Durmam gerekiyormuş gibi. Sanki dua etmemem gerekiyormuş gibi. Susmam isteniyor gibi. Yani dua ederken sanki kalbimde soğuk bir his uyanıyor. Aldırmadan dua etmeye devam ediyorum fakat artık dua ederken kendimi samimiyetsiz hissetmeme neden oluyor. Bu bir vesvese midir yoksa bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba? Yani ne yapmam gerekiyor gerçekten kafam karıştı.

Okudunuz mu?  Burun kanamasi orucu bozar mi ?

cvallkzs67
Aleyküm selam bu hissi ciddiye alma vesvese olduğunu bile düşünme dua etmeye devam et sen , unutma dua bir ibadettir dua edince ibadet sevabıda alıyorsun yani


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben önceden nazar ettiğim şeyler için dua ederdim korunmak için sonra git gide artmaya başladı çok şükür namazımı kılıyorum namaz kılarken veya normal günde her an kafamın içinde bir şeyler var sanki düşünerek nazar etmek var diye biliyorum ve bildiğim için sürekli dua ediyorum çevremdekiler karşı iyi olmuyor yanlarında sürekli bir şey okumam ama bir türlü kafamdan atamadım istemeden aklıma bir şeyler geliyor vesvese mi anlamadım önemsemeyeyim diyorum nazar ederim diye korkuyorum düşünerek içimde garip his oluşuyor dua ederken bile çok zorlanır hale geldim ne yapmamı önerirsiniz ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Burçların dinimizde yeri var mı ?

Kayıtsız Üye
Ben erkek arkadaşımla ayrıldım ayrılmadan önce namaz sonrası dua ettim onu çok seviyorum ama beni üzüyor istemiyorum gibi demek istedim gerçekten psikolojik olarak kötüydüm dua dan sonra onunla konuştuk ve ayrıldık sorum şu Ben bu insanı hala seviyorum ama ettiğim dua mı kabul oldu ayrıldık Ben mi buna sebep oldum böyle bir şey ne kadar mümkün kendime ettiğim dua sonucu mu ayrıldım lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız .

Okudunuz mu?  Masturbasyon serbest mi

ACİLSERVİS
Allah bilir kardeşim kullar bunu nasıl bilebilir.


FıkıhYolu
Sana şunu diyebilirim bu sevgililik haramdır bunun günahından kurtulduğuna hamd edip tövbeyle bunu telafi etmeye çalışman sana en yakışan hareket olacak olayların hikmetinden aciz kaldık af büyür kardeşim ama ayrılman güzel olmuş gerçekten

Okudunuz mu?  4 mezhebe göre kerahat vakitlerinde namaz kılmak ile ilgili

Kayıtsız Üye
Kardeşim ALLAH CELLE CELALLUHU seni bir haramdan kurtarmış


Kayıtsız Üye
ben imam nikahlı eşimi çok seviyordum hatalarım oldu üzdüm af diledim berat gecesi afettim dedi ama yine benden ayrıldı ne yaptıysam anlamadı beni iki kalbi Allah diye atan iki insan ve ona ve rabbine tövbe ederek sığınan inanan kula neden böyle yaptı Allah bile affederken bana bunları yaptı onu çok seviyorum ama son yaptığı benim canımı çok yaktı Allah affetsin onu ona her gün dua ediyorum ama bilmiyor en çokta beni bu üzüyor.. O duasının kabul olduğunu sanıyor..

Okudunuz mu?  Hint kınası Dövme yaptırmak

dua ederken vesvese, vesvese, vesvese dua ettim olmadi

Bu kategoride yer alan İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ederken birsürü Vesvese geliyor aklıma.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.