Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
missa03
Abone

Mücahir nedir?

Mücahir nedir?

Kayıtsız Üye
Mücahir nedir? mühacir ne demek? Mücahir kısaca kimdir Mücahir kelimesini açıklar mısınız ?


Cevap: mücahir nedir?

Muhasibi
MUHÂCİR NEDİR?
Sözlükte "hicret eden kimse" anlamına gelen muhâcir, terim olarak, Mekke’den Habeşistan’a veya Medine’ye hicret eden sahabilerden her birine denir.
Mutlak olarak ifade edildiğinde, Mekke’den Medine’ye hicret eden sahabiler kasdedilir. İslâmiyet’in giderek yayılmasından endişe eden Mekke müşriklerinin, Müslümanlara uyguladıkları işkencelerin dayanılmaz bir hal alması üzerine Hz. Peygamber; Müslümanlarla birlikte doğup büyüdükleri, mal-mülk ve yakınlarının bulunduğu öz yurtları olan Mekke’den Medine’ye miladî 622 yılında hicret etti. Kur’ân-ı Kerim de muhacirlerden söz edilerek şöyle buyurulur: "İnanan, hicret eden ve Allah yolunda malları ve canları ile savaşanların Allah katında dereceleri daha büyüktür. İşte kurtuluşa erenler bunlardır." (Tevbe: 9/20); "…Hicret edenler, yurtlarından çıkarılanlar, benim yolumda işkence edilenler, (Allah yolunda) çarpışanlar ve (Allah yolunda) öldürülenleri… Andolsun ki onların günahlarını örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Bu mükâfat Allah tarafındandır. Allah, mükâfatın en güzeli kendi katında olandır." (Âl-i İmrân, 3/195) (A.G.)

Okudunuz mu?  Dua etmenin belli bir zamanı şekli ve yeri olur mu

mertyürek
Soru mücahirdir siz Muhacir’in ne olduğunu cevap olarak vermişsiniz.

mücahirin anlamı hakkında şöyle bir bilgi var :

mücahir :günahı açıktan işleyen

Konu: Gıybet Ve Nemime (Söz Taşıma) Hakkında
Kaynak: Müslim, Zühd 52, (2990)
Ravi (r.a.): Cabir
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ne fasık ne de mücahir (günahı açıktan işleyen) kimse için söylenen gıybet sayılmaz. Mücahir olan hariç, bütün ümmetim affa mazhar olmuştur." [Rezin ilavesidir. Buhari’de ikinci kısım mevcuttur. Edeb, 60]

Okudunuz mu?  Yeni Arapca Kız İsimleri ve Anlamları

Yorum: Mücahir nedir?

Kayıtsız Üye
Yahu arkadaş sizi anlamadim biz mucahir diyoruz adam muhacire yorum yapiyor .. obur taraftanda zaten beygamberimizin hadisini okuyup mucahire rastladim onu merak ettim .. bu soruya cvp degilki


mücahir ne demek, mücahir, mücahir nedir

Bu kategoride yer alan İtikaf Nedir, Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mücahir nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.