Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:19
missa93
Abone

Televizyonda küfre gülmek insanı dinden çıkarır mı?

Televizyonda küfre gülmek insanı dinden çıkarır mı?

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum televizyonda pis yedili diye dizi var o dizi de elafazi kufur ediliyor galiba sana çok güzel bir fikir verecegim diyor ama aslinda verecegi fikir kotuluk televizyonda kufre gulmek insani dinden cikariri mi


Cevap: televizyonda kufre gulmek insani dinden çıkarır mı?

Muhasibi
Böyle saçma şeyleri izlememeni tavsiye ederim.Allah seni affetsin…

Okudunuz mu?  Eski dinlerde idam cezası var mıydı?

Cevap: televizyonda kufre gulmek insani dinden çıkarır mı?

Kayıtsız Üye
Demekki dinden cikarmiyor ama gunah oyle mi


Cevap: televizyonda kufre gulmek insani dinden çıkarır mı?

cahil
Haramı beyenmek rıza göstermek küfrü gerektirir.Bu televizyonda da olsa aynıdır.Televizyon da küfrü gerektiren bir iş işlenirken bunu beyenmek küfre rıza olur ki küfrü gerektirir.

Okudunuz mu?  Beslediğimiz hayvanların hakkına nasıl gireriz?

Örnek olarak:Bir adam ile dinen çıplak bir kadının aynı masada içki içerek oturdukları bir sahneyi izlediğinizi farz edelim.İzleyen kişi bu hali görüp de "Oh be, ne güzel ,ne var canım", gibi sözler söylese ,Allah c.c’nun haram kılmış olduğu fiil yada fiileri beyeneceğinden ,Yani harama rıza göstereceği için iman dairesinin dışına çıkar.Bilmemesi kişiyi kurtarmamz.Bu bilgileri de her müslüman öğrenmesi üzerine farzdır.Lakin cahillikden ötürü affı vardır.,tevbe kapısı açıktır.Allah c.c Rauf ve Tevvabdır.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed'in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

Günümüzde ne yazıkkı her evde bu vaka yaşanmakdadır.Biz müslümanlara düşen bu televizyon belasında kurtulmaktır.Televizyonun kendisi haram değildir.Ama kullanım amacı ve verdiği zarara bakıldığında kesinlikle zararlı yayımlardan özellikle saçma salak malayani dizi ve programlardan tüm duyu organlamırızı korumalıyız.Tv de %99’u küfrü gerektirmeyen ancak %1’i küfrü gerektiren bir konu işlense ve izleyen kişi buna rıza gösterse %1’lik pay göz önüne alınarak tevbe istifar ve iman tazelemek icab eder.Her haram ateştir hadisini akıldan çıkartmamalıyız.Ve her haram da küfre açılan bir kapı olduğunu da unutmayalım.

Okudunuz mu?  Bina Tepesinde Beyaz Varlık Gördüm

HZ.Muhammet Musatafa s.a.v efendimizin ahir zaman ile ilgili olarak beyan etmiş olduğu bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor:

"İlerde bir fitne olacak. O fitne içinde kişi mümin olarak sabahlayacak, kafir olarak akşamlayabilecek. Ancak Allah’ın ilimle kalbini dirilttiği kimseler hariç.

Aslında bu hadis sorunuza cevap olsa gerek.Gece rezil bir dizi ile iman dairesinden çıkıp yatağına giren insanları düşündüğümüzde bize düşen ,"Ancak Allah’ın ilimle kalbini dirilttiği kimseler hariç. Kısmında olmak için gayret göstermektir.

Okudunuz mu?  Farz, vacip ve sünnet arasındaki farklar nelerdir?

Bu gün internet üzerinden ehli sünnet yayım yapam bir çok radyo mevcuttur.Yahut büyük video paylaşım sitelerinde Ehli sünnet alimlerinin uzun ve güzel sohbetleri bulunmakta dır.İllede bir şeyler izlemek isteyen bu yollara neden baş burmaz ki ? Alimin yüzüne bile bakmak sevab iken ,Bu şerli zamanda bir ilim meclisinde bulunmak ne büyük devlettir !.

Okudunuz mu?  Gökkuşağı nasıl oluşur ? Kısa anlatım

Allah c.c bizleri malayani işlerden ve imanı giderecek işlerden muhafaza eylesin.Amin ! Allah c.c cümlemize son nefeste iman ile "Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü." diyerekten çene kapamayı nasib eylesin.Amin.


küfre gülmek, harama gülmek haram mj, harama gulmek dinden cikarir mi

Bu kategoride yer alan Çorap ile yatmak günahmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Televizyonda küfre gülmek insanı dinden çıkarır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.