Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Amenerrasulü indiriliş sebebi

Amenerrasulü indiriliş sebebi

Kayıtsız Üye
Amenerrasulü indiriliş sebebi nedir Amenerrasulü neden nazil olmuştur açıklar mısınız ?


Yorum: Amenerrasulü indiriliş sebebi

arifselim
Amenerresulu olarak bilinen kuranı kerimin en uzun suresi olan bakara suresinin son iki ayetine denir. Bu ayetlerin indirilmesi hakkında iki rivayet bulunmaktadır. Her iki rivayette birbirine aykırı değildir. İki hadisi şerif kaynaklarımızda şöyle geçmektedir:

Birinci rivayet:

İbn Abbas r.a. kanalıyla gelen rivayettir. Bu habere göre Bakara suresinin sonunda bulunan bu ve bundan sonraki ayet Cibril a.s. vasıtasıyla nazil olmamış; Rasulullah s.a.v. bunları Miraç gecesi vasıtasız olarak işitmiştir.

Okudunuz mu?  41 yasini iki kişi okuyabilir mi

İkinci rivayet:
Ebu Hüreyre r.a.’dan gelen haberdir. Buna göre: Siz içinizdekileri açıklasanız da gizleseniz de Allah onlarla sizi hesaba çeker. (Bakara, 284) ayeti inince sahabe-i kirama çok ağır gelmiştir. Sahabe, Rasulullah s.a.v.’e gelip buna güç yetiremeyeceklerini bildirince Efendimiz:

– Sizden önceki Yahudi ve hıristiyanların ‘işittik ve isyan ettik!’ dedikleri gibi mi demek istiyorsunuz? Siz onların yaptıklarını aksine işittik ve itaat ettik. Bizi bağışla Rabbimiz, varış ancak sanadır.’ deyin buyurdu.

Okudunuz mu?  Miladi Takvim, Hicri Takvim ve Rumi Takvim Nedir?

amenerrasulü indiriliş sebebi, Amenerrasulünün indiriliş sebebi, amenerrasulü nüzul sebebi

Bu kategoride yer alan Baş ve işaret parmağına yüzük takmak günah mı neden başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Amenerrasulü indiriliş sebebi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.