Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:36
Nedir
Abone

Elyesa isminin anlamı nedir?

Elyesa isminin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Elyesa isminin anlamı nedir? Elyesa adının manası hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Elyesa isminin anlamı nedir?

Hoca
ELYESA: Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen, peygamberlerden bîri.
Elyesa’ kelimesinin aslı ve söylenişi hakkında farklı görüşler ileri sürülmüştür. Bazı müfessirler kelimenin aslının "Yesa" veya "Leysa", başındaki "Elin ise harf-i ta’rif olduğunu söylemişlerdir. Yaygın olan telaffuz şekli Elyesa’ olmakla birlikte bu adı Elleysa şeklinde okuyanlar da vardır. (Bk. Kurtubî, VII, 32-33)

Okudunuz mu?  Kuranda cennet kavramı ile ilgili vaaz

Kur’ân-ı Kerîm’de, "İsmail, Elyesa’, Yûnus ve Lût’a da yol gösterdik; hepsini âlemlere üstün kıldık" (el-En’âm 6/86), "İsmail’i, Elyesa’ı, Zülkifl’i de an. Hepsi de iyilerdendir. (Sâd 38/48) mealindeki iki âyette anılması ve İslâmî kaynaklarda verilen şeceresi dışında onunla ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Okudunuz mu?  Günahın anlamı nedir?

İslâmî kaynaklarda şeceresi Elyesa’ b. Ahtûb b. Acûz olarak verilen bu peygamber (Taberî, VII, 261; Sa’lebî, s. 197), Ahd-i Atîk’te Elişa adıyla geçen peygamber olmalıdır. İbrânîce’de "Tanrı benim kurtuluşumdur" anlamına gelen Elişa kelimesi Grekçe’ye Elisaios, Latince’ye Elisaeus şeklinde geçmiştir.

(Bk. T.D.V. İslam Ansiklopedisi, Ömer Faruk Harman, ELYESA mad. İSTANBUL 1995, c. 11, s.70)

Okudunuz mu?  Sorumluluk nedir sözlük anlamı

elyesa isminin anlamı, elyesa ne demek, elyesa anlamı

Bu kategoride yer alan Salavat arapça yazılışı ve anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elyesa isminin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.