Anasayfa
16 Haziran 2021, 10:10
Sure Ayet
Yönetici

Kadir süresi faziletleri

Kadir süresi faziletleri

Kayıtsız Üye
Kadir süresi faziletleri hakkında bilgiler verir misiniz ? Kadir süresinin faziletini açıklayınız ?


Cevap: kadir süresi faziletleri

Ravza Sevdam
Kadr Suresinin Fazileti

OKUNUŞU:İnna enzelnahü fiy leyletil kadr.Ve ma edrake,ma leyletül kadr.Leyletül kadri hayrun min elfi şehr,tenezzelül melaiketü verruhu fiyha bir izni rabbihim min külli emrin selam.Hiye hatta matleıl fecr.
MANASI:Biz Kur’an’ı kadir gecesinde indirdik.Kadir gecesi nedir bilir misiniz?Kadir gecesi(içinde kadir gecesi bulunmayan) bin aydan daha hayırlıdır.Ondan melekler ve ruh Rabbilerinin izni ile her türlü emri(ilahiyyeyi) yüklü olarak inerler.O gece sabah oluncaya kadar selamet vardır.Resulü Ekrem bu sure hakkında:
"İnna enzelnahüfiy leyletil kadr.i okuyan kimseye Kur’an’ın dörtte birini okumuş gibi ecir verilir."
Diğer hadisi şerifte:
"Sure-i Kadr’i okuyana,ramazanı şerifte oruç tutan ve kadir gecesini ihya eden gibi ecir verilir."
"Sure-i farz namazlarında okuyan kimseye Cenab-ı Hak tarafından bir münadi:"Ey Allah’ın kulu,Allah Teala günahlarını affetti" diye nida eder.
Evliyalardan birisi,adamın birine dedi ki:
-Sana ism-i azamı öğreteyim mi?
-Öğretiniz.
-Sure-i Fatiha,Ayetel Kürsi,Sure-i Kadr.
-Bu ayetleri sonuna kadar oku,sonra kıbleye dön,Cenab-ı Hak’tan ne dileğin varsa iste,hiç şüphe yoktur ki ,Allah duanı kabul eder" buyurdu.
………………………………………….. .
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
Her kim abdest aldıktan sonra, "kadr" sûresini bir kere okursa, Hak teâlâ, o kimseyi sıddıklardan yazar. İki kere okursa, şehidlerden yazar. Üç kere okursa, Peygamberlerle haşreder.
Beni rüyasında görmek isteyen kimse, Cuma gecesi dört rek’at namaz kılıp, her rekatinde Fâtiha-i şerîfe ile Ve’dduhâ, Elem neşrah, İnnâ enzel-nâhü ve İzâ zülzilet-il-Ardu sûrelerini okusun! Sonra bana yetmiş defa salevât-ı şerîfe getirsin. Yetmiş defa istigfâr da edip uyursa, beni rüyasında görür.
Büyüklerden birisi yanındakilere sordu:
"Size ism-i a’zamı öğreteyim mi?"
"Öğret" denildiğinde buyurdu ki:
"Fâtiha, İhlâs, Âyet-el kürsî ve bir de İnnâ enzelnâ sûrelerini okuyun! Sonra kıbleye dönerek arzu ettiğiniz şekilde duâ edin! Allah şüphesiz duânızı kabul buyurur."
Bazı âlimler buyurdu ki:
"Kim Kadr sûresini Cuma gecesi bin defa okursa, Peygamber efendimizi rüyasında görmeden ölmez."
Âlimlerimiz buyurdu ki:
"Meyyit defn edilirken yedi sûreyi okumak müstehabdır. Bu yedi sûre, Kadr, Kâfirûn, Nasr, İhlâs, Mu’avvizeteyn ve Fâtiha sûreleridir."

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi bize neyi anlatır?

Ey Cennet yolcusu Kardeslerim Kadir Süresini okuyanlar süre-i serifenin ismi gibi kadre ererler.

1- "Kadir Süresini 10 kere okuyan kimse bin kücük günahi bagislanır" Hadis-i Serif yine:

2- "Kadir Süresini 100 kere okuyan kimsenin kalbine ismi Ä’zamin ilham eder o kimse diledigi kadar dua eder ve duası kabul olur.Yani Cenab-i Hak, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lutfederek verir"

Okudunuz mu?  Zumer Suresinin 52-53 Ayetlerinin Sırrı Ne

3- "Cuma gecesi Kadir Süresini 1000 kere okuyan kimse Sevgili peygamberimizi rüyasında görür"

4- "Kim ki bir dilegi vardir 41 kere okusun.Dilegi verilir.(Muradina nail olur)

5- Sabah ve aksam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse seytanın serrinden emin olur,cümle sıkıntılardan necat (kurtulus) bulur"

Okudunuz mu?  Kur'an da hükmü kaldırılmış ayetler hangileridir ?

Su halde kadir süresini okuyanin tüm dilekleri verilir.Rizki bol ve kolay olur. Hasta ise sifa bulur.Belalardan uzak kalir.Sihhat ve afiyeti devamli olur.

Ey Cennet Yolcusu Kardeslerim Hadisi serifte Söyle diyiyor: Bir kimse abdest aldiktan sonra "Kadir Süresini" bir veya üc kere okursa kiyamet günü peygamberlerle beraber hasrolur (diriltilir) Ve abdest alip kelimeyi sahadet getirerek bu sureyi okursa sekiz cennetin kapisi acilir."istedigin kapidan gir denir" buyrulmustur.

Okudunuz mu?  Amenerresulü suresi türkçe okunuşu



kadir suresi fazileti, kadir suresinin fazileti, kadir suresinin faziletleri

Bu kategoride yer alan Kafirun suresi hangi olay üzerine inmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadir süresi faziletleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.