Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
sizden6
Abone

Eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum

Eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum

mgunes
ben yeni evliyim eşimin kardeşi birgün eşi dışında bir erkekle telde görüşüyordu kendisine kızdım ve eşime ilettim gizlice. görümcem eşinden boşanmaya karar verince eşim görümcem eltimde kaldığı için eltime durumuu açmamı ve göz kulak olmalarını söylememi istedi olay duyulmadan halledecektik eltim eşine iletmiş o da ortalığı ayağa kaldırdı beni iftiracı dedikoducu olmakla suçladılar eşim de beni koruduğu için suçladılar eşim çok üzüldüğü için ve kul hakkına girmişsem diye görümcemle görüştüm durumu açıkladım bir kusurum varsa diye özür diledim helallik aldım ama gururum çok incindi haklı olduğum halde bana şerefsiz diyen benden küçük görümceden özür diledim ve telde eşime karını çek aradan sana cnm kurban deyince çok üzüldüm ben kötü niyetle bişi yapmadım ve sanki boşanmamı istiyorlar her konuda beni suçluyorlar ve eşime tavır alıyorlar. yeni evliyim ama sürekli hakarete maruz kalıyorum eşimin ailesine kötü davranmasını da istemiyorum ama bu kez sinirden kendimi yiyorum durumu etrafımdakilerle paylaşınca gıybet yapmış oluyorum.ne ahlak ne din cehennem dinlemiyorlar kayınvalidem yalan söyleme hastası bütün aileyi birbirine düşürüyor eşim annesi kendisini günaha soktuğu için görüşmek istemiyor ama annelik hakkı olduğu için görüşüyor her görüşmede tartışma çıkıyor ve eşim yine günaha girdim diye üzülüyor görüşemese daha mı iyi olur yada ben eşimin ailesiyle görüşmesem günaha girer miyim, eğer günahsa evliliğimi bitirmek hem ruh sağlığım hem de ahiret hayatım açısından doğru olur mu?

Okudunuz mu?  Hz ebu bekir bir sözü hakkında

Cevap: eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum

Hoca
Kardeş sen iyi niyetle bu olayı iletmişsen bir günahın yok.
Ailelerle görüşün ama araya az mesafe koyabilirsiniz.
Yani haftada bir görüşüyorsanız iki haftaya çıkarın gibi…
Bazı ailevi sorunları hepimiz yaşıyoruz, önemli olan bu sorunları aşmak ve yuvamızı kurtarmaktır.
Allah yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  En erken sabah namazı kaçta kılınır

Cevap: eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum

mgunes
eşim onlar benim ailem diye mesafe koymak istemiyor ailesi bu mesafeyi de anlamıyor yine beni suçluyor ailenin arasını bozmakla ve araya nifak sokmakla. konuşmak fayda vermiyor. eşim onlarla tartışınca beğırıp çağırıp kapatıyor sinirini atıyor ben biş söylemeyip ağlayınca da beni sinirine hakim olamamakla kafama takmakla suçluyor sürekli kalbimi kırıyorlar. peki bişi sorcam ben hakkımı helal ettim görümceme ama benim arkamdan dedikleri hakaretlerin hesabı sorulacak mı yoksa ben hakkımı helal ettim dedim diye bu olaylar kapanmış mı olur

Okudunuz mu?  Karıma çok yalanlar söyledim

Cevap: eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum

bunaldım
Kötü bir dünyada yaşıyoruz malesef, kim ne derse desin ne yaparsa yapsın hayatta hep insanın kendini dinlemesi, sakın, ağırbaşlı bir şekilde bolca düşünerek hareket etmesi gerekiyor. Sizinde yapmanız gereken yegane şey gerekirse eşinizi de kırmadan, eşinizin ailesi ile aranıza fiziksel mesafe koymanızdır. Bunu aleni olarak eşinize de ifade ederseniz daha güzel olacaktır zira yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kendisi de kimi zaman ailesinin tavırlarından rahatsızlık duyuyor. Bu durumda sizin bu talebinizi de anlayışla karşılayacaktır. Hayatta hepimizin bildiği bir söylem vardır. Gözden uzak olan gönülden de uzak olur bu söylem kimi zaman olumlu durumlar için kullanılsa da sizin durumunuz içinde bence geçerlidir. Bu vesile ile birbirinizi daha az görür ve içinizdeki siniri daha uzun süre bastırırsanız bence bu durum zamanla kaybolmasa bile sönecektir diye düşünüyorum. Allah kimseyi öncelikle yolundan, sonrasında da doğruluk ve hakikatten ayırmasın.

Okudunuz mu?  Aklıma gelen çirkin günahkar düşüncelerden bıktım.Ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Allah kimseyi kötü insanlarla karsilastrmasın


Kayıtsız Üye
Sabret dua et bu dunyaya imtihan için geldik ve bol bol hasbunAllahu ve niğmel vekil cek kardesim onlara sabrettikce sevabi sana yaziliyor Allah yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
Eltimle her görüştüğümde yüreğim sıkıntıdan çatlıyor, aslında ortada net birseyde yok, soğuk savaş var aramızda diyebilirim, samimiyetsizlik ve suizan vs… iyi niyet hissedemiyorum ondan, sıla-i rahim farz olduğu içinde sadece Allah rızası için arada arayıp soruyorum ve yahut eşimle birlikte gidiyoruz. Her konuştuktan sonra ruhum huzursuz oluyor. Araya mesafe koysam hiç arayıp sormasam sadece eşlerimiz bir araya geldiginde görüşüşsem acaba vebal altına girermiyim Allah katında?

Okudunuz mu?  Namaz abdesti alırken kulaklara mes verirken kulakta küpe olaması şartmı? idrar yolundan gelen akıntıyı pamukla koymak..

Hoca
Kıskançlık ve haset….
Siz hoşlanmasanız da sıla-i rahim farzdır yapmalısınız
Ayda bir bile olsa


eşimin ailesiyle görüşmek istemiyorum, eltimle görüşmek istemiyorum, kocamın ailesiyle görüşmek istemiyorum

Bu kategoride yer alan Cinsiyet belirleme başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.