Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:04
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada koyun çobanı görmek

Rüyada koyun çobanı görmek

Kayıtsız Üye
Rüyada koyun çobanı görmek ne demektir Bir kişinin rüyasında koyun çobanı görmek ne anlama gelmektedir ?


Cevap: rüyada koyun çobanı görmek

Vamık
rüyada koyun çobanı görmek
Rüyada Çoban Görmek konusunda 5 ayrı kaynaktan islami rüya tabiri ve rüya yorumları bulunmuştur.

Bir kimsenin rüyada çobanlık ettiğini görmesi, mal ve helâl rızka delâlet eder.
■ Yine çoban görmek, öğretmene, memura ve hâkime de delâlet eder.
■ Hadîs-i şerifde Hepiniz ço bansınız, hepiniz güttüğünden mes’uldür. buyurulmuştur.
■ Bu se beple çoban görmek, idareciler ile de tâbir olunur.
■ Yine rüyada çoban görmek, şanın yüceliğine, insaf ve adaletle hükmetmeye işarettir.
■ Rüyada sanki bir arap gibi koyun güttüğünü, halbuki güdeceği yeri bilmediğini görmek, mânâsını güzel bilmediği halde Kur’ân-ı Kerîm okumaya delâlet eder

Okudunuz mu?  Rüyada arabanın patlaması

Rüyada çoban değneği görmek, kötülemeye ve her şeyi başa kakmaya işarettir.
■ Eğer anlatılan değnek elde tutulan kamçı veya bostan ve sair şeyler olursa, o takdirde birisini zelîl ve perişan etmeye delâlet eder.
■ Bazı kere de değnek görmek, yükselmeye, mala, hayır ve şerre yardımcı olmaya alâmettir. Danyal (a.s) demiştir ki: – Rüyada koyun çobanlığı ettiğini gören hayır ve menfaate nail olur.
■ Beygir çobanlığı ettiğini görmek, izzet ve rif’ate, merkeb çobanlığı şeref ve ikbale; öküz çobanlığı senenin feyiz ve bereketine, deve çobanlığı etmek de din ve takvada salâha ve hacca delâlet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada kadın kılığında şeytan görmek

Rüyada çoban görmek hayra yorumlanır, insanları doğru yola sevk eden, salih, güzel ahlaklı kimseye, rızkın genişlemesine, fakirlikten kurtulmaya işaret eder.

DANYAL (a.
■ s) BUYURMUŞ Kİ Rüyasında koyun çobanlığı yapan hayır ve menfaate, beygir çobanlığı memuriyete, eşek çobanlığı yapmak berekete ve hacca gitmeye nail olur.
■ .
■ Rüyada çoban görmek velayettir.
■ Çoban, öğretmene, sultanın emri ile memur olana ve hakime delalettir.
■ Bir kimse rüyada arap olarak koyun güttüğünü, halbuki güdeceği yerleri bilmediğini görse, manasını güzel bilmediği halde kur’ân okur.
■ Bir kimsenin kendisini çoban görmesi, onun koyunlardan gördüğü ve yukarıda anlatıldığı gibi bir vilayete vali olmasına delalet eder.
■ Rüyada görülen çoban halkın büyüklerindendir.
■ Çobanı görmek şanın yüceliğine, insaf ve adaletle halka hükmetmeye işaret eder.
■ Ancak domuz çobanı görmek, müstesnadır.
■ Bu halde tabir, hıristiyan ve bit’at sahibi kimselerle düşüp kalkmaya delalet eder.

Okudunuz mu?  Rüya tabirleri

Öğretmene, memura, yargıca, halkın büyüğüne; Çoban bazen adaletle hükmeden kimseye, Koyun çobanı olduğunu görmek velayete ve ehil olanlar için yüksek memurluğa, Domuz çobanı olduğunu görmek bid’ate, hıristiyan din ve dünya görüşüyle aile ve toplumu şekilllendirmeye çalışmaya, Çoban olmak sorumluluğa, ev halkının akibetinden dolayı hesap vermeye delalet eder.
■ ( Çoban değneği için Bakınız; Değnek.)Rüyasında çoban olduğunu gören kimse toplumda hakkettiği yere ulaşır ve başkalarına büyük iyilikte bulunur.Rüyada çobanlik etmek mal ve rizka delalet eder.
■ Çobanlik, Ebu Sait El-Vaiz’e göre; memuriyet ve ululuk ile tabir olunur.
■ Koyun sürüsünü otlatirken bir hayvanini kurdun kaptigini ve ötekilerin de kaçtigini görmek, o yerden hükümetin zulmünden dolayi halkin kaçtigina delalet eder.
■ Danyal (As) diyor ki: Ko-yun çobanligi ettigini gören hayir ve menfaate nail olur.
■ Beygir ço-banligi memuriyete, merkep çobanligi seref ve ikbale, öküz çoban-ligi seref ve söhrete, deve çobanligi berekete ve hacca gitmeye delalet eder.
■ Ibn-i Sirin’e göre; rüyasinda çoban olup, hayvan sürülerini güttügünü gören, bir memuriyete girer; bir çobanla konustugunu görmek bir is bulmak için bir yere basvurduguna, veya isinden ayrilip, baska bir ise girecegine delalet eder.
■ Sürülerini otlatirken bir agaca yaslanip kaval çaldigini gören, veya bir çobanin çaldigi ka-vali dinleyen; ölümünü beklemedigi bir kimsenin ani ölümünden dolayi onun mirasina konar.
■ Salimi’ye göre: Rüyasinda çoban olup koyun güttügünü görmek, bulundugu iste bas olacagina, çoban olup kaval çaldigini gör-mek, emrinde bulunanlara veya arkadaşlarına hayri dokunacagina, koyunlari sürerek köye getirdigini görmek, bulundugu yer hal-ki tarafindan sevildigine isarettir.
■ Bir baska rivayete görede: Rüyada çoban görmek, iyidir.
■ Çoban, ögretmen, memur ve hakime isarettir.
■ Bir kimse rüyada koyun güttügünü, halbuki güdecegi yerleri bilmedigini görse, manasim güzel bilmedigi halde Kur’an okur.
■ Rüyada görülen çoban halkin büyükleridir.
■ Çobani görmek sanin yüceligine insaf ve adaletle halka hükmetmeye isarettir.
■ Ancak domuz çobani görmek, müstesnadir.
■ Bu halde tabir, hiristiyan ve bid’ad sahibi kimselerle düsüp kalkmaya isarettir.
■ Öğretmene, memura, yargıca, halkın büyüğüne; Çoban bazen adaletle hükmeden kimseye, Koyun çobanı olduğunu görmek velayete ve ehil olanlar için yüksek memurluğa, Domuz çobanı olduğunu görmek bid’ate, hıristiyan din ve dünya görüşüyle aile ve toplumu şekilllendirmeye çalışmaya, Çoban olmak sorumluluğa, ev halkının akibetinden dolayı hesap vermeye delalet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada süt görmek

Yorum: Rüyada koyun çobanı görmek

Kayıtsız Üye
Mrb.ben rüyada çoban koyun sürüsü ile havada yürürken gördum yavaş yavaş göğe yuruyorlardi nereye dedim dediki görmuyormusun yürüyoruz dedi


Yorum: Rüyada koyun çobanı görmek

arifselim
Merhaba kardeşim. Büyük ve değerli işler işlemeye ve bu yüzden saygın bir kimse olmaya alamet eder. Ayrıca malının, mülkünün çokluğuyla isim yapmış, üniformalı ya da takım elbiseli bir görevliye tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada kulak yıkamak

Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda bir avdaydım ve olduğum yerde bir av tüfeği ve güvercin vardı sonra sağıma soluma baktım sol taraftan toprak yoldan bir çoban ve arkasından koyun sürüsü geliyordu.


arifselim
Merhaba. Bu rüyadaki tüm ayrıntıların güzel anlamları vardır. İyi ve güzel haberlere, mesleğinde en tepeye yükselmeye ve Allah’ın izniyle kişinin hizmetini görecek iyi huylu kimselere delalet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada huri görmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.
Rüyamda koyun çobanı ile tartışıyordum.
Çobandan kurtulamıyacağımı anlayınca,onu tutup fırlatıyordum.çoban bayır aşağı yuvarlanıp gidiyordu.
Bir müddet geçtikten sonra elinde silah ile geri dönüyurdu.onu görünce ben de kaçmaya başlıyordum.o da kovalamaya devam ediyordu.


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayatında yapacağın işlerin neticesinde başarılar elde edeceğine ve bu başarıların ardından hayatını zenginlik, ün veya mevki sahibi olmuş olarak devam edeceğini göstermektedir. Allah doğrusunu bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kısrak görmek (İmam Nablusi)

rüyada çoban ve koyun sürüsü görmek, rüyada çoban görmek, rüyada çoban olmak

Bu kategoride yer alan Rüyada kaybolan altınları geri bulmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada koyun çobanı görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.