Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:44
Sure Ayet
Yönetici

Kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir?

Kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir?

Kayıtsız Üye
Kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir Kafirun suresinin neden nazil olduğu hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir?

Hoca
kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir?

Taberani ve İbni Ebi Hatim, İbni Abbas’tan şunu rivayet etti: "Kureyş Rasulullah (s.a.)’a kendisine, Mekke’nin en zengini olacak şekilde mal veremeye, kadınlardan dilediği ile evlendirmeye davet ederek, bunlar senin olsun. Yeter ki ilâhlarımıza sataşmaktan el çek, onları kötülükle anma. Eğer kabul etmeyeceksen bizim ilâhlarımıza bir yıl ibadet et, dediler. "Rab-bimden gelecek olanı bekleyeyim." diye cevap verdi. Allah Tealâ Kâfirun suresini sonuna kadar indirdi. Ve "De ki: Siz ey cahiller! Bana Allah’tan başkasına mı tapınmamı emrediyorsunuz?" (Zümer, 39/64) ayeti indi.

Okudunuz mu?  Fatiha suresi neden bahsetmektedir?

Abdürrezzak, Vehb’ten nakletti: Kureyş kâfirleri Peygamber (s.a.)’e: Bir yıl senin bize uyman bir yıl da senin dinine bizim uymamız senin için yeterli midir? dediler. Allah Tealâ bunun üzerine Kâfirun suresini sonuna kadar indirdi.

İbni Ebi Hatim, Said b. Mina’dan rivayet etti: Velid b. Muğire, As b. Vail, Esved b. Muttalib ve Ümeyye b. Halef Rasulullah (s.a.) ile karşılaştılar: Ey Muhammedi Gel, tapındığımıza tapın, biz de senin tapındığına tapınalım; biz ve sen bütün işimizde birleşelim, dediler. Allah Tealâ Kâfirun suresini indirdi.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim hatmi sonunda veya kısa süre muavvezeteyn sureler okununca arasında neden tekbir getirilir?

Nisabûri’nin naklettiği de bunu doğrulamaktadır: Bu sure Kureyş’ten bir topluluk hakkında indi. Onlar şöyle demişlerdi: Ey Muhammedi Gel, bizim dinimize uy, bizde senin dinine uyalım. Bir yıl bizim ilâhlarımıza tapın, bir yıl da biz senin ilâhına tapınalım. Eğer senin getirdiğin bizim elimizdeki-lerden daha hayırlı ise sana ortak olur, ondan nasibimizi alırız. Bizim elimizdekiler senin elindekilerden hayırlı ise sen bize katılır, nasibini alırsın. Peygamberimiz Buyurdu ki: "O’na ortak koşmaktan Allah’a sığınırım." Allah Tealâ sonuna kadar Kâfirun suresini indirdi. Rasulullah (s.a.) Mescid-i Ha-ram’a gitti. Bu sureyi onlara okudu. O zaman ondan umutlarını kestiler.[5]

Okudunuz mu?  İmsak ile ilgili ayetler

İbni İshak ve diğerleri İbni Abbas’tan nüzul sebebi hakkında şunu naklettiler: Velid b. Muğire, As b. Vail, Esved b. Abdulmuttalib ve Ümeyye b. Halef Rasulullah’a (s.a.) dediler ki: Ey Muhammedi Gel, senin tapındığına tapınalım, sen de bizim tapındığımıza tapın; Biz ve sen işimizin hepsinde birleşelim. Eğer senin getirdiğin bizim elimizdekinden hayırlısı ise, sana katılmış ve nasibimizi almış oluruz. Bizim elimizdeki senin elindekin-den hayırlı ise bizim işimize katılmış ve nasibini almış olursun! Bunun üzerine Allah Tealâ Kâfirun suresini indirdi.[6]

Okudunuz mu?  Kur'an'da Peygamber Efendimiz'le ilgili ayetler hangileridir?

kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir, kafirun suresi neden indirilmiştir kısaca, kafirun suresi nasıl inmiştir

Bu kategoride yer alan Tebbet suresi iniş sebebi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.