Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat..

Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat..

sametcftc1
Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat…

Resülü Ekrem bu salat’ı şerife hakkında buyurdu ki:

"Kim bana ve ehli beytime salavat getirir de tam ölçekte sevap almayı arzu ederse (bu salavat’ı)getirsin."

"""CezAllahü anna Muhammeden sallAllahü aleyhi ve selleme ma hüve ehlüh"""

Okudunuz mu?  Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehittir

Manasıllahü Teala,Muhammed(aleyhisselamı)biz ümmetlerine olan merhametinden sebeb layık olduğu bir mükafatla en yüksek dereceye erdirsin.

Cenab-ı Hak’tan yardım dileyerek,

""Ya Rabbi,O Yüce Peygamberin HZ MUHAMMED ‘in(a.s)kadrü kıymetini,yüksek değerini biz bilemiyoruz Sen (c.c) O’na (a.s)layık olduğu sonsuz bir mükafatla en yüksek derece ve makamlara erdirerek mükafaatlandır.""diye dua ve niyazda bulunmuş oluruz.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz SAV ve yemek duası

İbni Abbas(r.a)’dan rivayetle:

""Bu Salavatı okuyan kimseye yazıcı meleklerden yetmiş melek,bin sabah ve bin akşam sevap yazmayı yetiştirmek için zorluk çekerek yorulur ve ancak yazabilir""demiştir.

Öğrenip….dilimizden eksik etmeyelim İnşaAllah.. Rabbim razı olsun

Kaynak:forum islamiyet


Cevap: Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat..

nurya
bence sevgili peygamberimize getirilen selevatların hepsi kıymetlidir ve birbirlerinde ayırt edilemezler çünkü hepsi de en sevgiliye söylenirler ,ağzımız hangisine alıştı ise onu söylemeliyiz dinimiz kolaylık dinidir RABBİM şefaatine nail etsin ve ahirette bayrağı altında toplanmayı nasip etsin inşaALLAH

Okudunuz mu?  Açlık duası

Yorum: Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat..

Kayıtsız Üye
kardeş bu işin bencesi sencesi olmaz. Şayet bur hadisle Efendimiz böyle bir müjde verdiyse biz bunu diğerleriyle eşit tutamayiz. ama yine de insan kendi bildiği neyse onla da selavat getirmeli…


sevabı çok olan salavatlar, meleklerin sevabını yazamadığı salavat, en sevap salavat

Bu kategoride yer alan Menzile gittiğinizde neler hissettiniz, neler gördünüz? İlk izlenimlerinizi söyler misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklerin sevabını yazmaktan yoruldugu salavat.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.