Anasayfa
23 Haziran 2021, 18:38
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsi önemi ve fazileti

Ayetel kürsi önemi ve fazileti

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi önemi ve fazileti nedir kısa bilgi istiyorum Ayetel kürsi hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: ayetel kürsi önemi ve fazileti

Fetva Meclisi
AYETEL KÜRSİ’nin FAZİLETİ

Çocuk yaşlarımızda dedelerimizin-ninelerimizin ricasıyla ezberlediğimiz `koruyucu duamız Ayetülkürsi nin sırrının nereden geldiğini biliyor musunuz? İşte Hz. Peygamber ile Ebu Hureyre`nin arasında geçen olay…

Okudunuz mu?  Kul hakkı ile ilgili hadisler ve ayetler

İşte Ebu Hureyre’nin yaşadığı olay…

Nitekim şeytan bile bu ayetin anlattığı sonsuz kuvvet ve kudretin farkına varmış, okuyanlara zarar veremeyeceğini de insan suretinde göründüğü Hz. Ebu Hureyre’ye ibretli bir olayla anlatmıştır. Nasıl mı? İşte size uzun olayın kısa özeti;
Hz. Ebu Hureyre, toplanmış olan forumduasi.com/zekat-ve-zekatin-onemi/zekat ve fitre mallarını beklemek üzere görevlendirilmişti.

Okudunuz mu?  Zikir ile ilgili ayetler

Bir gece meçhul bir adamın bu mallardan çalmaya kalktığını görünce, bileğinden tutup Seni Resulüllaha götüreceğim diye adamı yakaladı. Çoluk çocuğum var, yoksulun biriyim.. diye yalvaran adam, nihayet kendisini bıraktırdı.

Ertesi günü Efendimiz, yakaladığı adamı ne yaptığını sordu. O da yoksulun biriymiş, acıyıp bıraktım demesi üzerine Efendimiz, O sana yalan söyledi yine gelecektir. buyurdu.

Okudunuz mu?  Kuranda geçen şifa ayetleri

İkinci kez geldi
Gerçekten de adamın ikinci gece yine gelip hazinenin mallarından aynı şekilde almaya kalktığını gören Ebu Hureyre, yine yakalayınca yalvararak bir daha gelmeyeceği sözünü verdi. Ebu Hureyre de inanarak bir daha bıraktı. Efendimiz durumu öğrenince, O adam sana yalan söyledi, yine gelecektir. buyurdu.

Okudunuz mu?  İyilik ve yardımseverlik ile ilgili ayetler

Üçüncü kez geldi
Gariptir ki üçüncü defa gelip de aynı şeyi yine yapmaya kalktığında bu defa bırakmayacağını söyleyen Ebu Hureyre’ye adam, Beni bırakırsan sana çok değerli bir dua haber vereceğim, onunla sen çok mühim bir şey öğrenmiş olacaksın. dedi.
Ebu Hureyre, Neymiş o değerli şey? deyince de şunu söyledi:

Okudunuz mu?  Asr Süresi Nüzul Sebebi

Bakara Sûresinde Ayetülkürsi vardır
– Bakara Sûresinde Ayetülkürsi vardır. Bu ayeti okuyana şeytan musallat olup da zarar veremez. Gece okuyan sabaha kadar şeytanın şerrinden emin olur. Bunu benden duymuş ol!

Ertesi günü Efendimiz yakaladığı meçhul adamı neden yine bıraktığını sorunca:
– Bana çok değerli bir duayı haber verdi. Onun için onu bıraktım, demesi üzerine Efendimiz:
– Neymiş sana haber verdiği değerli dua? diye sordu.
– Ayetülkürsi’yi okuyana şeytan zarar veremez, kötülük yapamaz, dedi deyince Efendimiz:

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin peygamberlik yönünü anlatan ayetler

Yalancı doğru söyledi!
– Bak hele şuna! dedi. Kendisi yalancı olduğu halde burada bu defa doğruyu söylemiş. Ebu Hureyre, seninle kaç gecedir konuşan kimdi biliyor musun? O, insan suretine girmiş şeytanın ta kendisiydi! Her yerde yalan konuşan şeytan, burada kendini kurtarma adına sana doğruyu söylemiştir!.. Ayetelkürsi gerçekten de itimat ederek okuyanı koruyucu ve kollayıcıdır!

Okudunuz mu?  Bakara Sûresi Nüzul Sebebi

Cevap: Ayetel kürsi önemi ve fazileti

mum
ayetel kürsi fazilet ve önemi kısaca
Yukarda gereken bilgi verilmiş kısaca bir cümle "Ayetel Kürsü okuyan, Allahın koruması altına girer ve hiç kimse hiç bir şey ona zarar veremez."


ayetel kürsi fazileti mumsema, ayetel kürsi onemi kısaca

Bu kategoride yer alan Cumartesi Yasağı Kelimesi ile İlgili Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi önemi ve fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.