Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Kapanmak istiyorum nasıl giyinmeliyim

Kapanmak istiyorum nasıl giyinmeliyim

sunni
ben 16 yasindayim,artik ergenlige girdigim için Allahin emirlerini en güzel sekliyle yerine getirmek istiyorum.
abime soyledim ateist oldugu için benle çok alay etti “yuruyen carsaf olursun artik sokakta gorsem taniyamam” “beyaz giyme sakin gece gorur hayalet sanip tirsarim” gibisinden gulup eglendi.
simdi seytan vesvese veriyor ailene soylersen onlarda alay edecek seninle asla kapanamayacaksin diye icim vesveselerden patladi.
bunun ustesinden nasıl gelebilirim?
birde kapanmak ile ilgili güzel hadisler alabilirmiyim acaba kapanmayı tesvik edici vesveselerden kurtulmami saglayacak?
tum ayrintiları ogrenmek istiyorum kapali bir hanim tam olarak nasıl ne renk ne sekilde giyinmeli,davranmali.
cok teşekkürler simdiden Allah hepinizden razı olsun


Cevap: Kapanmak istiyorum lütfen yardim edin

BouGie
milletin kınamasına aldırırsan dinini yaşayamazsın.
Müslüman kadın, örtüsü geniştir vücut hatlarını belli etmez, sad renk giyer erkeklerin dikkatlerini üzerine çekmez.


Cevap: Kapanmak istiyorum lütfen yardim edin

seniseviyorum
Selamun aleykum 🙂

Ilk basta; kararli olmalisin. Kim ne derse desin, kararimdan donmem diyeceksin.
Bende 16 yasimda kapandim ve tecrubelerimi paylasmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Tefsir ile mealin farkı nedir?

Abin ateist oldugu için alay etmis (Rabbimiz boyle insanlardan korusun). Ama konu tesettur oldugunda inanin Müslümanlar bile ateistleri koyup geciyor.
Oncelikle sunu bil ki; skmabas olmak, pantolon giymek, rengarenk giymek ve basindakini bir bez parcasi olarak gormek kesinlikle tesettur DEGILDIR.
Basinda bir bez parcasi degil, AYET tasiyorsun.
Tesettur; TARZ değil FARZ’dir.
Kesinlikle moda’ya kapilma. Bol bol tesetturlu insanlar ile beraber ol. Seni destekleyen insanların dusuncelerine deger ver, sana karsi olanlarin degil.

MUSLUMAN HANIM NE SEKILDE GIYINMELI?

Tesettur’ün bazi altin kurallari vardir.
1 – Elbise ALTINI GOSTERMEYECEK derecede KALIN.
2 – Avret yerlerini ORTECEK derecede UZUN.
3 – VUCUT HATLARINI TESHIR ETMEYECEK derecede BOL olmalidir.

Bu mesele Halebî-i Sağir’de şöyle belirtilir:
“Elbise altını, tenin rengini belli edecek şekilde ince olursa, bununla avret yeri örtülmüş olmaz. Fakat kalın olsa da, uzva yapışsa ve uzvun şeklini alsa
(uzvun şekli görünür hale gelse), bu durumda örtünme hasıl olduğu için men edilmemesi gerekir, namaz caiz olur.”

Okudunuz mu?  Abdestte Sırayı Şaşırmak

SAC BAGLAYIS SEKLI VE DEVE HORGUCU

Müslüman kadının saçını bağlayış şekli o kadar mühimdir ki, bu bağlayış şekli İslâm’a uygun ise, ilahi rızayı celbe, değilse ilâhi gazaba ve azaba yol açar.
İman eden kadın saçlarını bağlayış şekliyle İslâm dışı tavır, davranış ve öylesi kadınlara özenmez. Modanın maymunu olmaz. Asla kendisini teşhire yeltenmez. Müslüman kadın, saçlarını örtüsünün altında belli olmayacak biçimde sarar. Saçlar örtünün altında belli olacak şekilde ise, saçları örtmenin fazileti kalmaz.

Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz: “Başlarını deve hörgücü gibi yapan kadınları gördünüz mü? Bilin ki, ALLAH onların namazlarını kabul etmiyecektir buyurmuştur.

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle.
Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

AYET VE HADISLER

Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mü’min kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb., tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey mü’minler! Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.”

Okudunuz mu?  (a.s) (r.a) bu dini kısaltmalar nedir? ne anlama gelir?

EDEP

Dinimizde hayanın yeri çok mühimdir. Allahü teâlâdan utanmak, imanın kuvvetli olduğuna, hayasızlık da imanın zayıf olduğuna alamettir. Hadis-i şerifte, (Hayanın azlığı küfürdendir) buyuruldu. Hayasız kimse, zamanla küfre kadar gidebilir. Haya, imanın esasındandır. Hayası olan Allah’tan utandığı için günahtan çekinir. İnsanlardan utanmayan Allah’tan da utanmaz. İnsanlardan utanarak günahı gizlemek de hayadandır. İnsanlardan utananın, Allahü teâlâdan da utandığı anlaşılır. Çünkü hadis-i şerifte, (Allah’tan sakınan, insanlardan da sakınır) buyuruluyor. Hayasız olan mürüvvetsiz olur. Hazret-i Ebu Bekir, (Hayasız insan, halk içinde çıplak oturan gibidir) buyurdu.

Okudunuz mu?  Ailem beni hor görüyor

Tesettür EDEP’tir! EDEP yok ise başörtüsü nicedir?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri… Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır..

Allahü teâlâdan haya edin! Allah’tan haya eden, kötü düşünceden uzak durur, midesine girenleri kontrol eder, ölümü hatırlar.

Hayâ on kısımdır. Dokuzu kadında, biri erkektedir hadis-i şerifinde bildirildiği gibi, kadınların hayâsı erkeklerden çoktur.
Yine hadis-i şerifte, Hayâ güzeldir, fakat kadında daha güzeldir buyuruldu. Bununla beraber şehvetin de onda dokuzu kadındadır.
Bunu frenleyen ise kadının hayasıdır. Haya perdesi yıkılınca her türlü rezalet, ahlaksızlık toplumu kuşatır.

RENK TERCIHLERI

Musluman bayanin renk tercihi her daim DIKKAT CEKMEYEN turden olmalidir. Siyah, beyaz ve mat tonlar gibi. Albenili renkler dikkat
cektiginden, harama sebebiyet verir.

MUSLUMAN HANIM NASIL DAVRANMALI?
Musluman hanim tam bir iffet abidesi olmalidir. Bunlara erkeklerde dahil. Bos konusmamalidir. Gereksiz laf yapmamalidir.
Gerekmedikce erkeklerle muhattap olmamalidir. Ihtiyac hasil oldugunda ise kisa ve oz konusulmalidir. Erkekleri zinaya yonelten turden
konusmamalidir (sesi inceltmek, suslu kelimeler kullanmak, laf acmak gibi). Kahkaha ve espirili konusmaktan kacinmalidir.

Okudunuz mu?  Namazda iki defa nas suresini okudum.Bunda bir sakınca var mı?

VESVESE VE AILEYE SOYLEME KONUSU

Iblis her daim vesvese verir. Onun isi gucu o zaten. Rabbimin bizi sinama yontemlerinden biri iblistir zaten. O herzaman her konuda vesvese vermeye devam edecektir. Sakin ona aldanipta dunya islerini duzeltmek için ahiretini karartma. Sen dogruyu yaptikca iblis dahada ofkelenecek ve gittikce yilacaktir. Sana karsi cikanlar cogaldikca sevinmelisiz zira tesettur’un için savasmak cihada girer.
Cihad ederken olmek; Sehitlik mertebesidir.

Sen vesveselere kulak asma. Kimin dalga gecip kimin destekleyecegi hiç belli olmaz. Icinden gecenleri soyle ve kararli ol. Asla vazgecme.
Hicbirsey basta kolay degildir. Zamanla alisacaklardir. Zaten sende basladinmi birakamayacaksin 🙂
Ayetlere ve hadislere saril. Bol bol dua et. Sadece tesetture girme. Ayni zamanda; namaz kil, oruc tut ve bol bol Kuran oku.

UZUN LAFIN KISASI;

– DEVE HORGUCUNUN (TOPUZUN) BUYUGUDE KUCUGUDE HARAMDIR, SAKIN YAPMA. HZ.FATMA VALIDEMIZIN SACLARI BELINE KADARMIS AMA O ORER VE GIYSISININ ICINE SAKLARMIS. YANI UZUN SAC TOPUZ YAPMAK ICIN BIR SEBEB DEGIL

Okudunuz mu?  Oruçluyken unutarak yemeği çiğnedim hatırlayınca yuttum bir sakıncası var mı?

– ESARBINI YAKANIN UZERINE KADAR SAL

– SADE RENKLER KULLAN, ALBENIDEN SAKIN

– ESARBIM AYAKKABIM UYSUN! GIBI SACMA SEYLERLE VAKTINI OLDURME

– UNUTMA KI SEN; DIKKATLERI UZERNDEN CEKMEK ICIN TESETTURLUSUN, HERKES SANA BAKSIN DIYE DEGIL

– MAKYAJINI VE GUZEL ELBISELERINI ESINE SAKLA ( EN GUZEL MAKYAJ; ABDEST SUYUDUR )

– HERKES ICIN DEGIL, SADECE ESIN ICIN SUSLEN

– BAKIMLI OL AMA HER ZAMAN SADE OL

– ZORLUKLAR SENI YILDIRMASIN HER DAIM DUA ET

– EN GUZEL ELBISE, TAKVA ELBISESIDIR (TESETTUR)


Rabbim yar ve yardımcın olsun 🙂


Cevap: Kapanmak istiyorum lütfen yardim edin

rana
< ben 16 yasindayim,artik ergenlige girdigim için Allahin emirlerini en güzel sekliyle yerine getirmek istiyorum.abime soyledim ateist oldugu için benle çok alay etti “yuruyen carsaf olursun artik sokakta gorsem taniyamam” “beyaz giyme sakin gece gorur hayalet sanip tirsarim” gibisinden gulup eglendi.simdi seytan vesvese veriyor ailene soylersen onlarda alay edecek seninle asla kapanamayacaksin diye icim vesveselerden patladi.bunun ustesinden nasıl gelebilirim?birde kapanmak ile ilgili guzelhadisler alabilirmiyim acaba kapanmayı tesvik edici vesveselerden kurtulmami saglayacak?tum ayrintiları ogrenmek istiyorum kapali bir hanim tam olarak nasıl ne renk ne sekilde giyinmeli,davranmali.cok teşekkürler simdiden Allah hepinizden razı olsun >
Abine bakma cahillik ediyor. Ahirette alaymi gercekmi gördügü vakit ki insaAllah daha önce pisman olup tekrar hidayet nasip olur, tekrar dünyaya gelip kulluk etmek istiycek.

Okudunuz mu?  4 adet dini sorum olacak arkadaşlar...

Allah c.c. tesettürü rica etmemis, emretmis kardesim.
Tesettüre büründügünde kendini hem korunmus hemde sereflenmis hissedeceksin.
Yaz aylarinda dahi kolaylik saglicak kiyafetler var.
Sen niyet et, rabbinin emrine uy, abini bosver o kendi haline yansin.
Aileninde çok sevinecegini düsünüyorum.
Sahsen ben isteyerek 9yssinda kapandim üzerimde farz olmadigi halde ve hiç bir zorlukla karsilasmadim cünkü ben Onun c.c rizasi pesindeydim/pesindeyim..

Nureddin yildiz hocamizin tesettür ile ilgili sohbetini dinlemeni tavdiye ederim kardesim..


Kayıtsız Üye
Bende kapanmak isteyip bir türlü nefsini yenemeyin biri olarak çok etkilendim eklediğiniz bilgilerden ve yorumunuzdan Rabbim kapanmayı nasip etsin inş bize

Okudunuz mu?  Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı

Kayıtsız Üye
Selammunalleykum ben kapanmak istiyorum ama nasıl kapanacagimi bilmiyorum nasıl giyinecegimi ilaki etek giymek zorundamiyim pantolonlu da kapanabilir miyim bana yardımcı olun


Kayıtsız Üye
Bende kapanmak istiyorum üniversiteye. Başlayınca inş. Pantolon giymek istemiyorum elbise yada etek ama bulamazsam mecbur pantolon da giyicem Allahim hayirlisi neyse onu nasip eder inş. Amin


Kayıtsız Üye
Selaminaleykum arkadaşlar nolur bana da yardim edin. Universitedeyim ikinci sinifin yari donem tatiline girmek uzereyiz. Kapanmak istiyorum ama okulumun ortasinda yapmaktan korkuyorum acik basladim kapaninca nasıl olacak diye. Lutfen fikir verin ne zaman yapmalıyım. çok teşekkür ederim


mum
< pantolonlu da kapanabilir miyim >
Pantolon örtünmek için uygun değildir.
< pantolonlu da kapanabilir miyim >
Mümine bir kız, Allahı dikkate alır Kulları değil


Onemli degil
Ben 14 yasindayim arkadaşimla kapmaya karar cerdim insAllah kapanacagim da 8 e gectim 5 yildir ayni okuldayim kimsenin ne tepki verecegini umuramiyorum yanimda olanlar ztn dostlarimdir giden de gitmistirrr….ama hocalarimin tepkisini merak ediylruz arkadaşimlaa arkadaşlarımizda. Bizi dondurmeye calisti ailemde calisti yasiniz küçük dediler ama biz yine de insAllah kapanacagiz

Okudunuz mu?  Bir isteğe karşı namaz kılmak?

Kayıtsız Üye
Tesettür ederim diye bir kitap var tavsiye ederim güzelce nasıl olması gerektiğini anlatmış delilleriyle.


Kayıtsız Üye
Bence şu şekilde giyinebilirsin uzun bol ve siz kapaklarının sınırını geçecek bir gömlek veya üzerine yapısmayan bir tunik altında bir pantolon gidebilirsin ayni şekilde bu bol ve uzun gömleğin üzerine hırka da giyebilirsin lütfen yanlış anlaşılmasın kısa üzerine yapışan badiler ve her yerini gösteren pantolonlardan bahsetmiyorum


Kayıtsız Üye
Kapanmak için ünüversiteyi sakın bekleme çünkü kimin ne zaman öleceği belli değil pantolon giymek istemiyorsan ferace giy zaten dinimizcede bu uygundur illaki pantolon giymek şart değil emin oş heryerde etek elbise ve ferace satılıyor


Kayıtsız Üye
bende kapanacağım az önce arkadaşmla konuştum o kapanma hemen aclmak isteyeceksin dar pantolonlara özeneceksin dedi ben tabiki yılmadm kapanmaktya kararlıyım ama içimde bir tuhaflık var acaba benmle dalga gecerlermi diye 🙁

Okudunuz mu?  Çevirgel duası diye bir dua varmıdır?

pembe panter
Ins canim benim bende senin kadar kapanmayi çooook istiyorum ins banada nssip olur imam hatipede gitttim sadece kapanicam ama tamamen hiç acilmicam bende 29 yasinda düşünüyorum

Niye gecsinlerki canim sen doğru olani yapıyorsun kendilerine gulsunler bende düşünüyorum ins nasip olur umreye gidicem 29 yaşında kapanicam


bbgbbg
29 yaşında kapanmayı bekleme bence.Ertelemek iyi değildir şeytan seni kandırabilir ki 29 yaşına kadar yaşıyacağın garanti mi? Bence hemen bugün kapan kardeşim.Allahu Teala cümlemize hidayet versin.


kapanmak istiyorum, kapanmak istiyorum nasıl giyinmeliyim, yeni kapandım nasıl giyinmeliyim

Bu kategoride yer alan Sınavda kopya çektim ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanmak istiyorum nasıl giyinmeliyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.