Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
missa01
Abone

Kayınvalideden dolayı nikahı bozulan karı-kocanın imam nikahı kıyması

Kayınvalideden dolayı nikahı bozulan karı-kocanın imam nikahı kıyması

Kayıtsız Üye
Hanefi mezhebine göre, bir damat kayınvalidesinin, bir gelin de kayınpederinin elini öper veya tenine dokunursa, her iki taraftan birinde cinsel haz ortaya çıkarsa aklının ucundan geçerse karı-koca birbirlerine haram olurlar peki tekrar imam nikahı kıysalar kabul olurmu karı koca birbirlerine tekrar helal olurmu?

Okudunuz mu?  Cahiliye dönemi dua ve yeminler nasıldı?

Cevap: Kayınvalideden dolayı nikahı bozulan karı-kocanın imam nikahı kıyması

ravza seyda
ebediyyen haram oluyor..fetvası varsa bile burada nette aramayın bir müftü yahut büyük bir alimle konuşun.bu tür meseleler riske atmaya gelmaz ALLAH korusun ömür boyu zina olur neticesi..


Cevap: Kayınvalideden dolayı nikahı bozulan karı-kocanın imam nikahı kıyması

rana
kardeşim kayınpederiniz dahi olsa hanifi mezhebine göre hiçte hoş görülmemiş..
ona göre her konuda araştırmalarımızı yapalım, ravzanında dediği gibi en yakın müftüye danışmalısınız..

Okudunuz mu?  Hızır (as) hakkında hadisler

Yorum: Kayınvalideden dolayı nikahı bozulan karı-kocanın imam nikahı kıyması

Kayıtsız Üye
Peki evlenecek olan eşler dini nikah kıymış olsalar bu durum yine geçerlimidir ? bu durumun ortadan kalkması için sadece dini nikah yeterlimi . Başka bir sorum ise iki nişanlı çift var diyelim dini nikah kıydılar ama işler ters gitti nişanı attılar ozaman boşanmak için mahkemeyimi başvurmaları lazım ? yada 3defa boş ol demesi yeterlimidir?

Okudunuz mu?  Peygamber'in amcası Ebu Talib iman ile mi öldü?

muvaffak
Nişan işinin hiçbir hükmü yoktur. İslam fıkhında nişan, sözlenmek gibi uygulamalar aslen olmayıp bunlar bulunulan coğrafyanın getirdiği fiillerdir. Nişan sadece evlenecek iki kişinin niyetlerinin ciddi olduğunu göstermek ve başka birinin kadına talip olmasına engel olmak anlamında yorumlanan işlerdir. Nişan bozulduğu zaman mahkemeye gidilmesine gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Günahların cezasını çektikten sonra cennete girmek

kaynanaya sevhetle bakmak, kayınpeder geline şehvetle dokunur sa nikah düser, kayınpederinin elini öpmek nikah düşmesi

Bu kategoride yer alan Düşük olan bebekler cennette anne babasını bekler mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kayınvalideden dolayı nikahı bozulan karı-kocanın imam nikahı kıyması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.