Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:42
missa93
Abone

Kapanmak – tesettürlü olmak çok mu zor?

Kapanmak – tesettürlü olmak çok mu zor?

kayıtsız üye
ben blue çagına ermiş bir kızım.kapanmam gerekiyor aöa şeytana nefsime yeniiyorum hafız ablam var ve ailem ablam herkes kapanmamı istiyor aslında bende istiyormuyum bilmiyorum yanlış bir davranış oldugunu biliyorum ama….şeytan beni yeniyor açık bir ablam var ve ben o ablamı çok seviyorum(4 kardeşiz)ona bakıyorum maddi durumuda iyi ama çook güzel giyiniyor açık dediysemde pantolon giyiyor saçı açıkvb. kendi kendime açıklar ne güzel giyiniyor kapansam yazın n e yapcam vb şeylerle şeytan beni yeniyooo

Okudunuz mu?  Sözünde durma ile ilgili hadis paylaşırmısınız

ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN:)::(


Cevap: Kapanmak – tesettürlü olmak çok mu zor?

rana
< ben blue çagına ermiş bir kızım.kapanmam gerekiyor aöa şeytana nefsime yeniiyorum hafız ablam var ve ailem ablam herkes kapanmamı istiyor aslında bende istiyormuyum bilmiyorum yanlış bir davranış oldugunu biliyorum ama….şeytan beni yeniyor açık bir ablam var ve ben o ablamı çok seviyorum(4 kardeşiz)ona bakıyorum maddi durumuda iyi ama çook güzel giyiniyor açık dediysemde pantolon giyiyor saçı açıkvb. kendi kendime açıklar ne güzel giyiniyor kapansam yazın n e yapcam vb şeylerle şeytan beni yeniyooo

Okudunuz mu?  Nişanlımla dini nikah kıymıştım o başkasıyla kaçtı nikah ne olur

ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN🙂:🙁
>

Bir kere sunu unutma, tesettür Allahin ricasi değil emridir.
Ben sahsen 9 yasinda yani blue cagina girmeden tesettüre büründüm. Ve Allah’a hamd ediyorum ki iyiki kapanmisim.
Nefsin uyanmadan tesettüre bürünmek yine farkli.
Şuan belki senin bu durumunda Allah’a teslim olusun belki çok daha sevap.
Örnek alman gereken biri var oda ahiretini önemseyen ablan, dünyayi önemseyen ablan seni ancak dünya islerine daldiracak sekilde örnek olabilmis.
Kardesim söyle cenneti istiyormusun? Allahin rizasini istiyormusun? Müslümanim diyebiliyormusun? o zaman emirlere uymak zorundasin.
Namazlarini kacirma, Allah ile mesgul ol Kuran ile mesgul ol ki nefsini terbiye edebilesin.
Efendimizi ve eslerinin hayatini oku.

Okudunuz mu?  Modern hikayesi nedir?

Her günahkâr kişinin vay haline!
O kimse Allah’ın kendisine okunan âyetlerini işitir de, sonra sanki kibrinden hiç işitmemiş gibi ısrar eder. İşte sen onu, can yakıcı bir azabla müjdele!

(CASİYE/7-8)

Kim kendisine doğru yol besbelli olduktan sonra Peygamber’e karşı çıkar, müminlerin yolundan başkasına uyup giderse onu döndüğü yolda bırakırız ve cehenneme sokarız. Orası ne kötü bir gidiş yeridir.(NİSA/115)

Okudunuz mu?  Sahih hadis ne demektir,nasıl ayırt edilir? ?

Ona: "Allah’tan kork!" dendiği zaman da kendisini onuru (gururu) günah işlemeye sevkeder. Cehennem de onun hakkından gelir. O ne kötü bir yataktır! (BAKARA/206)

İşte siz böylesiniz; dünya hayatında onlardan yana mücadele ettiniz. Peki kıyamet günü onlardan yana Allah’a mücadele edecek kimdir? Ya da onlara vekil olacak kimdir? (4/109)

Okudunuz mu?  Cemre toprağa nasıl düşer düştüğünü nasıl anlarız ?

Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir. (3/185)

bu gibi bir çok ayet var, bunlari okuyup isittikden sonra Allah’a teslim olmamak mümkünmü?

Okudunuz mu?  Tevekkül çeşitleri

Allah’a olan askini sevgisini kaybetme korusu içinde yasamali mümin,
sen ise dünyalik için ahiretini nasıl satmaya kalkisiyorsun?

Hersey para pul zenginlik degildir, asil zenginlik Allah’a olan teslim, imandir! Ve ayrica sunuda asla unutma tesettürlü biride zengin olabilir iyi bir hayat sürdürebilir. Artik bu zamanda tesettür konusunda o kadar kolayliklar var ki, misal vereyim ferace yaz aylarinda bire bir, terletmiyor hem çok ince hem tesettüre uygun..

Okudunuz mu?  Allah beni duyuyor mu

Allah imanini kuvvetlendirsin kardesim,
ya dünya ya ahiret bunuda sen secmelisin cünkü herkes kendi hesap verecek, ne kendini dünyaya veren ablan sana yardımcı olacak nede hafiz olan Allahin emirlerine adamis olan ablan sana yardim edecek, herkes kendinden sorumludur..

Allah’a emanet ol kardesim..

Okudunuz mu?  Hz Ömer peygamberliğin kaçıncı yılında müslüman oldu?

kapanmak zor mu, tesettürlü olmak

Bu kategoride yer alan Ebced hesabı ile akıl fikir ölçerek akıllı çocuk sahibi olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanmak – tesettürlü olmak çok mu zor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.