Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
missa03
Abone

Tırnak cilası gusle mani midir?

Tırnak cilası gusle mani midir?

Kayıtsız Üye
Ayağımdaki mantar sebebiyle tırnak cilası kulllanıyorum. Gusul abdesiti aldım nazmlarımı kıldım. Sonradan aklıma en son iki üç önce sürmüş olduğum tırnak cilası geldi mani midir diye düşündüm. Eve gidince tırnağı cilanın yanında verilen herhalde bir çeşit alkollü mendille temizlerim dedim. Eve geldim tabiki aklımdan giitti. Alısveriş merkezine gitim ordan dönerken aklıma geldi. Bilet almam gerekliydi onu alayım ondan sonra hemen eve gider o mendiile temizlerim diye düşündüm. temizlemeye çalıstım gürünürde bir tabaka yok gibi ama vesvese işte sürdüm. yıkadım . Hemen eve gitmediğim için gusül tamamlanmıs mıdır?
Gusul konusunda takıntılıyım. Çok detay düşünüyorum. yıkarıdaki anlattığım içimaraflarına da sinmedi tırnağı törpüledim. Belki yan taraflarına cila sızmıştır diye düşündüm oraları da törpülemeye çalıstım( ama vesvese yine inanmıyorum)
Bir de burun delileri tıkalı oluyor içerisine tam olarak su işlemiyor yada biraz su işliyor. Bu durumda gusül sahih midir
Özellikle burna ssu verirken gözlerim kızarana kadar su çekiyorum.Artık dineden nefret eder hala geldim.Bıktım.Yaptığım vesvese ama içime sinmiyor. Nedir bu iğne ucu kadar meselesi. Bir Allah ın kulu bu sorularıma doyurucu bir cevap verirse memnun olacam. Hayatı durudurma noktasına getirsi artık.

Okudunuz mu?  Yesrib anlamı ne?

Cevap: Tırnak cilası gusle mani midir?

Hoca
Herhangi bir organa suyun ulaşmasına engel olan bir şey varsa, bu abdestin sıhhatine de engeldir. Bu cümleden olarak, abdet organlarından birinde mum, yağ(iç yağı vb), gözde biriken çapak, yer kaplayan ve kütlesi olan çini mürekekbi, kadınların tırnaklarında ve gözlerinde kullandığı oje, cila, far gibi şeyler abdestin sıhhatine engeldir. Zeytin yağı gibi suyun deriye geçmesine engel olmayanların bulunması ebdestin sıhhatine zarar vermez.(bk. el-Fıkhu’l-İslamî, 1/339).

Okudunuz mu?  Cennet kuşu kimdir?

Cevap: Tırnak cilası gusle mani midir?

Kayıtsız Üye
Hocam kisa picama ile namaz kılınır mi?


Cevap: Tırnak cilası gusle mani midir?

arifselim
Eğer abdest uzuvlarına suyun ulaşmasına engel herhangi bir şey varsa abdest caiz olmaz.


Kayıtsız Üye
picama ne alaka ya örtülmesi gereken yerler örtüldümü temizse kılabilirsin

Okudunuz mu?  Kız Kardeşe Fitre Verilir mi?

Kayıtsız Üye
Tırnak mantarı için cila kullanıyorum.kullanırken tırnağım kırıldı.zamanla bende tırnağımı cilanın mendiliyle temizledim, cilaladım.gusul almam gerektiği için tırnağımı güzelce mendiliyle sildim.ama gusül aldıktan sonra tırnağımın kırık olduğu ve kırıkların arasında cila olup olmadığını bilmiyorum. Sonra aklıma geldi.yeniden gusül almalı mıyım?

Okudunuz mu?  Yurtdışında Görevlendirilecek Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav ve Mülakat

Hoca
Kırık tırnağın arasındaki ciladan sorumlu değilsiniz yeniden gusül almaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Hocam tırnak mantarından dolayi tirnagimda kalınlaşma oldu. Sonra sürdüğüm ilaclardan dolayı yumusama oldu ve kalinlasan tırnağı kazıdım. Fakat aklıma takıldı tırnak kalınlaştığı zaman abdest ve gusüle mani olurmu ? Her tırnak kalınlaştığı zaman bu şekilde kazımam gerekiyormu ? Simdi den yardımlarınız için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Uykuluk yemek caiz mi

mum
Kalınlaşan tırnak gusül almaya engel değildir.


Kayıtsız Üye
Ay halinde iken tırnak bakım cilası olan kalyon sürmüştüm tırnaklarıma sonrasında gusül abdesti tazelemem gerektiği için ne olur ne olmaz diye asetonla çıkarmıştım abdestimi alıp oruca niyetlenmiştim bayramın ikinci günü tırnağımın üzerinde şeffaf parlak bir katman fark ettim tırnağımla kazıdım çıktı ettiğim dualar tuttuğum oruçlar boşa mı gitmiş oldu kalyon su geçiriyor mu bilmiyorum lütfen yardımcı olun kuşkuda kaldım

Okudunuz mu?  Tebrik kartı nedir?

Ensar
Sürmüş olduğunuz bu madde eğer su geçirmiyorsa abdestiniz, gusulünüz geçerli sayılmaz, dolayısıyla orucu da kaza etmeniz gerekir. Eğer su geçiren bir madde ise zaten sorun yoktur. Su geçirip geçirmediğinden emin olmalısınız


tırnak cilası abdeste engel mi, nibulen tırnak cilası abdest, tırnak cilası abdest

Bu kategoride yer alan Sinirli iken ALLAHA VE KİTABA küfür edeler bagışlanmaları için ne yapmalılar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tırnak cilası gusle mani midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.