Anasayfa
25 Ocak 2022, 20:48
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsi bize neyi anlatır?

Ayetel kürsi bize neyi anlatır?

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi bize neyi anlatır? Bakara süresi 255. ayetin mesajı nedir?


Cevap: ayetel kürsi bize neyi anlatır?

Fetva Meclisi
Ayetel kursi bize sözlükte. Kürsi, taht ve koltuk, yani oturduğu ve hâkim olduğu ve hükmettiği yer anlamına gelmektedir. Mecazi anlamı ile güç, hâkimiyet ve egemenlik anlamına gelmektedir. Allah’ın kürsisi, hüküm ve hâkimiyetini sembolize eder. (Bakara, 2:255)

Okudunuz mu?  Sureyi yanlış okumak

Yüce Allah’ın hüküm ve hâkimiyeti o derece mükemmeldir ki, yedi semâ ve onun misli olan arz bir kalkanın içine atılan bir dirhem gibi kalır. Aynı şekilde Allah’ın arşı içinde kürsinin durumu da bir çöle atılan bir yüzük gibi kalır. (İbn-i Kesir, Tefsir, 1:309; Tecrid-i Sarih, 9:7)

Okudunuz mu?  Maun suresi niçin indirildi?

Nitekim Âyete’l-Kürsi ayetinde yüce Allah Kürsinin sema ve arzdan daha geniş olduğu ifade edilir. Buna göre Allah’ın ilimi, hükmü ve hâkimiyeti her şeyi kuşatmıştır.


Kayıtsız Üye
sağolun ödevimde yardımcı oldunuz 😀


ayetel kürside ne anlatılmaktadır, ayetel kürsi ne anlatıyor, ayetel kürsi ne anlatılmaktadır

Bu kategoride yer alan Kureyş suresinin verdiği mesaj nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi bize neyi anlatır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.