Anasayfa
16 Mayıs 2023, 16:05
Gusul
Yönetici

Zevk suyu gelince gusül gerekir mi

Zevk suyu gelince gusül gerekir mi

Kayıtsız Üye
Zevk suyu gelince gusül gerekir mi ? Zevk suyunun geldiğinde boy abdesti almak gerekir mi ?


Cevap: zevk suyu gelince gusül gerekir mi

Fetva Meclisi
Dokunma, düşünme veya bakma gibi sebeplerle intişar halinde erkeklerin tenasül uzvundan gelen ince beyaz sıvıya denir. Bunun dışarı çıkışında şiddet olmadığı gibi, geldikten sonra teskin olması da söz konusu değildir.
Mezinin gelmesi kişiyi cünüp etmemekle birlikte abdesti bozar. Namaz kılmak isteyenin gusletmesi gerekmez, abdest alması yeterlidir.

Okudunuz mu?  Gusül takıntısı

zevk suyu gusül gerektirir mi, kadınlarda zevk suyu gusül gerektirirmi, Zevk suyu geldiğinde gusül abdest almak gerekirmi

Bu kategoride yer alan Kadınların küpe takma zorunluluğu var mı, bu gusül için şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zevk suyu gelince gusül gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.