Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Nurettin yıldız kimdir?

Nurettin yıldız kimdir?

Kayıtsız Üye
Nurettin yıldız kimdir Nurettin yıldız’ın hayatı hakkında kısaca bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: nurettin yıldız kimdir

Muhasibi
Hocam NURETTİN YILDIZ kimdir ? Bize anlatır mısınız ?
Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülilah 1960 Trabzon’un Of ilçesinde doğdum. 1963 yılında babam Trabzon’da ilim öğrenme imkanlarını bulamadığı için İstanbul’a göç etmemiz vesile olmuştur. Burada Bayrampaşaya yerleştik. Bayrampaşada inşatı yapılan Hayır Severler Caminin inşatına katılmış, burada caminin bodrumunu, merdiven altlarını Kur’an kursu olarak inşa etmiş. Ondan sonra Payrampaşa ve Trakya ilçesinin 1960 tan sonra Diyanet İşlerine bağlı ilk Kur’an kursunu kurmuş. Bende babamın kurduğu bu Kur’an kursunda hafızlığa başladım. İstanbula gelişimiz benim hafızlık ve Kur’an ilimlerine başlayışım olmuştu.(1964) Bababım kurduğu kursta 1970 yılına kadar hafızlık okudum. 1970 ten sonra 1,5 sene kadar ilkokul okudum geri kalan kısmını ise imtihanlarla dışardan bitirdim. İlkokulu bitirdikten sonra Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ettim. Liseyi bitirdikten sonra 2 sene Marmara Üniversitesi İlahayat fakültesinde kaldım. Daha sonra Mekke Üniversitesine geçtim. Burada Usulü Fıkıh bölümünü bitirdim. Buradanda 1990 yılında döndüm.
1990 yılından 2000 yılına kadar Hayır Severler Kur’an Kursunda yöneticilik ve hocalık yaptım. Bu ara 1996 yılında Senabil Vakfını kurduk. Şuan hala Senabil Vakfında islami hizmetler devam ediyoruz. Özetle Nurettin Yıldız bu

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin yardımcısının adı

Allah çalışmalarınızda size kolaylık ve ihsan eylesin. Allah sizin gibi alimleri başımızdan eksik etmesin.Derken hocamız 2 soruyu sormamıza fırsat vermeden
Adet üzere cevap vereyim evli ve dört çocuk babasıyım. Çocuğumun biri lise öğrencisi ve bunun yanında hafızlık yapıyor, arapça öğreniyor. Diğer çocuklarım ufak en ufağı 8 yaşında o şuan burda olsaydı bu röportajı zor yapardık.

Okudunuz mu?  Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

Hocamızın bu deyimi orada bulananların gülmesine vesile oldu.Tabi ki hocamızda bize eşlik etmeyi ihmal etmedi.Hocam hiç durmadan size 2.sorumuzu soralım. Hayatınızı Bize özetlediniz şüpesizki bu anlattıklarınız denizde bir bardak su.Bize hiç unutmadığınız bir anınızı anlatır mısınız ? Bu sorumuz üzerine hocamız bize çay söyledi.Anlaşılan Nurettin hocamız bize bu anısını nalatırken "tatlı yiyelim tatlı konuşalım" der gibi oldu. Her neyse siz okuyucularımızı fazla meraklandırmadan sözü hocamıza bırakalım.

Anılarımdan bir tanesini seçmek çok zor. Size en duygusal anımı anlatayım. Emin(SARAÇ) Hocayla beraber Hindistana Ebul Hasan El Nedvi ziyaret emek için yaptığımız gezi olmuştur. Burada Emin Hoca Ebul Hasan El Nedvi’nin elini öpmek istemesi üzerine, karşılığında Ebul Hasan El Nedvi aynı hareketi gösterip Emin Hoca’nın elini öpmeye çalışmıştı. Bu olay beni çok etkilemişti. Ebul Hasan El Nedvi’nin bunun yapmasının sebebini sonradan anladık. Sebebi bizim Osmanlı torunu olmamız. Bizim halife çocukları görüyordu. Bu yüzden biz değil onun bizim elimizi öpmesi gerektiğini belirtmişti. Ebul Hasan El Nedvi bize şunları söylemişti. "Siz Osmanlı’nın torunusunuz mutlaka birgün yine eskisi gibi hilafete gelip İslam Dünyasını güçlendireceksiniz." Bu söz sonucunda bize çok dua emişti. Bugün burda bulunmamın, onun dualarının tesirinin olduğunu düşünmekteyim. Yine unutmadığım bir sözü daha onuda size taktim edeyim. Ebul Hasan El Nedvi aynen şöyle demişti. "Osmanlı aslandı. Ölen bir aslanın yavrusu geyik değil aslan doğar. Birgün bu yavru aslan büyür ve yine hakimiyeti eline alır."
Hocamızın bu anlattıkları, hocamız kadar bizi de duygulandırmıştı. Bir daha Osmanlı torunu olarak kendimizle gurur duymuştuk. Hocamızı dinlerken arasıra çaylarımızı da yudumlamayı ihmal etmiyorduk. Soluk almadan hocamızı dinlemeye devam ediyorduk.

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili hadisler

Emin Saraç Hocamızın isteği üzerine Ebul Hasan El Nedvi’nin evini gezmiştik. Gördüklerimiz karşında şok olmuştuk. Oturma odasında birkaç minder dışında hiçbir şey yoktu. Minderlerde kartondan farksız değildi. İki tane minder getirmişlerdi. Bu minderlerin üzerinde bizim oturmamızı istemişti. Kendisi ise tahta üzerine oturmuştu. Yoğun isteğimize rağmen onu minderlerin üzerine oturtmayı ikna edememiştik. Muhabbetimizden sonra Emin Hocamız yatak odasını görmek istediğini söyledi. Ebul Hasan El Nedvi bu isteği kabul edip bizi yatak odasına götürmüştü. Yatak odasını görünce iyiden iyiye şaşırmıştık. İnanın bana buraya bir çobanı koysanız 2 saat dayanamaz. Yatak odası, yerde bir tahta, tahtanın üzerinde bir battaniye ve ince bir yastıktan ibaretti. Bunların hepsinin görüntüleri bende mevcut. İlerideki tarihlerde yapacağım sohbetlerden birinde Ebul Hasan El Nedvi’yi anlatacağım orad bu görüntüleri göstereceğim. Ebul Hasan El Nedvi yetiştiği talebelerinden gelen hediyelerle saraylar yaptırabilirdi. o bunları yapmamış herşeyini islama adamış bir alimdi. Ebul Hasan El Nedvi dünyanın gönlünü feth etmiş bir zaattı. Biz ordayken Müslüman olmayan Hidular bile onun önünde saygıyla eğiliyorlardı. Yazdığı kitaplar dünyanın her yerinde tercüme edilmiştir. En ünlü Kitaplarından bir tanesi Müslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti kitabıdır.(Bu kitap bizim listemizde mevcuttur.) Kitaplarını kitap yazmak için yazmamıştır. O kitaplarını gönlünden yazmıştır. Kitapları özelikle Peygamberimizin hayatı birçok yerde ders olarak okutulmaktadır. Bende Mekkede öğrenciyken derslerimizi bu kitaptan okumuştuk.

Okudunuz mu?  Kaş aldırmak günah mı

Bu anlattıklarınız oturup bir daha düşünmemiz gerektiğini ifade ediyor. Hocam birçok çalışmanızı biliyoruz bunları bir kısmını takip ediyoruz. Son olarak kurduğunuz Sosyal Doku Vakfını bize anlatır mısınız ?

Sosyal Doku Vakfını ben kurmadım. Vakfı Senabil Vakfında çalışan arkadaşlarımız kurdu. Benden abilik yapmamı istediler. Onlara abilik yapıyorum. Onun dışında herhangi bir etkim yok. Benim faliyette bulunduğum vakıf Senabil Vakfıdır. Burada her pazar sabah saat 9 da kadın-erkek hekese sohbetler vermekteyim.
Allah çalışmalarınızda size yardım etsin.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin süt annesinin adı nedir?

Cevap: Nurettin yıldız kimdir?

yüzbin
Nureddin Yıldız Hoca, İstanbul bayrampaşa çalışmalarını sürdürmektedir.
Yılda en az bin konferans veren hocamıza Allah güç kuvvet ve sıhhat versin.


Cevap: Nurettin yıldız kimdir?

Kayıtsız Üye
Ben hocamızla yeni tanıştım. Allah onu ve onun gibi hocaları başımızdan eksik etmesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizle ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
Rabbim sizi cenneti ne allir inşAllah


Kayıtsız Üye
Günümüzde hizla ilerleyen bir sektör olan network marketing hakkında dinimize göre bir engel var midir.
Bu sektör bir ürünün ayda hizmetin şirketler aracılığı ile değilde, direk ürünün kullanıcılarının eğer üründen veya hizmetten memnun kalması ve bunu bir başka arkadaşına önergesiyle oluyor. Birde eğer memnun kişi sayısı artınca kişiye ürünün satışından elde edilen karın belli bir plan dahilinde müşteriye prim olarak verilmesi esasına dayanan bir ticaret.
Beni bu konuda bilgilendirdiginiz için şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  İlçe müftülüğünün görevleri

Kayıtsız Üye
Allah sizlerden razı olsun sizler gibi İslam alimlerimizi başımızdan eksik etmesin


Kayıtsız Üye
Rabbim bizede böyle hizmet etmeyi nasip etsin. Gelde imrenme:)


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam Rabbim sizi bu yolda muvaffak eylesin insAllah Turkiyen’in en buyuk alimi Bulgaristandan selamlar…

Okudunuz mu?  Dışarıdayken İkindi vakti aniden baş ağrısı ve yorgunluk

HamzaT33
Sohbetlerini dinliyodum ama googleda haberlerine denk geldim
Eksi sozlukte hakkında okuduklarım ise şaşırttı beni
Din tüccarı diyen falan olmuş
Artık onuda dinlemeye korkuyorum
Herkes laf söylemiş, bilmiyorum..
Normalde sohbetlerini çok severdim ama yazılanlar soğuttu
Aynı şekilde caner taslaman.

Ekşi de okudugum herşey kafamı karıştırıyor

Okudunuz mu?  Karıkoca Arasındaki Huzur İçin Dua

ACİLSERVİS
Ekşide mi okudun ? Bu söylenmesi ve düşünülmesi gereken en son şeydi. Oradakilerin kendine söylediği (asla oraya bakmam onlar bir ara buraya geldiler) kendilerine PİÇ diyor. Şimdi onların kendi deyimiyle piçlerin bir sözüne itibar mı edeceksin. Nureddin hoca dinlenilecek listesinin en başındadır.


HamzaT33
Başkalarının düşüncelerinden çok çabuk etkileniyorum maalesef, çok haklısınız Nureddin hocamızın bir yanlışını görmememe rağmen onların dediklerine göre hareket ettim

Okudunuz mu?  Ölen kişinin kefenlenmesinin dini hükmü nedir?

Ama kendilerine bazıları piç falan diyor sadece kafama takılan yazdıkları şeyler
Caner taslaman ada ayni sekilde


Kayıtsız Üye
Gördüğüm en mert ilim sahibi diyebilirim. Bir de cübbeli bir kere dinlenmez deyip reddiye vermiş. Dedim kesin bu adam doğru yolun yolcusu.


nurettin yildiz kimdir, nurettin yıldız kimdir, nurettin yıldız hayatı

Bu kategoride yer alan Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nurettin yıldız kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.