Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Tebbet suresi ne zaman indi?

Tebbet suresi ne zaman indi?

Kayıtsız Üye
Tebbet suresi ne zaman indi Tebbet suresinin ne vakit nazil olduğu hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: tebbet suresi ne zaman indi?

Hoca
Tebbet, "kurusun" manasına bedduadır. Ebu Leheb hakkında inmiştir. Zira o, eziyet etmek kasdıyla Resûlullah’ın yoluna gizlice diken koymuş, bu işte kendisine karısı da yardım etmişti. Sûre, "Mesed sûresi" diye de anılır. Fâtiha sûresinden sonra Mekke’de inmiştir, 5 (beş) âyettir. (Bir rivayete göre Şuarâ sûresinin 124. âyeti gereğince Efendimiz yakın akrabasını çağırarak, onları İslâm’a dâvet etmişti. Amcası Ebû Leheb galiz sözler sarfederek, "Bizi bunun için mi çağırdın?" demişti. Bunun üzerine bu sûre indi.)


Cevap: tebbet suresi ne zaman indi?

ayşe giriş
Mekkede inmiştir. Ebu Lehebin yaptığı zulümler üzerine Ebu Lehebin eli kurusun şeklinde inmiştir.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi kaçıncı sayfada

Cevap: Tebbet suresi ne zaman indi?

Şem’a
Tebbet suresi Mekke şehrinde tahminen Peygamberliğin ilk beş yılında indirildi (Tarih olarak kesin olmamakla birlikte miladi 616 )

Mekke döneminde indiği konusunda ittifak olan bu sure Peygamber (s.a.)’in amcası Ebu Leheb Abdüluzza b. Abdülmuttalib’in ve eşi Ebu Süf-yan’m kardeşi Ümmü Cemil Erva b. Harb b. Ümeyye’nin sonlarından söz etmektedir. O son da, Allah ve Rasulü (s.a.)’nün düşmanı Ebu Leheb’in Peygamber (s.a.)’e aşırı düşmanlığı ve eziyeti, insanların iman yolunu tıkaması nedeni ile dünyada helak olma ve ahirette de cehenneme girmedir.

Okudunuz mu?  Saffat suresi neden bahsetmektedir?

Hanımı da bu cezada onun ortağıdır. Çünkü küfür ve inkârında, inadında eşinin yardımcısı idi. Kıyamette de cehennem ateşi azabında onunla ortak olacaklardır


Hoca
< Demek ki,Ebu Hureyre’nin de bu kadar hadis rivayet etmesi mümkün değil,olsa lasa ona dayandırılan rivayetlerin çoğu da uydurmadır. >
Hadisler ebu hureyrenin kendi sözleri bile olsa siz sapmışların sözlerine tercih ederiz!!!

Okudunuz mu?  Nazar ayetleri hangileridir

Tebbet süresinin anlamı konusunda ittifak edilen mana/meal şudur:

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla.
1. Ebu Leheb’in iki eli kurusun! Kurudu da.
2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.
3. O, alevli bir ateşte yanacak.
4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).
5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Okudunuz mu?  Hümeze suresinin nüzul sebebi ve hikmeti

Kayıtsız Üye
Ebu Leheb öldükten sonra değil. Risaletin ilk yıllarında inmiştir. Ayrıca sure indikten sonra 8 yıl daha Ebu Leheb yaşamıştır. Ama yalandan bile olsa iman etmemiştir. (Etse ayet yalanlanacaktı) Allah gaybı bilendir. Bu sure de bir mucizedir. Vesselam.


tebbet suresi ne zaman indi, tebbet suresi ne zaman inmiştir, tebbet suresi ne zaman indirildi

Bu kategoride yer alan Nur suresi 3. ayette zina eden erkeğin müslüman bir kadınla evlenemeyeceği yazıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tebbet suresi ne zaman indi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.