Anasayfa
11 Nisan 2022, 12:07
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsi ile zırh

Ayetel kürsi ile zırh

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi ile zırh nasıl olmaktadır Ayetel kürsi hakkında eğitici bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: ayetel kürsi ile zırh

Gezgin
Peygamber Efendimiz(a.s.m) Ebu Hureyre’ye şu tavsiyede bulunmuştur:

Yatağına girdiğinde Ayete’l-Kürsi’yi oku, Allah tarafından senin için (sabaha kadar)sürekli yanında kalan bir koruma verilir ve sabaha kadar şeytan sana yaklaşmaz.

Okudunuz mu?  Kerahat vakti ile ilgili ayetler var mıdır bu sadece hadiste geçen bir şey midir?

(Buharî, Fezailu’l-Kur’an, 10)

Ayetel Kürsi, Bakara sûresinin iki yüz elli beşinci âyetine denir. Âyet, bu ismi, içinde geçen "kürsî" kelimesinden almıştır. Âyet, Allah’ı tanıtmakta ve Allah’ın ism-i azamını (en yüce ismini) içermektedir (Dârimî; Fedâilü’l-Kur’ân, 14). Kur’ân’ın en yüce âyetidir. Peygamberimiz (a.s.) özellikle farz namazların arkasından, akşam, sabah ve yatağa yatınca bu âyetin okunmasını tavsiye etmiştir (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 2, V, 158; Dârimî, Fedâilü’l-Kur’ân, 14). (İ.K.)

Okudunuz mu?  Yasin suresi kimin için okunur?

ayetel kürsi zırhı, ayetel kürsi zırh, ayetel kursi

Bu kategoride yer alan Ayetel kürsi üstünde taşımak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi ile zırh Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.