Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

Şükür namazı cemaatle kılınır mı?

Şükür namazı cemaatle kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Şükür namazı cemaatle kılınır mı Şükür namazı için cemaat oluşturulabilir mi ?


Cevap: şükür namazı cemaatle kılınır mı?

rana
Hanefi mezhebine göre teravih, güneş ve ay tutulması dışındaki nafile namazların cemaatle kılınması mekruh görülmüştür. Nafile namazlar cemaatle kılındığında imama uymaya niyet edilir.

Nafile namazların münferiden kılınması daha faziletlidir. Aslolan hüküm bu olmakla beraber, bazı şart ve kayıtlara bağlı olarak istisnai bir hüküm de mevcut bulunmaktadır. Şöyle ki: Herkesin tek başına başaramayacağı tesbih namazını, davetleşmek ve haberleşmek suretiyle olmaksızın, oturmakta olan birkaç kişi, aralarından birini imamlığa geçirip kendileri de ona uyarak kılsalar caizdir. (Mehmed Emre, Günümüz Meselelerine açıklamalı Fetvalar, 1320 )

Tesbih namazı cemaat halinde kılındığı zaman imâm, açıktan okur ve tesbihleri de açıktan tekrar eder (Ibn Abidîn, Reddu’l-Muhtar, Misir 1966,II, 27)

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


şükür namazı cemaatle kılınır mı, şükür namazı camaatle kılınırmı, sukur namazı cemaatle kılınırmi

Bu kategoride yer alan Şükür namazı farz mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şükür namazı cemaatle kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.