Anasayfa
5 Nisan 2023, 3:27
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak

Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak

Kayıtsız Üye
Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak ne demektir Bir kişinin rüyasında Ettehiyyatü duasını okuması ne anlama gelmektedir ?


Cevap: Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak

Fetva Meclisi
Ettahiyyatu süre degildir. Namazda oturuş haline, tahiyyât denir.

Peygamberimiz ashabına (dost ve arkadaşlarına) namazda oturdukları vakit ettahiyyâtü” okumalarını öğretti. Bu tahiyyât, Hz. Muhammed’in (s) Miraç gecesinde Yüce Allah ile yaptığı selâmlaşmasıdır. O gece Peygamberimiz Allah’a selâmlarını şöyle arz etti:

Okudunuz mu?  Rüyada ettehiyyatü görmek

“Selamet, rahmet ve tüm güzellikler Allah içindir.” Yüce Allah şöyle karşılık verdi:

“Ey Peygamber, Allah’ın rahmeti, bereketi ve selamı üzerine olsun.” Hz. Muhammed bunun üzerine şöyle dedi:

“Selam olsun bize ve Allah’ın tüm iyi kullarına

Yukarıda yazılan Ettahiyyâtü duası yaygın okunuşa göredir. Bazı cümleleri farklı şekillerde de Peygamberimizden nakledilmektedir. Bunların hepsi de anlamları çok yücedir ve Peygamberimizden sağlam yollarla nakledilmişlerdir.

Okudunuz mu?  Rüyada Ev Bahçesi görmek (İmam Nablusi)

Tahiyyât iki, üç ve dört rekat olarak kılınan bütün namazların sonunda okunduğu gibi iki rekattan fazla olan üç ve dört rekatlı namazlarda, ikinci rekatın sonunda da okunur. İmâm, imâma uyan cemâat ve yalnız başına namazı kılan kişi, tahiyyâtı okur. Tahiyyât hiç bir yerde sesli okunmaz, daima sessiz okunur.
alıntı

Rüyada edilen dua, uyanıklıktaki ibadet yahut rüya sahibinin kılacağı namazdır.

Okudunuz mu?  Rüyada eşin gözyaşlarını silmek

Dua, yorumda namaza işaret ettiğinde, eğer dua maruf ve meşhur olursa faiz, eğer dua zikrullahtan başka bir şey olursa, o kimse de riya olduğuna işaret eder. Rüyada kendisinin duadan kaçındığını gören kimse mahrum ve ümitsiz olur. Nitekim kendisinin ümitsiz ve mahrum olduğunu gören duadan kaçınır.

Allah Teala (C.C.) dua ettiği veya kendisi için dua edildiğini gören kimse hayra erişir. Karanlıkta Allah’a (C.C.) dua ettiğini gören kimse üzüntü ve kederden kurtulur.

Okudunuz mu?  Rüyada evinin yanında cami olduğunu görmek

Rüyada dua etmek, duanın kabul olmasına, hidayet, rızık ve büyük adamlar yanında övünmeye yorumlanır.


Cevap: Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak

find
Rüyada teşehhüt tahiyyat – ettahiyyatü okumak görmek tabiri iyidir


Yorum: Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak

Kayıtsız Üye
İyi akşamlar ben 17 yaşında vefat eden oğlumu vefatının 3. gecesi rüyamda : ben yatıyormuşum evladım benim ayak ucuma gelip bana ettahiyyatu duasını bir hoca edasıyla okuduğunu ,sonrada ben yattığım yerden doğrulup oturmuşum evladımda ben oturunca hiç konuşmadan benim sırtıma çok nazik bir şekilde dokunmuş ve gitmiş. ama yüzünün güzelliği o gözlerinin parlaklığı o kadar güzeldiki anlatamam size bu rüyamın anlamını çok merak ediyorum acaba bana yorumlayabilirmişsiniz benim için çok değerli bir rüya şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılarımla

Okudunuz mu?  Rüyada ezan duası yapmak ve okumak

arifselim
Hayırlı günler. Allah rahmet eylesin ve sabırlar versin. Bu rüya oğlunuz açısından oldukça hayırlıdır ve inşaAllah iyi bir durumda olması ümit edilir. ayrıca vefatının etkisinde kalmaktan dolayı da görülebilir. Sabırlı olun ve Allah’tan hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada eski nişanlı ile konuşmak

Honestim
Ben rüyamda 2 yahudi din adamına islami anlatarak onları dinimize geçmelerine ikna ettim ve onlar tahiyyat süresini okudular bizimkinden biraz farklıydı bende dedim ki bizim kitabımızda da var ve açıp okudum inanamadılar ve islama geçtiler hayırdır ins hatta başka bir tane de kadın vardı O asla okumayın diye onlara kiziyordu ona da okumak istedim ama dinlemedi

Okudunuz mu?  Rüyada Fasulye görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Çok anlamlı ve güzel rüyalardan kabul edilir. Bu rüya Allah’ın rahmet ve şefaatine sığınmak demektir. Hak yoluna uymaya ve hak olan yoldan ayrılmamaya, güzellik, hayır, dünyevi ve uhrevi bir çok güzelliklere kavuşmaya işaret olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Eşinin Başkasıyla Evli Olduğunu Görmek

Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben rüyamda namaz kılarken birisinin gelip benim sağ köprücük kemiğimin altına sivri kurşun kalem sapladığını gördüm ben namazı bir refleksle tam bozacakken vazgeçtim ve tahhiyat duasını okumaya devam ettim, içimden Allah’ım sen yardım et dedim ve karşımdaki kişi bir anda bir şey yapamadı. Bu ne anlama gelir? Ayrıca gerçekten sağ tarafımda bir ağrıyla uyandım, çok gerçekçiydi.

Okudunuz mu?  Rüyada fotoğraf görmek

Tohat
Merhabalar. Rüyanda gördüğün gibi gerçekte de ibadetlerini her ne olursa olsun yerine getirmeye özen göstermek, Allah’ın sevdiği kulalrı arasında kabuk görme, nefsi ve şeytanın dürtülerine boyun eğmeden imanıngereğiini yerine getirme ve böylece dünya ve ahiret hayatındaki arzularına nail olmaya delalet eder. Allah doğrusunu bilendir tabi.

Okudunuz mu?  Rüyada Film Çevirmek görmek (İmam Nablusi)

rüyada ettehiyyatü okumak, rüyada ettehiyyatü suresini okumak, rüyada ettehiyyatü okumak

Bu kategoride yer alan Rüyada falcı görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.