Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Bu şekilde dua etmem yanlış mı ?

Bu şekilde dua etmem yanlış mı ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar ben 17 yaşında bir gencim yaşım gereği yakşıklılığa çok takıntılı hale geldm kendimden yakışıklıları görünce moralim bozuluyo üzülüyorum kendimi kötü hissedyrm gerçektn düşünmemeyi denedm ama yapamadım tabi benden zor durumda olanlarında farkındym ama Allahtan daha yakışıklı daha düzgün bir tipe sahip olmayı istemem yanlışmı olur çok şükür 5 vakit namazımı kılıyorum hep dua edyrm hatta teheccüde bile kalkıyrm" Allahım ya bana nimetini nasib et yada aklımdan bu düşünceleri sil " diye yalvaryrm ama hala aynı sıkıntdym sizce ne yapmalıym :((

Okudunuz mu?  Kardeşinin eşine ne denir

Cevap: Bu şekilde dua etmem yanlış mı ?

Hoca
Kabristanı, hastaları ziyaret et ve hep kendinden aşağı olanları gör.
Kendinden yukarı bakanlar asla rahat etmezler.
Allah herkesi farklı şekillerde imtihan eder/Dener..
Önemli olan ahret sınavını kazanıp, her türli nimete mazhar olmaktır.


Bu şekilde ettiğim dua yanlış mi ?

Mustafa bekir
Hayır günler. Nihat hatipoglundan duymuştum dua ederken şöyle yapın diyordu Allahim bana istedigimi verirsen şunları şunları yapacağım diye dua edin dedi bende bu şekilde dua ediyorum yaptığım yanlış mi ?


Yorum: Bu şekilde dua etmem yanlış mı ?

mum
En güzel dua pazarlıksız olanıdır. Dua ederken şart koşmayın bu bir nevi adaktır, şartlı adak da tavsiye edilmemiştir.
Siz dilediğinizi Allahtan isteyin, gerçekleşince dilediğiniz gibi şükredin. bu daha iyi.

Okudunuz mu?  Tahta oyunları tasarlamak caiz midir

Kayıtsız Üye
Bazı şeyler insanın elinde değildir değiştiremezsin. Namaz kılıyorum daha çok namaz kılıyorum la da pek olacak gibi değil. Öyle olsaydı en yakışıklılar namaz kılanlar olurdu ki bununda öyle olmadığını biliyoruz.
Sen elindekinin değerini bilip onunla yetinmeyi öğrenirsen ancak ozaman problem çözülür.


kastamonu37
Dostum dinimize yani Kur’an a göre kötü olmayan herşeyi isteyebilirsin. Kısa boylu bir sahabi peygamber efendimiz den dua istiyor uzun ve güzel olmak için dua sonrası uzun boylu ve yakışıklı oluyor bu şekilde bir hadisi şerif vardı. Yalnız ben çok yakışıklı biriyim mankenlik de yaptım 1.85 boyum var burnumdan nefes alamıyorum diye ameliyat oldum doktor burnumu çökertti hayatım bitti diyebilirim ve hep sukrederdim ben öyle gözü yüksekte havalı biri degildim kimseyle ne alay ederim nede üzmeye gönlüm dayanır. O yüzden öncelikle herşeye şükret yakışıklı olmak görecelidir emin ol senin yakışıklı gördüklerine göre belki de sen yakisiklisindir kimse kendindeki cevheri iyi göremez seni üzen ne konuştuğunu bilmeyen insanlardan uzak dur Müslüman müslümana güzel sözler söyler.

Okudunuz mu?  Aklıma Allah hakkında küfürler geliyor

Yalnız dua ile ilgili şunu söyleyim dini inancımı yitirecek derecede 5 aydır her türlü dua ettim her yöntemi denedim duası kabul olmayacak kadar kötü biri de değilim ama dua ile mucize olmuyor Kur’an da yazdığı gibi Hz Yunus dua etti Yunus balığının karnında yaşadı Hz Eyyub dua etti en kötü hastalıklardan kurtuldu gençleşti vs bunlar sana bana olmaz 🙂 olmuyor olsun diye canımı ciğerimi ortaya koydum mükemmel bir inanç ve itikat ile bana bunu yapan doktorun kötülüğünden Allah a sığındım ama yok kardeşim mucize. Evliya kerameti vs gitmedigim türbe kalmadı dua edip ruhlarından dua istedim. Şimdi son şans yaşayan veliler bulup bir mucize arayışına girdim.

Okudunuz mu?  Zinadan Günümüzdeki Etkenlere Rağmen Nasıl Uzak Duracağız?

Sana şu kadar diyim havas ilmi diye bir ilim bile öğrenmeye başladım belki o çare bulurum diye cinleri melekleri kontrol etmeyi öğreten ilimler var Allah izin verirse oluyor bende yeni öğrendim böyle şeyleri. Onu bile denemeyi düşünüyorum korktuğum halde onların hücreler üzerinde etkisi olduğunu doktor cinlerin olduğunu duydum. Allah kimseyi büyük dualar ettirecek dereceye getirmesin yani demem o ki mucize bekleme yada çok umutlanma dini inancın azalıyor sonra ağla zirla bir taraflarını yırt kardeşim yine de olmuyor.

Okudunuz mu?  Ense tıraşı olmanın, burun ve kulak kıllarını almanın hükmü nedir?

Hz Eyyub sabrı ister herkes genelde Hz eyyub 70 yaşına kadar sağlık ve varlık içinde yaşamış 7 sene musibet görmüş ben doğduğumda iş yerimiz varmış sonra yiyecek ekmeği bulamaz hale gelmişiz 4-7 yaşlarımdan beri hep belalar musibetler ilkokulda biri çelme takar burnum kırılır biri çelme takar kafamı duvara vururum kalkıp ağzını burnunu kiriyorum ama hep kötü insanlar yüzünden başıma gelmeyen kalmadı Allah iyileri neden korumaz bilmem hiçbir zaman. Orta okulda kolum kırıldı ameliyat oldum üstüne bir ameliyat daha üstüne babam kanser oldu üstüne aklıma gelmeyen yüzlerce bela musibet yakışıklı olduğum için ne kadar kaşar varsa karşıma çıkardı geçmişleri yüzünden istemezdim millet 14 yaşında ilişkiye giriyor düzgün kız kalmamış biz saf saf kendimizi korudukları karşımıza iğrenç kızlar çıktı hep buda musibet öyle böyle derken Hz Eyyub den daha fazla bela musibet görüp katlanan biri olarak onun Mazhar olduğu mucizeye maalesef Mazhar olamadım. İnşAllah duan kabul olur ama diyeceğim bunlar

Okudunuz mu?  Zina kelimesi tam olarak ne anlama gelir?

duzgunomer
Bazen istediğimiz şey olmuyor diye dua etmekten vazgeçmemeliyiz. Sonuçta tüm bu kainat Allah’in emriyle çalışıyor. İstediğimiz şeyin hayırlı olup olmadığını bilemediğimiz içinse duam kabul olmadı gibi bir şey de diyemeyiz.


kastamonu37
duzgunomer herşey hayra yorulamaz bunu büyük âlimler de söyler kimi insan hiçbir duasına cevap alamadığı için dini inancı azalır hatta biter ve dinsizleşir bu onun için hayırlı değildir görüldüğü gibi.

Okudunuz mu?  İbadet edilen yere ne ad verilir

Allah kimseyi düşürmesin ama olaya mantık ile baktığınız zaman dünyada hep çok zengin insanlar mutlu olur en iyi doktorlara gider risk onlar için daha azdır fakirler için orta yollular için risk daha fazladır. Hastane kuyruklarında beklerken ölürler hasta olurlar bu kader mi? Bu hayırlı olan mı? Zengin hastaneye helikopterle gelir doktorlar kapısında sıra bekler 🙂 örneğin İbrahim Tatlıses onun yerinde başka biri olsa fakir biri kesinlikle ya ölmüştü yada yatalaktı. Yada oğlu yakışıklı olmak için gidip estetik oluyor kaşını alıyor burnunu yaptırıyor vs vs ama fakirin çaresizin tek silahı dua etmek o da olmuyor olmayınca hayırsız deniyor.

Okudunuz mu?  Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?

Sevgili yapmak için dua etmeden büyücüler de yapıyor bu tür şeyleri dua dinimizde ve ayetlerdeki olağanüstü şeylere bakınca çok büyük bir güç yani bir dua ile kıyamet bile kopabilir o kadar büyük bir güç ama çok ihtiyacı dahi olsa insan sıradan şeyleri elde edebiliyor dua ederek duanın enerjisi ile

Okudunuz mu?  Ashabı neden sevmeliyiz?

ameliyat dua

Bu kategoride yer alan Arabesk müzik dinden çıkarır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu şekilde dua etmem yanlış mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.