Anasayfa
1 Şubat 2022, 20:33
missa03
Abone

Ezan duası ile ilgili hadis

Ezan duası ile ilgili hadis

Kayıtsız Üye
Ezan duası ile ilgili hadis paylaşır mısınız?


Cevap: ezan duası ile ilgili hadis

Hanzala
ezan duası ile ilgili hadis:

Câbir bin Abdullah (ra) dedi ki: Resûlullah Efendimiz (asm) buyurdu ki: Her kim ezanı işittiği zaman Allahümme Rabbe hâzihi’d-da’vete’t-tâmmeti ve’s-selâti’l-kâimeti âti Seyyidina Muhammedeni’l-vesîlete ve’l-fadîlete ved’dereceter’rafiate’l-aliye. Ve’b’ashü mekâmem-mahmûdeni’llezî veadtehû. İnneke lâ tühlifu’l-miâd. (Mânâsı: Ey bu mükemmel davetin ve namaz kıyâmı (duruşu) emrinin sahibi olan Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (asm) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceleri ver. Ve O’na, vaad ettiğin Makam-ı Mahmûd’u lütfeyle. Muhakkak ki Sen sözünden dönmezsin der ise, kıyamet gününde benim şefaatim ona hak olur. 2


Cevap: Ezan duası ile ilgili hadis

@hmet
Ezan duası hakkında hadis

Okudunuz mu?  Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir? (Yolculuklara gece mi çıkmalıyız? Bunun sünnet olduğu söyleniyor hikmeti nedir?)

390– [1:384, Hadîs No: 702] Abdullah bin Amr bin Âs (r.a.) rivayet ediyor:
Ezanı duyduğunuzda müezzinin sözlerini tekrarlayınız. Sonra bana salavat getirin. Çünkü kim bana bir defa salavat getirirse Allah buna karşılık ona on defa rahmet eder. Sonra da benim için Allah’tan Vesîle’yi dileyin. Vesîle, Cennette bir makamdır ki, Allah’ın kullarından sadece bir tanesine nasib olur. Onun ben olacağını ümid ediyorum. Kim benim için Vesîle’yi dilerse, kendisi için şefaatim kesin vacip olur

Okudunuz mu?  Arkadaşlar tarafından dışlanmak

ezan duası ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan İslamda Sıhhat Ve Afiyet Ne Anlama Gelmektedir önemi Nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan duası ile ilgili hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.