Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:53
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada ettehiyyatü suresini görmek

Rüyada ettehiyyatü suresini görmek

Kayıtsız Üye
Rüyada ettehiyyatü suresini görmek ne anlama gelmektedir Bir kişinin rüyasında ettehiyyatü suresini görmesi ne anlama gelmektedir ?


Cevap: rüyada ettehiyyatü suresini görmek

Fetva Meclisi
Ettahiyyatu süre degildir . Namazda oturuş haline, tahiyyât denir.

Peygamberimiz ashabına (dost ve arkadaşlarına) namazda oturdukları vakit ettahiyyâtü” okumalarını öğretti. Bu tahiyyât, Hz. Muhammed‘in (s) Miraç gecesinde Yüce Allah ile yaptığı selâmlaşmasıdır. O gece Peygamberimiz Allah’a selâmlarını şöyle arz etti:

Okudunuz mu?  Rüyada Felç görmek (İmam Nablusi)

“Selamet, rahmet ve tüm güzellikler Allah içindir.” Yüce Allah şöyle karşılık verdi:

“Ey Peygamber, Allah’ın rahmeti, bereketi ve selamı üzerine olsun.” Hz. Muhammed bunun üzerine şöyle dedi:

“Selam olsun bize ve Allah’ın tüm iyi kullarına

Yukarıda yazılan Ettahiyyâtü duası yaygın okunuşa göredir. Bazı cümleleri farklı şekillerde de Peygamberimizden nakledilmektedir. Bunların hepsi de anlamları çok yücedir ve Peygamberimizden sağlam yollarla nakledilmişlerdir.

Okudunuz mu?  Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi)

Tahiyyât iki, üç ve dört rekat olarak kılınan bütün namazların sonunda okunduğu gibi iki rekattan fazla olan üç ve dört rekatlı namazlarda, ikinci rekatın sonunda da okunur. İmâm, imâma uyan cemâat ve yalnız başına namazı kılan kişi, tahiyyâtı okur. Tahiyyât hiç bir yerde sesli okunmaz, daima sessiz okunur.

Okudunuz mu?  Rüyada Film görmek (İmam Nablusi)

Rüyada edilen dua, uyanıklıktaki ibadet yahut rüya sahibinin kılacağı namazdır.

Dua, yorumda namaza işaret ettiğinde, eğer dua maruf ve meşhur olursa faiz, eğer dua zikrullahtan başka bir şey olursa, o kimse de riya olduğuna işaret eder. Rüyada kendisinin duadan kaçındığını gören kimse mahrum ve ümitsiz olur. Nitekim kendisinin ümitsiz ve mahrum olduğunu gören duadan kaçınır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ettehiyyatü Suresini Okumak

Allah Teala (C.C.) dua ettiği veya kendisi için dua edildiğini gören kimse hayra erişir. Karanlıkta Allah’a (C.C.) dua ettiğini gören kimse üzüntü ve kederden kurtulur.

Rüyada dua etmek, duanın kabul olmasına, hidayet, rızık ve büyük adamlar yanında övünmeye yorumlanır.


rüyada ettehiyyatü duasını okumak, rüyada ettehiyyatü duymak, ettehiyyatü rüyada duymak

Bu kategoride yer alan Rüyada ettehiyyatü görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada ettehiyyatü suresini görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.